Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Salvar Europa 2020

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

EU2020_med_tittelfelt_copyopinió emesa per La presidenta de la Plataforma Social, Heather Roy

El 16 d’octubre de 2014 els ministres europeus d’Ocupació i Afers Socials viatjaran a Luxemburg per celebrar una reunió del Consell d’Ocupació, Política Social, Salut i Consumidors (EPSCO). Entre altres punts de l’ordre del dia, els ministres participaran en la revisió a mig termini de l’Estratègia Europa 2020. Aquesta revisió a mitjà termini significa una bifurcació crucial en el camí de l’enfocament de la UE cap als ambiciosos objectius de l’Estratègia establerts el 2010: aprofitaran els ministres l’oportunitat d’influir en la reforma de l’estratègia fallida prenent accions urgents i introduint propostes concretes de política ?; o, finalment, els estats membres decidiran fer els ulls grossos a la greu realitat de la situació social de la UE i seguir prioritzant les polítiques econòmiques i financeres sense tenir en compte el seu impacte social? La Plataforma Social, la plataforma més gran d’ONG europees basades en els drets i els valors que treballen al sector social, s’ha posat en contacte amb els ministres per instar-los a emprendre el primer camí i ha elaborat recomanacions basades en la nostra document de posició això, si se segueix, pot ajudar a treure Europa 2020 de la seva espiral descendent.

En primer lloc, cal prioritzar els objectius socials d’Europa 2020. Els objectius principals de l’Estratègia inclouen treure 20 milions d’europeus de la pobresa i l’exclusió social, aconseguir que el 75% dels joves de 20 a 64 anys tinguin ocupació i augmentar el nombre de joves de 30 a 34 anys que tinguin títols d’educació superior un 9%. Tot i reconèixer que els objectius d’ocupació, reducció de la pobresa i educació es poden reforçar mútuament, és important assegurar-se que tots els objectius s’abordin per separat sense donar prioritat a uns sobre els altres. Malauradament, actualment estem veient un gran nombre de persones que treballen i viuen en la pobresa; una recent Informe Eurostat va trobar que s’estima que el 8.9% de la població de la UE en edat de treballar va experimentar aquest fenomen el 2013. La UE i els estats membres han d’utilitzar tots els mitjans disponibles: el semestre europeu, l’Enquesta anual de creixement, els programes nacionals de reforma i les recomanacions específiques per país. esbossar accions concretes per assolir els objectius principals d’ocupació, educació i pobresa d’Europa 2020.

anunci

En segon lloc, EPSCO i el Consell d'Afers Econòmics i Financers (ECOFIN) han de desenvolupar la seva cooperació per garantir que les polítiques socials siguin habilitades, no minades, per les polítiques econòmiques i financeres. Per exemple, les recomanacions específiques per país sobre reformes econòmiques contradiuen la Recomanació específica per país sobre pobresa. Posar l’EPSCO i ECOFIN en el mateix nivell en el procés de presa de decisions i fomentar un millor diàleg entre tots dos ajudaria a evitar situacions similars en el futur.

En tercer lloc, els ministres haurien d’utilitzar la revisió a mitjà termini de l’Estratègia Europa 2020 com una oportunitat per reconèixer i revertir l’augment de les desigualtats a Europa. El finançat per la UE Projecte GINI (Impactes de les desigualtats creixents) va identificar una tendència de trenta anys que fa que els rics siguin més rics mentre que els pobres siguin més pobres. De fet, de mitjana, el 20% superior va obtenir 5.1 vegades més d’ingressos que el 20% inferior el 2012 i el nombre de persones en risc de pobresa i exclusió social a la UE va augmentar de 114 milions el 2009 a més de 124 milions el 2012. El Projecte GINI arriba fins a suggerir que els objectius de la UE en matèria de reducció de la pobresa presentats com a part d’Europa 2020 haurien de ser legalment vinculants per a tots els estats membres. Com a primer pas, la Plataforma Social demana als ministres que estableixin un objectiu addicional sobre la reducció de les desigualtats, que complementaria (en lloc de substituir) l'objectiu existent de reducció de la pobresa. Aquest pas reforçaria el pilar creixent i inclusiu de l'estratègia i ajudaria a garantir l'èxit dels altres objectius principals.

En quart lloc i, finalment, els ministres assistents a la reunió de l’EPSCO han d’insistir en la salvaguarda de les línies pressupostàries que afecten la dimensió social, com ara protegir aquestes línies pressupostàries de les mesures d’austeritat i de les reformes establertes per fer front als dèficits pressupostaris a tota la UE. Per exemple, cal mantenir i fins i tot millorar les inversions en sistemes de protecció social adequats, un aspecte integral de la inversió social; no s’han d’enganxar de les polítiques econòmiques i financeres mal concebudes introduïdes als estats membres.

anunci

Aquestes recomanacions representen un armilla salvavides per al vaixell que s’ofega que és l’Estratègia Europa 2020. Ningú pot negar que l’Estratègia està fallant actualment; la promesa d’un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu s’ha quedat al marge a favor de la retòrica de l’austeritat i la introducció reiterada de polítiques econòmiques i financeres que de cap manera tenen en compte les implicacions socials de la seva implementació. Els responsables de la presa de decisions han de mantenir-se al costat de l’Estratègia i no inclinar-se sota la pressió de la tasca que s’enfronta. Les aspiracions de l’Estratègia continuen sent, de fet, necessàries més que mai. Europa 2020 es pot reanimar; correspon als ministres de la UE decidir si administrar el petó de la vida o el petó de la mort a aquesta estratègia, una vegada celebrada.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències