Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

OCEANA alerta que la UE està passant els ulls grossos a la sobrepesca del peix espasa

COMPARTIR:

publicat

on

sword_natureswallpaperOCEANA, l'organització internacional de conservació marina, ha donat avui l'alarma sobre la reticència de la Unió Europea a prendre mesures per a la recuperació del peix espasa mediterrani. Segons una avaluació feta pels científics a principis d'any, l'estoc està sobreexplotat; ha caigut fortament des dels anys 1980, fins a nivells que actualment són un 70% inferiors al que es considera sostenible.

La directora de la campanya de pesca d'Oceana Europa, Maria Jose Cornax, va dir: "La Unió Europea està ignorant descaradament la seva obligació de gestionar les poblacions a nivells sostenibles per al 2015, o com a molt tard el 2020. En no adoptar mesures ara, la UE duplicaria el mateix error costós que va portar la tonyina vermella al límit del col·lapse en el passat".

Actualment, la UE està negociant la seva posició per a la propera reunió de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina de l'Atlàntic (ICCAT), on es decidirà el futur d'espècies altament migratòries com la tonyina vermella, el peix espasa i els taurons. Tot i que la UE ha defensat la precaució a l'hora de negociar les quotes de tonyina vermella en els darrers anys, no ha fet un pas endavant ni tan sols en les mesures de gestió més elementals del peix espasa mediterrani. Actualment l'espècie està sobreexplotada per una flota sobreinflada de més de 12,000 vaixells, dels quals el 90% tenen bandera de la UE i el 60% són italians. Les poques mesures de gestió posades en marxa fins ara són insuficients per permetre la recuperació de l'estoc, sobretot tenint en compte que el 75% de les captures estan compostes per juvenils de peix espasa que mai tindran possibilitats de reproduir-se.

La doctora Ilaria Vielmini, científica marina d'Oceana a Europa, va dir: "L'estoc segueix mal gestionat malgrat una dècada de sobrepesca. Itàlia, com a nació que domina la pesca i que ostenta la presidència de la UE, té l'obligació particular de liderar la recuperació d'una espècie tan important".

Oceana demana l'adopció d'un pla de gestió del peix espasa mediterrani que restablirà l'estoc a nivells sostenibles, inclòs l'establiment d'un límit de captura. Aquest any és una finestra d'oportunitat crítica per a l'acció sobre el peix espasa mediterrani, perquè normalment ICCAT introdueix noves mesures de gestió basades en els resultats de les seves avaluacions d'existències i no tornarà a revisar el peix espasa mediterrani fins al 2017.

La propera reunió d'ICCAT tindrà lloc el dia 10-17 novembre a Gènova, Itàlia. Oceana assistirà a la reunió com a observador i demanarà una gestió preventiva de la tonyina vermella de l'Atlàntic i del Mediterrani, el peix espasa i els taurons.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències