Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Nomenament d'un comissari eslovè ple de problemes legals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

violeta_bulcOpinió de Peter Ekcij

He estat seguint Reporter de la UEarticles sobre el procés de designació del comissari eslovè. Havent tingut una mala experiència la primera vegada amb l’ex-primera ministra Alenka Bratušek, realment no voldria que aquesta situació torni a passar amb la següent candidata, Violeta Bulc (A la foto), però, malauradament, com s’ha vist, sembla que (Eslovènia) no hem après res fins ara.

Per què ho dic?

anunci

Com heu estat seguint com el govern eslovè va dur a terme un procediment de selecció (sessió de correspondència) i com van resultar les votacions, ja vaig endevinar que l’inici és pràcticament el mateix que en el cas de Bratušek. Els dos partits de la coalició s’oposen, l’oposició s’oposa completament. A més, el primer ministre ha designat una persona bàsicament sense experiència política per a un dels càrrecs més importants de la UE. Això ja se sap.

Però, on és el problema?

El principal problema és la legalitat del procés i no voldria que els tribunals eslovens ho decidissin després del nomenament del comissari eslovè. En la conferència de premsa celebrada després de la sessió de correspondència del govern, el primer ministre Miro Cerar va assegurar que TOTS els membres del govern han votat sobre aquest assumpte (esperem que Bulc, que s'ha exclòs del procés de votació a causa d'un conflicte d'interessos). Això significaria que 16 ministres han presentat el seu vot. Però, com va resultar, no va ser així.

anunci

- Set els ministres de partits de coalició han votat CONTRA la proposta de Cerar;
- sis
els ministres van votar A FAVOR de la proposta de Cerar i;
- tres
ministres (finances, afers interiors i justícia) NO VOTEN.

En aquella època, eren a l’estranger: el ministre de Finances era a Washington DC, el ministre d’Interior i el de Justícia a Luxemburg. Els tres ministres formalment NO van emetre el seu vot mitjançant el sistema de votació destinat a les sessions de correspondència del Govern.

El resultat final d’aquesta votació és que set ministres van votar en contra i sis van votar a favor, cosa que significa que no s’ha proporcionat la majoria.

Però el primer ministre va dir que nou ministres van votar a favor? Què va passar?

Segons les regles de procediment del govern, tots els vots que no s'han emès es consideren votats a favor. Però el problema està en la llei sobre el govern de la República d'Eslovènia, que és una llei superior. L’article 16 diu clarament i cito:

Article 16

El Govern ha de treballar i prendre decisions en les seves sessions.

El Govern tindrà un quòrum si la majoria dels seus membres són presents a la sessió i adoptarà resolucions i altres decisions per majoria de vots de tots els seus membres. Si el Govern té un nombre parell de membres, tindrà un quòrum si hi són presents la meitat dels membres, sempre que el primer ministre també hi sigui, i es prendrà una decisió si la meitat dels membres del govern voten la decisió sempre que el primer ministre també hi voti.

Per a determinats tipus de qüestions, el Reglament del Govern pot prescriure la forma de treballar i la presa de decisions del Govern i els diferents tipus de quòrums, o bé un procediment de reexamen o de presa de decisions sobre una decisió ja adoptada en el cas que el primer ministre o un ministre individual no estiguessin d'acord amb aquesta decisió.

Podeu trobar documents al govern lloc web aquí. 

Rajko Pirnat, un dels principals experts jurídics a Eslovènia i professor de la Facultat de Dret, accepta que els vots no presentats no es poden considerar vots a favor, segons la llei. Per a la confirmació, podeu contactar-hi directament a [protegit per correu electrònic].

Conclusió

Miro Cerar no només va enganyar (o va mentir) el públic eslovè afirmant això 9 ministres van votar a favor, però la seva decisió de proposar Bulc a Juncker també va ser contrària al govern de la Llei de la República d'Eslovènia. El sistema del Govern va mostrar clarament que tres ministres no van votar, cosa que significa que la majoria ha votat en contra de la proposta de Cerar de nomenar Bulc com a comissari. Tots aquests fets i declaracions es poden verificar completament contactant amb el govern eslovè, els experts legals eslovens o els periodistes eslovens que tracten el tema de prop.

Ningú vol cap problema, sobretot no legal, al principi del treball de la Comissió. Però a causa d’aquestes irregularitats i conflictes amb la legislació eslovena en el procés de designació de Bulc, això és el que pot passar quan el tribunal administratiu i el tribunal superior hagin de decidir sobre l’assumpte. Això podria bloquejar completament el dossier de la Comissió, sobre qui serà nomenat comissari eslovè. No estic segur de si Juncker o altres comissaris en són conscients. Crec que aquest és un tema tan important que pot influir en el seu treball posterior.

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències