Comissió per anunciar els propers passos en la lluita contra la pesca il·legal a tot el món

SharkFishing_Marcia_Moreno_MarinePhotobankLa Comissió Europea adoptarà una sèrie de mesures que anuncien els propers passos en la lluita contra la pesca il·legal. Com a part dels seus esforços, la UE està actuant contra tercers països que permeten la pesca il·legal o que no estan fent prou per lluitar contra ella.

La pesca il·legal és motiu de gran preocupació: que esgota els recursos pesquers, soscava el suport de les comunitats pesqueres i els pescadors honestos va posar en un desavantatge injusta. I és un gran negoci.

La UE s'ha compromès a eradicar la pesca il·legal, no declarada i no reglamentada (IUU) en tots els oceans del món i garantir que els productes de la pesca només capturats legalment acaben en els plats dels consumidors europeus. Això és tant més crucial, ja que la UE ja que la UE importa 2 / 3 de peix que consumeix.

Des 2012, s'han emès "targetes grogues" per 10 tercers països (Fiji, Panamà, Togo, Vanuatu, Sri Lanka, Corea, Ghana, Curaçao, Filipines i Papua Nova Guinea), advertint-los que corren el risc de ser expulsat de l'exportació de productes de la pesca la UE a menys que millorin el marc per garantir que els seus productes es pesquen de forma sostenible. Tres països - Guinea, Belize, Cambodja - van aconseguir una 'targeta vermella' al març d'aquest any i es va prohibir l'exportació de peix a la UE.

La Comissió està revisant periòdicament la situació i la propera actualització serà a 14 octubre.

Més informació

lloc web del préssec
Pàgina web de Comissionat Maria Damanaki
Comunicat de premsa: La Comissió adverteix a tercers països sobre l'acció insuficient per lluitar contra la pesca il·legal, Novembre de 2012
Nota de premsa: Comissió Europea intensifica la lluita contra la pesca il·legal, Novembre de 2013

etiquetes: , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, EU, Comissió Europea, La pesca il·legal, Marítim