Connecteu-vos amb nosaltres

EU

2014 paquet d'ampliació de la UE: Els eurodiputats subratllen que hagi de comunicar millor els beneficis

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

globe_european_symbol_calendarEl pla del comissari Štefan Füle de centrar-se en l'enfortiment de les institucions democràtiques i l'administració pública als països candidats a l'adhesió a la UE i als països candidats potencials va ser rebut amb satisfacció pels eurodiputats del Comitè d'Afers Exteriors dimecres (8 d'octubre). En un debat després de l'aprovació de la Comissió del paquet d'ampliació de la UE del 2014 a principis del mateix dia, molts també van destacar la necessitat de comunicar millor els resultats concrets i visibles del procés d'ampliació de la UE.
El paquet d'ampliació del 2014 se centra en el "tercer pilar", és a dir, la reforma de l'administració pública i l'enfortiment de les institucions democràtiques, seguint l'estat de dret i la governança econòmica, va dir Füle als diputats. També va subratllar que era fonamental un "diàleg constructiu i sostenible en tot l'espectre polític" dins dels possibles estats membres de la UE i que el boicot als parlaments "no pot conduir a solucions sostenibles de problemes". Els diputats europeus van agrair a Füle la feina feta durant el seu mandat de cinc anys.Bòsnia i Hercegovina

El ponent del Parlament a Bòsnia i Hercegovina, Cristian Preda (PPE, RO), va dir que la UE "ha d'ajudar el país a sortir de l'atzucac". "Hem de superar els clivatges polítics i ètnics per respondre a les aspiracions dels ciutadans de Bòsnia", va afegir, subratllant la necessitat de solidaritzar-se amb la seva classe política de cara a les eleccions.Albània
El relator sobre Albània, Knut Fleckenstein (S&D, DE), va elogiar el "progrés tangible en la lluita contra el crim organitzat". L'estatus de candidat a la UE crea noves tasques tant per al govern albanès com per a l'oposició, va dir, i va afegir que "continuarem insistint en reforma de l'administració pública i del poder judicial, així com lluita contra la corrupció ", va afegir.

Montenegro

anunci

"Montenegro es manté a la categoria" petit és bell ", va dir el diputat principal Charles Tannock (ECR, Regne Unit), i va afegir que espera" veure molts progressos ". Al mateix temps, va cridar l'atenció sobre el "cansament de l'ampliació" entre els ciutadans de la UE, i va instar els eurodiputats a "defensar [l'ampliació de la UE] davant de casa nostra".

Kosovo

Tamás Meszerics (Verds / ALE, HU), representant de relator sobre Kosovo Ulrike Lunacek (Verds / ALE, AT), va saludar els progressos realitzats en la millora de l’estat de dret i va preguntar a Füle com “la UE podria ajudar el Tribunal Constitucional a construir un presència més forta ”. També es va preguntar si hi havia un calendari clar perquè la missió EULEX de l'Estat de dret de la UE lliurés les tasques a les autoritats locals.

anunci

Sèrbia

El relator sobre Sèrbia, David McAllister (PPE, DE), va subratllar la importància d'un "poder judicial independent per reprimir la corrupció i el crim organitzat". Va afegir que les reformes de governança econòmica i la privatització d'empreses públiques són claus i va demanar més suport financer a Sèrbia, sobretot per ajudar-la a fer front a les inundacions de maig.

Turquia

El relator de Turquia, Kati Piri (S&D, NL), va dir que encara cal fer més sobre "l'estat de dret, els drets fonamentals, la separació de poders i la independència del poder judicial". Les eines més sòlides per alinear les lleis de Turquia amb l'acquis de la UE en aquestes àrees són la negociació dels capítols 23 i 24, va dir, subratllant el desig del Parlament de veure-les obertes.

Antiga República Iugoslava de Macedònia (ARIM)

"El principal problema de l'antiga República Iugoslava de Macedònia continua sent el problema", va dir el relator Ivo Vajgl (ALDE, SI). Va lamentar que encara no s'haguessin obert les negociacions amb l'ARYM, argumentant que "aquesta és també una raó per la qual la tendència política del país no va en la direcció que hauríem desitjat". La reforma del sistema judicial, la llibertat dels mitjans de comunicació i la cultura política del Parlament són, entre altres, els reptes als quals s'enfronta el país, va afegir.

El Comitè d'Afers Exteriors començarà ara un examen exhaustiu dels informes específics del país.

Més informació

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències