Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Observacions finals i seqüències de vídeo del Fòrum de Rodes 12th

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Yakunin1
 
 

 

La presidència del Fòrum Públic Mundial Diàleg de Civilitzacions està profundament preocupada pel deteriorament recent dels assumptes globals i per les tendències estructurals que posen en perill tant la humanitat com la natura. Una preocupació encara més gran és la reacció sense precedents i totalment irresponsable a aquest desenvolupament per part de l’oligarquia financera mundial, que sembla ser l’únic beneficiari de la crisi i de l’atac actual.

La Presidència del Fòrum Públic Mundial Diàleg de Civilitzacions s’oposa fermament a l’agressió contra les nacions i els pobles sobirans, l’assassinat massiu de civils innocents, les sancions indiscriminades contra els ciutadans d’altres països, la supressió intel·lectual i moral de formes naturals de comportament humà, la vigilància massiva programes, així com la destrucció global de l’ecologia social de la humanitat, que s’ha elevat a la nova norma.

anunci

Al nostre parer:

- la crisi sistèmica que demostra que fins i tot el valor analític del paradigma de la globalització neoliberal s'ha esgotat, per no parlar del seu poder predictiu. L’augment de la desigualtat per sobre de qualsevol límit raonable en tants països desenvolupats i en desenvolupament és un exemple convincent de la seva insuficiència;

- l'augment extrem de l'abast i la intensitat de la injustícia al món, que és especialment evident en continents tan diversos com Europa i Àfrica;

anunci

- les contradiccions del continent euroasiàtic continuen sense resoldre's en l'actual crisi mundial. Han contribuït significativament a esdeveniments dramàtics en els darrers anys, molt tràgicament a Ucraïna, on els efectes disruptius per a tota Europa i el món són més evidents;

- l’oligarquia financera mundial intenta establir una nova classe transnacional per assegurar la seva pròpia dominació geoeconòmica i geopolítica en el marc d’un Nou Ordre Mundial, que es presenta com a necessari, normatiu i inevitable.

Davant d’aquesta situació, la Presidència del Fòrum Públic Mundial "Diàleg de civilitzacions" no veu cap altra alternativa que utilitzar tots els seus poders i recursos de manera més activa per donar suport als esforços públics contra l'amenaça d'enfrontament global o fins i tot de guerra i per elaborar models socioeconòmics nous i sostenibles. Aquests models, que situen els interessos de la humanitat al centre, informaran les teories i pràctiques emergents destinades a transformar el món.

Creiem que el "diàleg de civilitzacions", basat en una rigorosa base conceptual, és l'única manera d'aconseguir l'objectiu que ens vam fixar fa 15 anys, és a dir, permetre'ns avaluar els riscos i amenaces per a la civilització humana i establir així un món un ordre que assegurarà la supervivència de la societat, la humanitat i les generacions futures.

Com a organització no governamental internacional, establirem diversos programes i iniciatives del WPF i fomentarem per tots els mitjans possibles la participació pràctica i responsable dels membres del Fòrum de Rodes i de la Família del diàleg en les activitats següents.

1. El projecte sobre les escoles de diàleg intercultural desenvolupat pel WPF hauria de convertir-se en una realitat visible per a més països i nacions. El WPF donarà suport a la seva expansió tant geogràfica com generacionalment, i pretén aplicar els principis i estàndards del projecte als sistemes educatius existents.

2. El WPF, compartint la visió que la responsabilitat de l'adult existeix en qualsevol sistema social civilitzat, elaborarà la seva política envers els joves per garantir el seu dret a l'accés a l'educació i les millors pràctiques de "diàleg de civilitzacions". L'actual programa de cursos digitals de diàleg de civilitzacions que s'ha implementat durant tres anys consecutius obtindrà un important suport del WPF per afavorir la cooperació amb universitats líders.

3. El WPF intentarà traduir el concepte de "diàleg de civilitzacions" en polítiques públiques plausibles mitjançant la creació d'un grup de reflexió dedicat al Diàleg de civilitzacions del WPF, que també podria servir com a centre mundial de la teoria del diàleg. La seva tasca principal serà garantir intel·lectualment que el diàleg de les civilitzacions no sigui segrestat per les forces manipuladores.

4. El WPF donarà suport a tots els esforços responsables per oposar-se a la violació de l'ecologia social de la humanitat, així com per defensar les pràctiques i formes de vida tradicionals.

També hi sou benvinguts veure imatges de vídeo dels plens del fòrum:

INAUGURACIÓ PLENÀRIA
"Prevenir la guerra mundial encara que la solidaritat mundial: 100 anys després"

“Cultura de la noviolència: Tolstoi, Gandhi i el llegat de JC Kapur. El paper de l’espiritualitat en la creació d’una nova modernitat ”

moderador:
Professor Fred R. Dallmayr (EUA), copresident de WPF "Diàleg de civilitzacions" i professor de Packey J. Dee, departaments de filosofia i ciències polítiques de la Universitat de Notre Dame

"L'ordre mundial i la política del canvi de règim"

moderador:
Prof. Dr. Hans Köchler (Àustria) Professor de la Universitat d'Innsbruck, president de l'Organització Internacional per al Progrés "Pau i seguretat a Europa i Àsia en el context del poder dels Estats Units"

"Pau i seguretat a Europa i Àsia en el context del poder dels EUA"

moderador:
Dr. Chandra Muzaffar (Malàisia) Presidenta del Moviment internacional per un món just

"100 anys després de la Primera Guerra Mundial. Sessió de memòria col·lectiva: com evitar possibles conflictes futurs"

moderador:
Professor Fred R. Dallmayr (EUA), copresident de WPF "Diàleg de civilitzacions" i professor de Packey J. Dee, departaments de filosofia i ciències polítiques de la Universitat de Notre Dame

moderador:
Julia Kinash (República Txeca) Presidenta del Moviment Internacional "Temps juvenil", editora en cap de la revista Youth Time

TROBADA PLENÀRIA DE CLOENDA

moderador:
Dr. Walter Schwimmer (Àustria) Exsecretari general del Consell d'Europa, copresident del "Diàleg de civilitzacions" del WPF, president del Comitè de Coordinació Internacional del "DoC" del WPF

 

 

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències