Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els drets humans debats: Per què el Parlament crida l'atenció sobre la situació a Mèxic i altres parts del món

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20141022PHT76001_originalPotser haurien desaparegut en una altra part del món, però això no vol dir que els eurodiputats no es preocupin pel seu destí. Avui (23 d'octubre) el Parlament debatrà sobre els 43 estudiants desapareguts a Mèxic i sobre els sospitosos vincles entre càrtels de drogues i autoritats locals del país. Problemes com aquest es plantegen a cada sessió plenària, quan els eurodiputats criden l'atenció sobre violacions flagrants i incompliments de l'estat de dret a tot el món. Obteniu més informació sobre els debats i seguiu-los en directe.

Els debats sobre casos d’incompliment dels drets humans, la democràcia i l’estat de dret es produeixen dijous al final del ple i són seguits per l’adopció de resolucions.

"És un repte mesurar l'impacte real de les nostres resolucions, ja que influeixen en els casos al mateix temps amb altres actors internacionals i la societat civil", va dir Elena Valenciano, membre espanyola del grup S&D, que és la presidenta subcomissió de drets. "Però obtenim informació dels activistes de drets humans perquè les nostres resolucions han tingut un paper important, fins i tot fins al punt d'influir en l'alliberament dels defensors dels drets humans empresonats, per exemple. Al mateix temps, les reaccions dels països Els interessats mostren que les resolucions d'urgència també tenen un impacte polític més ampli. "Un comitè, una delegació interparlamentària, un grup polític o almenys 40 membres poden demanar un debat. La Conferència de presidents, formada pel president del PE i els líders dels grups polítics, elabora una llista amb un màxim de tres temes per ple.

anunci
Debats d'avui (23 d'octubre)Els eurodiputats debatran sobre el tractament de Rússia de l'organització no governamental Memorial, guardonada amb el premi Sakharov el 2009. Després d'haver estat catalogat com a agent estranger per la seva activitat política, Memorial s'enfronta ara a la dissolució després d'una apel·lació del ministeri de justícia de Rússia. en octubre.
També es trobaran a l’ordre del dia les contínues violacions dels drets humans a l’Uzbekistan, on un nombre significatiu de ciutadans uzbekos estan empresonats amb càrrecs motivats políticament. Els informes recents també mostren que el treball forçat i el treball infantil continuen sent generalitzats.

Una altra qüestió important és la situació insegura a Mèxic, on es relacionen els vincles entre càrtels de drogues i autoritats locals després de la mort de sis persones durant les manifestacions a l'Estat de Guerrero el setembre de 26. Després de l’incident, els estudiants de 43 no es comptabilitzen.

Parlament Europeu i drets humans

anunci

El Parlament Europeu es pren seriosament totes les violacions dels drets humans, independentment d’on es produeixin. Els eurodiputats destaquen regularment els abusos, ajuden a controlar les eleccions a tot el món, asseguren que els drets humans estan protegits en els acords econòmics i comercials externs de la UE i atorguen cada any el Premi Sàkharov a la llibertat de pensament.

Més informació

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències