Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Observacions finals i seqüències de vídeo del Fòrum de Rodes 12th

COMPARTIR:

publicat

on

Yakunin 1
 
 

 

La presidència del Fòrum Públic Mundial Diàleg de Civilitzacions està profundament preocupada pel deteriorament recent dels assumptes globals i per les tendències estructurals que posen en perill tant la humanitat com la natura. Una preocupació encara més gran és la reacció sense precedents i totalment irresponsable a aquest desenvolupament per part de l’oligarquia financera mundial, que sembla ser l’únic beneficiari de la crisi i de l’atac actual.

La Presidència del Fòrum Públic Mundial Diàleg de Civilitzacions s’oposa fermament a l’agressió contra les nacions i els pobles sobirans, l’assassinat massiu de civils innocents, les sancions indiscriminades contra els ciutadans d’altres països, la supressió intel·lectual i moral de formes naturals de comportament humà, la vigilància massiva programes, així com la destrucció global de l’ecologia social de la humanitat, que s’ha elevat a la nova norma.

Al nostre parer:

– the systemic crisis that proves that even the analytical value of the neo-liberal globalization paradigm has exhausted itself, not to mention its predictive power. The rise of inequality above any reasonable limits in so many developed and developing countries is a compelling example of its inadequacy;

– the extreme increase in the scope and intensity of injustice in the world, which is especially evident on such diverse continents as Europe and Africa;

– the contradictions on the Eurasian continent remain unresolved in the current global crisis. They have contributed significantly to dramatic events in recent years, most tragically in Ukraine where the disruptive effects for the wider Europe and the world are most evident;

anunci

– the global financial oligarchy is trying to establish a new transnational class to secure its own geo-economic and geo-political domination within the framework of a New World Order, which is portrayed as necessary, normative and inevitable.

Davant d’aquesta situació, la Presidència del Fòrum Públic Mundial "Diàleg de civilitzacions" no veu cap altra alternativa que utilitzar tots els seus poders i recursos de manera més activa per donar suport als esforços públics contra l'amenaça d'enfrontament global o fins i tot de guerra i per elaborar models socioeconòmics nous i sostenibles. Aquests models, que situen els interessos de la humanitat al centre, informaran les teories i pràctiques emergents destinades a transformar el món.

We think that the “dialogue of civilizations”, underpinned by a rigorous conceptual basis, is the only way to achieve the goal we set 15 years ago, namely to enable us to assess the risks and threats to human civilization and thereby to establish a world order that will ensure the survival of society, mankind and future generations.

Com a organització no governamental internacional, establirem diversos programes i iniciatives del WPF i fomentarem per tots els mitjans possibles la participació pràctica i responsable dels membres del Fòrum de Rodes i de la Família del diàleg en les activitats següents.

1. El projecte sobre les escoles de diàleg intercultural desenvolupat pel WPF hauria de convertir-se en una realitat visible per a més països i nacions. El WPF donarà suport a la seva expansió tant geogràfica com generacionalment, i pretén aplicar els principis i estàndards del projecte als sistemes educatius existents.

2. El WPF, compartint la visió que la responsabilitat de l'adult existeix en qualsevol sistema social civilitzat, elaborarà la seva política envers els joves per garantir el seu dret a l'accés a l'educació i les millors pràctiques de "diàleg de civilitzacions". L'actual programa de cursos digitals de diàleg de civilitzacions que s'ha implementat durant tres anys consecutius obtindrà un important suport del WPF per afavorir la cooperació amb universitats líders.

3. El WPF intentarà traduir el concepte de "diàleg de civilitzacions" en polítiques públiques plausibles mitjançant la creació d'un grup de reflexió dedicat al Diàleg de civilitzacions del WPF, que també podria servir com a centre mundial de la teoria del diàleg. La seva tasca principal serà garantir intel·lectualment que el diàleg de les civilitzacions no sigui segrestat per les forces manipuladores.

4. El WPF donarà suport a tots els esforços responsables per oposar-se a la violació de l'ecologia social de la humanitat, així com per defensar les pràctiques i formes de vida tradicionals.

També hi sou benvinguts watch video footage of the Forum’s Plenaries:

INAUGURACIÓ PLENÀRIA
"Prevenir la guerra mundial encara que la solidaritat mundial: 100 anys després"

“Cultura de la noviolència: Tolstoi, Gandhi i el llegat de JC Kapur. El paper de l’espiritualitat en la creació d’una nova modernitat ”

moderador:
Prof Fred R. Dallmayr (USA) Co-chairman, WPF “Dialogue of Civilizations” and Packey J. Dee Professor, Departments of Philosophy and Political Science at the University of Notre Dame

"L'ordre mundial i la política del canvi de règim"

moderador:
Prof. Dr. Hans Köchler (Àustria) Professor de la Universitat d'Innsbruck, president de l'Organització Internacional per al Progrés "Pau i seguretat a Europa i Àsia en el context del poder dels Estats Units"

"Pau i seguretat a Europa i Àsia en el context del poder dels EUA"

moderador:
Dr. Chandra Muzaffar (Malàisia) Presidenta del Moviment internacional per un món just

"100 anys després de la Primera Guerra Mundial. Sessió de memòria col·lectiva: com evitar possibles conflictes futurs"

moderador:
Prof Fred R. Dallmayr (USA) Co-chairman, WPF “Dialogue of Civilizations” and Packey J. Dee Professor, Departments of Philosophy and Political Science at the University of Notre Dame

moderador:
Julia Kinash (Czech Republic) President of the International Movement “Youth Time”, Editor-in-chief Youth Time Magazine

TROBADA PLENÀRIA DE CLOENDA

moderador:
Dr. Walter Schwimmer (Austria) Former Secretary General of the Council of Europe, Co-Chairman of the WPF “Dialogue of Civilizations”, Chairman of the Internatuional Coordinating Committee, WPF “DoC”

 

 

Comparteix aquest article:

Tendències