Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Ple de 20 23-octubre (Estrasburg)

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

europeu-parlament-strasbourg1Informes previs a la sessió: Brussel·les:  Divendres, 17 octubre  - 11-11h30 - PHS 0A50
Estrasburg: Dilluns,
20 octubre  - 16h30-17h - BAIX N-1/201

PDOD
Descarregar el butlletí en format PDF

Els aspectes més destacats són

anunci

Audiències dels comissaris designats per a la Unió del Transport i l'Energia

Violeta Bulc, la nova comissària designada per al transport, i Maroš Šefčovič, recentment proposat com a vicepresident de la Comissió per a la Unió de l'Energia, seran interrogats sobre les seves habilitats i qualificacions per a aquests llocs pels comitès de medi ambient, energia i transport el dilluns vespre a partir de les 19h. Llegeix més

Voteu la nova Comissió Europea

anunci

Jean-Claude Juncker, president electe de la nova Comissió, presentarà el seu equip de 27 comissaris designats i discutirà les prioritats del futur programa de treball de la Comissió amb els grups polítics el dimecres matí. Després de les declaracions finals dels caps de grups polítics a migdia i una votació sobre una resolució que acabi l'avaluació dels comissaris candidats, té previst que el Parlament elegeixi (o rebutgi) la nova Comissió com a universitat.

Pressupost 2015: el Parlament preveu impulsar el finançament de les prioritats de la UE

El Parlament en conjunt està previst invertir totes les retallades del Consell en el projecte de pressupost de la UE per al 2015 i fins i tot afegir-se a les quantitats proposades originalment per la Comissió per a prioritats com el creixement, la creació d’ocupació, la recerca i l’educació, inclòs el programa d’intercanvi d’estudiants Erasmus + En els dimecres vot Els eurodiputats també afegiran més finançament a polítiques externes, inclosa l'ajuda humanitària als refugiats i el suport a Ucraïna i Palestina.

Revisió de la Comissió Barroso II

L'actual president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, pronunciarà el seu últim discurs com a president al ple el dimarts a les 15.00. El Parlament Europeu va elegir Barroso per a un segon mandat el 16 de setembre de 2009, per 382 vots a favor, 219 amb 117 abstencions. Després, va aprovar la seva Comissió el 9 de febrer de 2010, per 488 vots a favor, 137 i 72 abstencions.

Membres per debatre 23-24 octubre Prioritats del Consell Europeu

És probable que una nova política climàtica i energètica, centrada en la seguretat energètica, la situació econòmica de la UE i els desenvolupaments internacionals, estigui entre les prioritats discutides en la propera cimera del Consell Europeu a Brussel·les els dies 23 i 24 d’octubre. Dimarts Els membres discutiran i presentaran les seves prioritats abans d’una cimera que també podria nomenar la nova Comissió, si el Parlament aprova el col·legi el dimecres.

Prolongar l’accés lliure d’impostos d’Ucraïna al mercat de la UE

Es debatran els plans per allargar l’accés lliure d’impostos al mercat de la UE per a les exportacions d’Ucraïna fins a finals del 2015, per donar suport a la lluita econòmica d’Ucraïna. el dimarts i sotmetre a votació el dimecres.

Altres temes inclouen:

Ajuts a la recerca de feina de la UE per a antics treballadors de metall i automòbils a Bèlgica, França i Espanya
Semestre europeu: cal actuar sobre les promeses de reforma econòmica dels països de la UE
Els comptes del 2012 es tancaran amb vots sobre despesa del Consell i dels reguladors de telecomunicacions
Debat sobre el risc de seguretat de l'EI, Kobane i la UE per part dels "combatents estrangers" europeus
Els eurodiputats debatran la repressió policial a tota la UE contra els migrants clandestins
Debat sobre els drets fonamentals a Hongria
Els drets humans i les resolucions de la democràcia (Rússia, Uzbekistan i Mèxic)

Altres temes a l'agenda

Obteniu més informació sobre què hi ha a l’agenda.

Mira el Ple en directe a través de EP Live /  EBS + EuroparlTV

 

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències