Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

La garantia de la UE per a joves

COMPARTIR:

publicat

on

01Què tan greu té el problema de la desocupació juvenil i la inactivitat a la UE?

 1. Un mínim de 5 milions de joves (sota 25) estaven a l'atur a la zona UE-28 a l'agost 2014, dels quals més de 3.3 milions a la zona euro.

 2. Això representa una taxa d’atur de 21.6% a la UE (23.3% a la zona de l’euro). Més d’un de cada cinc joves europeus en el mercat laboral no pot trobar feina; a Grècia i Espanya és un de dos. Això vol dir que al voltant de 10% del grup d’edat 25 a Europa estan a l’atur.

 3. 7.5 milions de joves europeus entre 15 24 i no són empleats, no en l'educació i no en la formació (NEET).

 4. En els últims quatre anys, les taxes globals d'ocupació per als joves van caure tres vegades més que per als adults.

 5. La bretxa entre els països amb taxes d’ocupació més alta i baixa és molt alta. Hi ha una bretxa de gairebé 50 punts percentuals entre l’Estat membre amb la taxa d’atur juvenil més baixa (Alemanya amb 7.6% a l'agost 2014) i amb l’Estat membre amb la taxa més alta d’Espanya (53.7% al agost 2014). Espanya segueix a Grècia (51.5% al juny 2014), Itàlia (44.2%), Croàcia (43.9% al juny 2014), Portugal (35.6%) i Xipre (37.1% al juny 2014).

Els indicadors de desocupació juvenil i NEET formen part del nou quadre de comandament dels indicadors clau de treball i social que identifica els principals desequilibris laborals i socials de la UE (vegeu IP / 13 / 893). El primer quadre d’indicadors d’aquest tipus es va publicar com a part del programa Informe conjunt sobre l’ocupació 2014, adoptada conjuntament per la Comissió i el Consell de Ministres de la UE. Està compost per cinc indicadors clau i constitueix la base de les propostes de reformes necessàries de la Comissió per donar suport a la creació d’ocupació, enfortir la resistència dels mercats laborals i abordar la pobresa i la inclusió social (Recomanacions específiques per país).

anunci

Què és la garantia juvenil?

Sota el garantia juvenil Els estats membres haurien d'assegurar-se que, en el termini de quatre mesos després de sortir de l'escola o perdre feina, els joves de 25 poden trobar un treball de bona qualitat adequat a la seva educació, habilitats i experiència o adquirir l'educació, les habilitats i l'experiència necessàries per trobar feina. en el futur mitjançant un aprenentatge, un període de pràctiques o una formació continuada.

La garantia juvenil és alhora una reforma estructural per millorar dràsticament les transicions escolar a treball i una mesura per donar suport immediat als llocs de treball dels joves.

La garantia juvenil es basa en una experiència reeixida a Àustria i Finlàndia que demostra que invertir a les transicions escolars per treballar per als joves val la pena. La garantia de la joventut finlandesa va provocar una reducció de l'atur entre els joves, amb 83.5% assignant amb èxit una feina, un període de pràctiques, un aprenentatge o una formació addicional dins dels tres mesos següents a la inscripció.

El Recomanació Garantia juvenil va ser adoptada formalment pel Consell de Ministres de la UE el 22 d’abril de 2013 (vegeu MEMO / 13 / 152) Sobre la base d'una proposta feta per la Comissió al desembre 2012 (vegeu IP / 12 / 1311 i MEMO / 12 / 938) i va ser aprovat pel Consell Europeu de 2013 de juny.

La garantia juvenil és considerada per la G20 com una nova gran reforma per a l’ocupació juvenil. La reunió de ministres de Treball de G20 a Melbourne a setembre de 10-11 va decidir que caldria fer més en l'aplicació de les estratègies G20, especialment les garanties juvenils i compromeses amb accions concretes per situar els joves en educació, formació i llocs de treball.

Per què considera la garantia juvenil com una reforma estructural?

Per a la majoria dels estats membres, l'aplicació de la garantia juvenil requereix reformes estructurals en profunditat de sistemes de formació, recerca de llocs de treball i educació per millorar dràsticament les transicions escolar-a-feina i l'ocupabilitat dels joves que no es poden lliurar d'un dia a un altre.

En alguns estats membres, el funcionament de serveis públics d'ocupació (PES) cal reformar-lo per assegurar que els joves individuals rebin consells personalitzats adequats sobre oportunitats de treball, educació i formació més rellevants per a la seva pròpia situació, cosa que resulta en una oferta concreta i concreta en quatre mesos. La decisió d’ajudar els serveis públics d’ocupació a maximitzar la seva eficàcia mitjançant una cooperació més estreta, proposada per la Comissió el juny de 2013 i adoptada el maig 2014, pot tenir un paper útil aquí (vegeu IP / 13 / 544 i IP / 14 / 545).

Una altra àrea que requereix reformes estructurals és la de millorar la qualitat i la quantitat Aprenentatges, formació professional i oportunitats de formació. Els estats membres han de garantir que donen a les persones joves les habilitats que els empresaris busquen.

La majoria dels estats membres també haurien de desenvolupar mecanismes identificar i activar els més allunyats del mercat laboral (els NEET). Per tal d'arribar a joves inactius que no estiguin registrats al Servei Públic d'Ocupació, els estats membres haurien d'establir noves eines i estratègies amb tots els actors que tinguin accés a aquests joves no registrats (per exemple, serveis socials, proveïdors d'educació, associacions juvenils).

Precisament perquè la garantia juvenil és una reforma estructural, la Comissió va proposar recomanacions específiques sobre l'aplicació de la garantia juvenil als països 8 (Espanya, Itàlia, Eslovàquia, Croàcia, Portugal, Polònia, Bulgària i Irlanda) a 2014. Es disposa de detalls complets de la revisió de la Comissió sobre la implementació de la Garantia Juvenil per part dels estats membres com a part del semestre europeu aquí.

Aquests passos inclouen polítiques actives del mercat laboral, reforçament dels serveis públics d’ocupació, suport per a programes de formació i aprenentatge, lluita contra l’abandonament escolar precoç i la creació d’estratègies de divulgació, que poden contribuir al lliurament de la garantia juvenil. Les recomanacions també van instar els estats membres a analitzar maneres d’afrontar la segmentació dels mercats de treball on els joves són molt més vulnerables.

Per què s'ha de considerar la garantia juvenil com una inversió?

La garantia juvenil té un cost fiscal dels Estats membres (l'Organització Internacional del Treball ha estimat que el cost d'establir garanties per als joves de la zona euro al 21 milions d '€ a l'any). No obstant això, els costos de no actuar són molt més alts. la Fundació Europea per a la Vida i de Treball (Eurofound) ha estimat la pèrdua econòmica a la UE de tenir milions de joves fora de feina o educació o formació a més de 150 milions d'euros en 2011 (1.2% del PIB de la UE), en termes de beneficis pagats i pèrdues de producció.

A més dels costos a llarg termini de l’atur de l’economia, de la societat i de les persones afectades, s’inclouen els costos a llarg termini, com l’augment del risc d’atur i la pobresa futurs. El cost de no fer res és, per tant, molt elevat: el sistema de garantia juvenil és una inversió. Per a la Comissió, aquesta és una despesa crucial per a la UE per preservar el seu potencial de creixement futur. Un important suport financer de la UE pot ajudar, sobretot pel Fons Social Europeu i en el context de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil (vegeu més avall). Però per fer realitat la Garantia Juvenil, els Estats membres també han de prioritzar les mesures d’ocupació juvenil en els seus pressupostos nacionals.

La garantia juvenil també dóna suport directament a la creació d’ocupació a curt termini?

A més de mesures sobre l’oferta, com l’activació mitjançant orientació per a la recerca de feina o cursos de formació, la Garantia Juvenil fomenta l’ús d’una àmplia gamma de mesures proactives que contribueixen a augmentar la demanda de mà d’obra dels joves. Aquestes mesures, com ara subvencions salarials o de contractació temporals i ben orientades o beques per a aprenentatges i pràctiques, sovint poden ser necessàries per integrar amb èxit els joves al mercat laboral. Per tant, s’haurien de considerar com una inversió social que permet als joves utilitzar les seves habilitats productivament i desenvolupar-les encara més, en oposició al deteriorament i desmotivació de les habilitats que es deriva de l’atur prolongat i la inactivitat.

Fer un bon ús de les mesures del costat de la demanda és molt important si volem tenir un impacte real en termes de reducció dels alts nivells actuals d’atur juvenil i d’inactivitat econòmica.

No seria millor donar suport directament a les empreses per crear llocs de treball per als joves?

Un dels motius pels quals les empreses no poden contractar més joves és que els joves no tenen les habilitats i experiència rellevants per als requisits de les empreses. Una altra raó és que, fins i tot si els joves tenen les habilitats i l’experiència pertinents que els empresaris busquen, els serveis públics d’ocupació de molts estats membres no són efectius per comparar-los amb empreses que busquen persones amb aquestes habilitats i experiència. El suport a les empreses per crear llocs de treball per a joves és, per descomptat, molt important i la Comissió ha posat en marxa moltes iniciatives (com ara la COSME el suport al programa i el desenvolupament de negocis dels Fons Estructurals i d'Inversió europeus), el Grup del Banc Europeu d'Inversions i el Banc Central Europeu. No obstant això, és poc probable que el suport a les inversions a les empreses sigui suficient per millorar l'ocupació dels joves, llevat que es produeixi una recuperació econòmica més forta i, a menys que també posem en marxa subvencions de contractació per als joves i reformes estructurals per millorar la formació, l'educació i els sistemes de recerca de feina. previst per la Garantia Juvenil.

La garantia juvenil pot oferir més llocs de treball per als joves si el creixement econòmic és lent?

La garantia juvenil pot ajudar a fer que la recuperació econòmica sigui rica en l'ocupació i faci una diferència sistèmica en la millora de les transicions entre el treball i el treball. No obstant això, a falta d’un creixement econòmic global, seria impossible que qualsevol reforma laboral resolgués la crisi de l’atur. És a dir, la garantia juvenil no és un substitut dels instruments macroeconòmics.

L'atur juvenil és més sensible al cicle econòmic que l'atur general, ja que els joves són menys experimentats, són més fàcilment acomiadats i també estan més concentrats en els sectors econòmics més exposats a la recessió econòmica, com ara la indústria manufacturera, la construcció, el comerç al detall o l'hostaleria. Les evidències dels anys anteriors 15-20 mostren que només es pot preveure que la taxa general d’atur de la UE baixi si el PIB anual creixi més del X% X de mitjana. La reducció de la taxa d’atur juvenil normalment requereix unes taxes de creixement del PIB lleugerament més altes.

Al contrari, si el creixement econòmic es manté per sota de 1.5% per any, les taxes d'atur de joves tendeixen a augmentar més ràpidament que la taxa general d'atur. Segons el Fons Monetari Internacional (FMI), els factors cíclics expliquen sobre 50% dels canvis en les taxes d'atur juvenils a tot Europa i 70 per cent en països de la zona de l'euro.1

No obstant això, els nivells d'atur juvenil també estan influïts per les característiques estructurals dels mercats de treball, com ara la contractació de costos o la inversió en polítiques actives del mercat de treball, així com per la qualitat dels sistemes educatius i de formació. Aquí és on una garantia juvenil integral pot suposar una gran diferència, i finalment es traduirà en una disminució de l’abast entre l’atur i la taxa general d’atur.

Els estats membres ja han començat a aplicar la garantia juvenil?

Sí. JoXecució de la Garantia juvenil va per bon camí i ja està portant resultats. En comparació amb altres reformes estructurals a Europa, la garantia juvenil és probablement el més implementat ràpidament.

Tots els estats membres han presentat plans integrals d'implementació de la garantia juvenil, en compliment dels terminis compensats pel Consell Europeu. Els plans presentats identifiquen precisament, en cada estat membre, les mesures que s'han de prendre per aplicar la garantia juvenil. Esbossen el termini per a les reformes i mesures de l’ocupació juvenil, els rols respectius de les autoritats públiques i altres organitzacions, i com es finançarà i cofinançat pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. Hi ha informació detallada sobre els plans de cada estat membre aquí.

Aquests plans d’implementació han estat avaluats per la Comissió en el context del semestre europeu, el marc reforçat de vigilància econòmica de la UE (vegeu aquí).

Hi ha bons exemples de resultats positius i concrets derivats de l’aplicació de la garantia juvenil?

In Bèlgica, la Regió de Brussel·les està implementant una estratègia integral de garantia juvenil sota el lideratge del ministre president de la Regió de Brussel·les i del servei públic d’ocupació (ACTIRIS). Segons ACTIRIS, el nombre de joves (menors d’anys 25) que busquen treballar a Brussel·les al’agost va caure com a resultat de l’estratègia de garantia juvenil.

Espanya ha adoptat noves mesures per a la implementació del sistema nacional de garantia juvenil basat en el Reial decret llei 8 / 2014 de 4 juliol. Aquest decret llei regula el procediment de registre de la garantia juvenil i fixa els criteris d’elegibilitat dels beneficiaris. A més, es van aprovar subvencions addicionals de contractació no salarials per a contractes de formació indefinits i adreçats específicament als inscrits a la Garantia Juvenil. I a partir de 5 August 2014, els joves inscrits al sistema nacional de garantia juvenil poden utilitzar de forma gratuïta quatre cursos de formació en línia. El Servei Públic d'Ocupació Espanyol també va llançar una convocatòria de propostes amb un pressupost total de gairebé 42 milions d'euros per a activitats de formació professional i formació en TIC i cursos d'idiomes que es desenvoluparan a nivell central per als joves inscrits al sistema de garantia juvenil.

Els projectes pilot a petita escala 18 per a la Garantia Juvenil es van llançar entre agost i desembre 2013 amb el suport de la Comissió Europea i cadascun d’ells es troba al voltant de mesos 12 (vegeu IP / 14 / 981 i MEMO / 14 / 521). Actualment estan sent implementats a set països (Irlanda, Itàlia, Lituània, Polònia, Romania, Espanya i El regne unit). Un dels projectes pilot: el projecte a Ballymun, Irlanda: admet aprox. 1000 joves i està provant l’eficàcia d’un nou enfocament de col·laboració local, que s’alimentarà en la revisió del pla nacional de garantia juvenil irlandès.

Com dóna suport el Fons Social Europeu a la implementació de la Garantia Juvenil?

Amb molt, la font més important de diners de la UE per donar suport al'aplicació de la Garantia juvenil i altres mesures per reduir la desocupació juvenil és el Fons Social Europeu (ESF) que proporciona més de € 10 mil milions cada any en el període 2014-2020.

La implementació de la garantia juvenil s'identifica com una prioritat alta a la acords d'associació adoptat fins ara amb 17 estats membres sobre l’ús de fons europeus estructurals i d’inversió durant el període 2014-20 (Dinamarca, Alemanya, Polònia, Grècia, Eslovàquia, Xipre, Letònia, Estònia, Lituània, Portugal, Romania, Bulgària, França, Països Baixos, República Txeca, Hongria i Finlàndia). La Comissió està considerant els acords de col·laboració dels altres estats membres.

Exemples d'activitats / intervencions de garantia juvenil que poden ser recolzades pel FSE:

Mesures

Els exemples específics d'activitats / intervencions que poden ser recolzades pel FSE

Estratègies de difusió i punts focals

[Recomanació sobre garantia juvenil 8-9]

 • Visites escolars dels Serveis Públics d'Ocupació (PES)

 • sessions de formació per a professors de PES

 • Desenvolupament de serveis especialitzats per a joves com a part de PES o proveïdors privats contractats

 • Distribució de material imprès en els centres juvenils o esdeveniments juvenils

 • L'ús d'Internet i les xarxes socials

 • Els sistemes de recopilació de dades

 • Espectacles viaris

Proporcioneu una planificació d’acció individual

[YG rec 10]

 • la formació personal dels SPE

 • Contracte amb socis especialitzats

Oferir sortides d'educació escolar primerenca i rutes de joves poc qualificades per tornar a entrar en programes d'educació i formació o de segona oportunitat, abordar els desajustaments de les habilitats i millorar les habilitats digitals

[YG rec 11-13]

 • Formació i programes de segona oportunitat

 • l'oferta de formació d'idiomes

 • L'assessorament i suport didàctic addicional per mantenir o portar la joventut de nou en l'educació o la formació

 • El suport als joves en risc en l'adquisició de les qualificacions pertinents i la finalització de la secundària superior

 • l'aprenentatge i l'aprenentatge basat en el treball

 • Proporcionar entrenament d'habilitats digitals

 • Els vals de formació

Animar les escoles i els serveis d'ocupació a promoure i proporcionar orientació continuada sobre la iniciativa empresarial i l'autoocupació dels joves.

[YG rec 14]

 • Formació del personal i dels professors dels serveis laborals

 • Desenvolupament i implementació de cursos d'emprenedoria a l'educació secundària

 • Formació per a joves desocupats

Utilitzeu les subvencions salarials i de contractació específiques i ben dissenyats per encoratjar els empresaris a proporcionar als joves un aprenentatge o un lloc de treball, i en particular per a les persones més allunyades del mercat de treball. [YG rec 17]

 • crèdits destinats a la nova contractació neta dels joves a través de llocs de treball, així com la contractació d'aprenentatge (ajuda del FSE per als crèdits de subvencions ha d'anar acompanyada de mesures d'activació - com ara la formació pràctica, etc.)

Promoure la mobilitat laboral i laboral fent que els joves siguin conscients de les ofertes de feina, de les pràctiques i de l’aprenentatge i del suport disponible en diferents àmbits i proporcionin un suport adequat als que s’han traslladat.

[YG rec 18]

 • Funcionament dels serveis d'EURES (suport del FSE a EURES se centra en el reclutament i la informació relacionada, assessorament i orientació a nivell nacional i transfronterer)

 • campanyes de sensibilització

 • Suport a organitzacions voluntàries que proporcionen mentors

 • El suport a les organitzacions de joves arribar als joves treballadors migrants

Assegureu-vos una major disponibilitat de serveis de suport per a la creació d’inici

[YG rec 19]

 • La cooperació entre els serveis d'ocupació, suport a les empreses i els proveïdors de finançament (per exemple, fires d'ocupació i esdeveniments de xarxes regionals)

 • SME suport inicial

 • suport a l'autoocupació

 • La formació en habilitats de negocis per a, per exemple per als aturats, acompanyat per beques d'emprenedoria

Milloreu els mecanismes per donar suport als joves que abandonen els plans d’activació i ja no tenen avantatges d’accés

[YG rec 20]

 • El suport a les organitzacions juvenils i serveis per a la joventut

 • Cooperar amb altres organitzacions que estan en contacte amb les persones joves

 • Establir sistemes de seguiment

 • Suport als serveis de suport a l'ocupació i de carrera de l'escola

Supervisar i avaluar totes les accions i programes que contribueixin a una garantia juvenil, de manera que es puguin desenvolupar més polítiques i intervencions basades en l'evidència sobre la base del que funciona, on i per què [YG rec 24]

 • Identificar iniciatives rendibles

 • Utilitza assaigs controlats

 • Crear centres per a l'anàlisi

 • Desenvolupament de models de política, accions pilot, les proves i la integració de les polítiques (innovació social i l'experimentació)

Promoure activitats d’aprenentatge mutu a nivell nacional, regional i local entre totes les parts que lluitin contra la desocupació juvenil per tal de millorar el disseny i el lliurament de futurs plans de garantia juvenil.

[YG rec 25]

 • L'ús de la Xarxa Europea d'Ocupació Juvenil (FSE dóna suport a activitats de cooperació transnacional en l'intercanvi de bones pràctiques entre les organitzacions a nivell de la UE a través de fons d'Assistència Tècnica FSE en la Comissió)

Enfortir les capacitats de totes les parts interessades, incloent-hi els serveis d’ocupació pertinents, implicats en el disseny, implementació i avaluació de sistemes de garantia juvenil, per tal d’eliminar els obstacles interns i externs relacionats amb la política i la forma d’elaborar aquests esquemes.

[YG rec 26]

 • Proporcionar capacitació i tallers

 • Establir programes d'intercanvi i comissions de servei entre les organitzacions a través d'activitats de cooperació transnacional.

Com dóna suport a la Iniciativa per a l’ocupació juvenil la garantia juvenil?

Per completar el suport financer disponible de la UE a les regions on els individus lluiten més amb la desocupació juvenil i la inactivitat, el Consell i el Parlament Europeu van acordar crear un 6 milions d'euros dedicats Iniciativa d'Ocupació Juvenil (YEI). El finançament de YEI comprèn 3 mil milions d’euros d’una nova línia pressupostària específica de la UE dedicada a l’ocupació juvenil igualada almenys amb un import de € 3 mil milions de les dotacions nacionals del Fons Social Europeu.

El suport de YEI es concentra en regions amb taxes d'atur de joves superiors al 25% i en joves que no tenen feina, educació o formació (NEET). Això garanteix que en algunes parts d’Europa on els reptes siguin més aguts, el nivell de suport per a joves sigui suficient per fer una diferència real.

El YEI amplifica el suport proporcionat pel Fons Social Europeu per a la implementació de la Garantia Juvenil finançant activitats per ajudar directament els joves que no tenen feina, educació o formació (NEET) amb edats fins a 25 anys o quan els estats membres consideren rellevants, 29 years (en aquest cas els estats membres haurien d'assignar recursos addicionals del FSE a aquestes mesures per tal d'assegurar nivells de suport iguals per persona).

Els diners de YEI es poden utilitzar per a mesures com ara la contractació de subvencions i el suport als joves que inicien una empresa. També es pot utilitzar per donar als joves la seva primera experiència laboral i proporcionar pràctiques, aprenentatges, formació continuada i formació. El YEI està programat com a part de l'ESF 2014-20.

Els estats membres hauran de complementar l’assistència de YEI amb importants inversions del FSE i nacionals en reformes estructurals per modernitzar els serveis laborals, socials i educatius per a joves i millorar l’accés a la formació, la qualitat i els vincles amb la demanda del mercat laboral.

Els Estats membres de 20 són elegibles per al finançament de YEI, ja que tenen regions on l'atur juvenil és superior al 25%. Aquests fons es programen com a part del programa Fons Social Europeu a 2014-20 i la despesa es pot optar per 1 2013 de setembre, de manera que el finançament es pugui retardar a 2013.

Les autoritats nacionals han de presentar programes operatius que expliquin les mesures per utilitzar els diners de la IEE per a la seva aprovació per la Comissió. La Comissió ha adoptat dos programes operatius relacionats amb l'IJE - França (IP / 14 / 622) i Itàlia (IP / 14 / 826). Els preparatius d'altres estats membres estan en bon estat.

estat membre

Regions elegibles per obtenir finançament addicional segons la Iniciativa per a l’ocupació juvenil

Assignació específica d'iniciativa laboral juvenil (milions d'euros) *

Àustria

no

-

Bèlgica

39.64

Bulgària

51.56

Croàcia

61.82

Xipre

10.81

República Txeca

12.71

Dinamarca

no

-

Estònia

no

-

Finlàndia

no

-

França

289.76

Germany

no

-

Grècia

160.24

Hongria

46.49

Irlanda

63.66

Itàlia

530.18

Letònia

27.1

Lituània

29.69

Luxemburg

no

-

Malta

no

-

Polònia

235.83

Portugal

150.2

Romania

99.02

Eslovàquia

67.43

Eslovènia

8.61

Espanya

881.44

Suècia

41.26

Països Baixos

no

-

UK

192.54

* Els Estats membres han de fer coincidir aquestes quantitats amb almenys les mateixes quantitats de la seva assignació del Fons Social Europeu.

Els diners de la UE ja flueixen?

Sí.

Primer de tot, és important assenyalar que els 6 milions d’euros en virtut del Iniciativa d'Ocupació Juvenil es carrega de manera que tot això sigui compromès amb 2014 i 2015 en lloc dels set anys del marc financer plurianual. A més, la despesa en projectes d'iniciativa laboral juvenil és apta per a 1 setembre 2013. Això vol dir que els estats membres poden invertir en l'aplicació de mesures de garantia juvenil des de 2013, sabent que la Comissió podrà reemborsar-los per tal que els programes operatius pertinents siguin adoptats formalment.

França i Itàlia va decidir dedicar un programa operatiu a l’ús de diners YEI per a l’ocupació juvenil, cosa que va permetre l’adopció ràpida de la Comissió. El programa francès ja estava adoptat el juny de 3 (veure IP / 14 / 622) i l’italià a 11th Juliol (veure IP / 14 / 826). Amb aquests dos programes, més de 25% dels diners de YEI ja s'ha compromès. A lituà Programa operatiu adoptat a 8th Setembre entre d'altres té com a objectiu contrarestar la taxa d’atur significativa entre els joves que preveu l’ús de €1.12 milions d’EFS i 31 milions d’euros de la Iniciativa d’ocupació juvenil.

L’aplicació de la garantia juvenil també s’identifica com a màxima prioritat a l’equip acords d'associació ja adoptat amb els estats membres de 17 sobre l’ús de fons europeus estructurals i d’inversió durant el període 2014-20 (Dinamarca, Alemanya, Polònia, Grècia, Eslovàquia, Xipre, Letònia, Estònia, Lituània, Portugal, Romania, Bulgària, França, Països Baixos, República Txeca, Hongria i Finlàndia) . La Comissió està considerant activament els acords de col·laboració dels altres estats membres. Fins ara, es preveuen els esborranys de programes operatius presentats pels Estats membres a la Comissió invertir la totalitat de l’import de la iniciativa d’ocupació juvenil de 6 milions d’euros i de més d’un milió de milions d’euros al fons social europeu sobre mesures relacionades amb la garantia juvenil (incloent l'accés a l'ocupació, la millora dels serveis públics d'ocupació i de l'educació). Això vol dir que la meitat del Fons Social Europeu de 2014-20 està previst que s’utilitzi actualment per a la inversió en joves. El suport directe dirigit específicament a joves NEET (aquells que no tinguin ocupació, formació o formació) inclouen els 6bn € de YEI, que es comprometran a 2014-15, més un 4 milions d'euros addicionals del FSE.

Els estats membres també haurien d’utilitzar els seus propis diners. En el seu Estudi Prospectiu Anual 2013 i 2014, la Comissió va subratllar que, en el context de la consolidació fiscal favorable al creixement, Els estats membres haurien de pagar una atenció especial per mantenir o reforçar les despeses dedicades a la cobertura i l'eficàcia dels serveis laborals, les polítiques actives del mercat de treball i els sistemes de garantia juvenil.

Tots els estats membres ja estableixen reformes i mesures per aplicar la garantia juvenil sobre la base de la plans d’implementació presentada a la Comissió. Poden considerar fer ús del finançament del pont proposat per la Banc Europeu d'Inversions en la seva recent iniciativa juvenil.

La Comissió està treballant contínuament amb els Estats membres per accelerar el procés i ha proporcionat un ampli suport per implementar la garantia juvenil. El seminari organitzat per la Comissió a Brussel·les sobre 11th Juliol (Vegeu IP / 14 / 784) va ser una altra oportunitat per ajudar els Estats membres a accelerar i millorar la implementació de les mesures recolzades per la Iniciativa per a l’ocupació juvenil, igual que la 9.th Reunió de setembre a Brussel·les per revisar Projectes pilot de Garantia Juvenil 18 (Vegeu IP / 14 / 981).

Com millorar l’aprenentatge i les pràctiques

Els sistemes eficaços d’educació i formació professionals, especialment els que inclouen un component d’aprenentatge basat en el treball, faciliten la transició dels joves de l’educació a la feina.

Per complementar la garantia juvenil, la Comissió ha llançat dues iniciatives específiques per ajudar els joves en aquesta transició:

 1. A partir d’una proposta de la Comissió, el Consell de Ministres va adoptar el març 2014 a Marc de qualitat per a les pràctiques per permetre als alumnes adquirir experiència laboral de qualitat en condicions segures i justes i augmentar les seves possibilitats de trobar una feina de qualitat (vegeu IP / 14 / 236).

 2. Llançat el juliol de 2013, el Aliança Europea per a l'Aprenentatge reuneix autoritats públiques, empreses, interlocutors socials, proveïdors de formació professional i de formació, representants de la joventut i altres actors clau per tal de millorar la qualitat i el subministrament d'aprenents a tota la UE i canviar la mentalitat cap a l'aprenentatge tipus aprenentatge (vegeu IP / 13 / 634).

Més informació

Veure també:

1 :

Fons Monetari Internacional, 'Desocupació juvenil a Europa: la llei d'Okun i més enllà' a l'Informe nacional de l'FMI núm. 14/199, 'Consulta de l'article IV de les polítiques de la zona de l'euro 2014, qüestions seleccionades', juliol de 2014.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències