Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Pobresa: conclusions de la conferència "L'objectiu de pobresa Europa 2020: lliçons apreses i camí a seguir"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

objectiu de pobresaEn declaracions a la conferència d'alt nivell sobre "L'objectiu de pobresa Europa 2020: lliçons apreses i camí a seguir", el comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va instar els estats membres a millorar els seus sistemes de benestar social i establir objectius més ambiciosos per reduir el nombre de persones en risc de pobresa o exclusió social i garantir que es puguin assolir aquests objectius. La conferència va tenir lloc a Brussel·les el 9 d'octubre i va reunir més de 200 grups d'interès de països de la UE, inclosos responsables polítics d'alt nivell, interlocutors socials, societat civil, acadèmics, empresaris socials i actors clau de les institucions de la UE.

En el seu discurs final, László Andor va dir: "Establir l'objectiu de pobresa i exclusió social com a part de l'Estratègia Europa 2020 va ser una decisió política important, que va posar en peu d'igualtat els objectius socials i econòmics i va reconèixer la interrelació entre ells. Tenint un objectiu social quantificat conjunt, els estats membres van intentar aconseguir una major rendició de comptes cap al seu assoliment ". I va afegir: "La pobresa perjudica la cohesió i el creixement social perquè és un malbaratament de capital humà, una pressió sobre la borsa pública, i significa que l'economia de la UE no funciona tan bé com podria. Abordar els desafiaments de la pobresa també és en gran mesura una qüestió de política fiscal, política sanitària, política laboral, política educativa i política econòmica general. És important reconèixer aquestes interdependències i treballar per un creixement inclusiu ".

La presidenta de la República de Malta, Marie Louise Coleiro Preca, va dir durant el seu discurs principal: "La pobresa creixent a Europa és profundament preocupant, per tant, hem d'intensificar els nostres esforços. Les polítiques socials per si soles no són suficients per fer front a la pobresa, ja que és un fenomen complex impulsat per factors econòmics i polítics, tant socials com polítics".

anunci

Els participants van reflexionar sobre les lliçons apreses quatre anys després de l'adopció del programa Estratègia 2020 Europa, quan els estats membres es van comprometre a reduir el nombre de persones en risc de pobresa o exclusió social en 20 milions el 2020. També van discutir les prioritats polítiques futures a nivell europeu i nacional amb l'objectiu de complir millor l'objectiu de pobresa i van treure les conclusions següents :

  • Els participants van destacar el paper de la crisi econòmica en exacerbar les pressions socials com la pobresa i la desigualtat, que ja eren qüestions importants abans de la crisi. Les conclusions mostren que els estats membres que van reformar els seus sistemes de benestar social abans de la crisi estan experimentant millors resultats socials ara. A més, els participants van destacar que el baix nivell d'ambició dels estats membres, que tenen la competència principal per reduir la pobresa, és motiu de preocupació. Alguns estats membres van cridar a establir objectius més ambiciosos per tal de complir l'objectiu de 20 milions a nivell de la UE tenint en compte també la dimensió de gènere.

  • És fonamental millorar seguiment social a nivell de la Unió Europea i per avaluar millor el rendiment de les polítiques socials. Els participants van assenyalar que, actualment, el seguiment de l'evolució social a nivell de la UE no té cap valor comparatiu de rendiment, llindars ni mecanismes d'alerta "preventiva". Van demanar l'enfortiment de les eines de control a nivell de la UE per detectar els desenvolupaments socials negatius abans i assenyalar divergències socials extremes, i van argumentar que els indicadors socials haurien de formar part de les estructures de govern global.

    anunci
  • Els participants van assenyalar el baixa visibilitat a nivell local i regional de l’Estratègia Europa 2020. Van demanar una participació més profunda i estructurada de les parts interessades a nivell de país, per exemple quan es discutia el Programa nacional de reformes.

  • Ministres de Luxemburg, Polònia i Malta van demanar una millor equilibri entre els objectius macroeconòmics, fiscals, laborals i socials a nivell de la UE, d’acord amb el caràcter integrat de l’Estratègia Europa 2020. Van subratllar la importància d’invertir aviat en nens i joves, així com en les polítiques per desenvolupar habilitats per millorar l’ocupabilitat. Els participants van destacar que el focus s'ha centrat molt en abordar les conseqüències de la crisi, però que aquest enfocament s'hauria de desplaçar cap a la implementació de reformes estructurals.

La Presidència italiana va destacar la necessitat d'un nou impuls per reduir la pobresa i va demanar el reforç del pilar social del semestre europeu. Van subratllar que la modernització dels sistemes de benestar és crucial per assolir l'objectiu i van instar els estats membres a aplicar efectivament la Comissió Paquet d’inversió social 2013.

Un informe final de la conferència amb resums de les presentacions i conclusions clau estarà disponible a la conferència en breu.

Fons

El 2010, com a part del programa Estratègia Europa 2020, els estats membres van acordar l'objectiu de tenir almenys 20 milions de persones menys en risc de pobresa i exclusió social o en risc el 2020, la qual cosa correspon a una disminució de 116.4 milions a 96.4 milions de persones en risc de pobresa i exclusió social durant la dècada. En canvi, les dades més recents mostren que Europa s’allunya de l’objectiu. Des de l’adopció de l’estratègia, 7.8 milions de persones més viuen en pobresa o exclusió social a tot Europa.

Quan es va llançar l’estratègia 2020 el 2010, es va establir una revisió a mitjà termini per al 2015. Per recollir les opinions dels estats membres, dels ciutadans i dels grups d'interès rellevants, la Comissió va llançar un consulta pública, convidant comentaris abans del 31 d'octubre de 2014. Les conclusions de la conferència i els resultats de la consulta pública alimentaran aquesta revisió a mitjà termini.

Més informació

Discurs del comissari László Andor a la conferència d'alt nivell "L'objectiu de pobresa Europa 2020: lliçons apreses i camí a seguir"
Pobresa i desigualtats: preguntes més freqüents: MEMO / 14/572
Pàgina web del Congrés
Web del comissari Andor

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències