Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Elecció de la Convenció Cort: empreses de la UE reben gran impuls per al comerç internacional

COMPARTIR:

publicat

on

llei_de_eleccióEl 10 d'octubre, els ministres de justícia de la UE van aprovar una decisió que ratificava el Conveni sobre acords sobre elecció dels tribunals de 2005. La Convenció promou el comerç aclarint les normes que regulen els conflictes comercials internacionals, on les parts implicades han escollit un tribunal competent. Per exemple, el Conveni proporciona claredat sobre: ​​les normes de jurisdicció, quin tribunal és competent i sobre el reconeixement i l'execució de les sentències dictades pels tribunals dels països que apliquen el Conveni. A la pràctica, això garantirà que les empreses de la UE tinguin més seguretat jurídica a l’hora de fer negocis amb empreses de fora de la UE: podran confiar que els tribunals del país respectaran la seva elecció del tribunal per tractar una disputa. països que han ratificat la Convenció i que la sentència dictada pel tribunal escollit serà reconeguda i executada als països que l’apliquin.

"Aquesta és la dimensió externa de" Justícia per al creixement ": un gran exemple de com la política de justícia serveix per impulsar el creixement econòmic i la creació d'ocupació creant les condicions adequades perquè les empreses europees prosperin en el seu comerç amb socis no europeus". dit La comissària de Justícia, Martine Reicherts (a la foto). "És exactament el que fa el Conveni sobre l'elecció dels tribunals: proporcionar un conjunt de normes que simplifiquin la vida de les empreses europees i facin més previsible el seu entorn. Pot ajudar a crear tots els incentius adequats perquè les empreses europees ampliïn les seves operacions en l'àmbit internacional arena, sense que s’hagin de preocupar del que passa en cas de disputa. Ara necessitem que el Parlament Europeu doni llum verda perquè puguem començar a aplicar aquest conveni ".

Propers passos

Després de l’aprovació dels estats membres, es demanarà el consentiment del Parlament Europeu. Una vegada que doni el seu acord, la decisió serà finalment adoptada pel Consell i entrarà en vigor a la Unió Europea.

Fons

El Conveni de l’Haia de 30 de juny de 2005 sobre acords d’elecció dels tribunals té l’objectiu d’assegurar l’eficàcia dels acords d’elecció dels tribunals (també coneguts com a clàusules de selecció de fòrums) entre les parts en transaccions comercials internacionals. En fer-ho, el Conveni proporciona una major seguretat a les empreses que participen en activitats transfrontereres i, per tant, crea un entorn legal més propici al comerç i a la inversió internacionals.

El Conveni sobre l’elecció dels tribunals va ser elaborat per un grup de països i blocs comercials com la UE, els Estats Units, el Canadà, el Japó, la Xina, Rússia, tots ells membres de la Conferència de l’Haia sobre Dret Internacional Privat que desenvolupa instruments jurídics multilaterals. Per tant, el Conveni té el potencial de convertir-se en una base jurídica mundial per al reconeixement i l'execució de les sentències resultants d'un acord sobre l'elecció del tribunal entre la UE i aquests països. Va ser signat per la UE el 2009.

anunci

La recent reforma de l'anomenada Reglament de Brussel·les I va obrir el camí a la ratificació d'avui. Aquest reglament determina quin tribunal nacional té jurisdicció en casos transfronterers que impliquen empreses de la UE i com es reconeixen i s’executen les sentències judicials dictades en un país de la UE en un altre. La reforma d’aquestes normes internes de la UE vetllarà per la coherència amb el Conveni (IP / 13 / 750).

Més informació

Pàgina d'inici de la comissària de JUstice, Martine Reicherts
Seguiu el comissari Reicherts a Twitter: @ReichertsEU
Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències