Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

A la recerca d'una governança: qui guanyarà la batalla per Internet?

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140424_200012-1940x1091By Federico Guerrini 

Hi ha una batalla que està passant i està enfurismada pel futur d’Internet. Des de la neutralitat de la xarxa, fins a l’anomenat dret a l’oblit, passant per l’enfocament multilateral o multilateral de la governança d’Internet, diversos organismes i institucions estan ocupats a forjar el futur del que probablement és l’invent humà més gran dels darrers temps.

Ara mateix, hi ha alguns organismes que tenen un paper important en la definició i gestió de l'arquitectura de la xarxa. Aquesta governança s’anomena “multiparticipant” i consisteix en coordinar funcions realitzades pel sector privat, polítiques promulgades pels governs i funcions realitzades per institucions mundials relativament noves com Internet Engineering Task Force i Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), International Unió de les Telecomunicacions (UIT) i el W3C.

anunci

Això està completament descentralitzat, a excepció d'algunes funcions de coordinació sobre noms i dominis que requereixen un cert grau de supervisió centralitzada perquè cada nom i número ha de ser únic a nivell mundial.

"El govern dels Estats Units té, a causa de la història d'Internet sorgida als Estats Units, una supervisió única d'alguna cosa, però ha anunciat que transita aquesta supervisió a una entitat global amb múltiples parts interessades. Els Estats Units i el Brasil (i altres països) han deixat clar que la transició ha de ser una supervisió multipartida en lloc d'una supervisió multilateral ", diu Laura DeNardis, directora d'investigació de la Comissió Global sobre Governança d'Internet (GCIG), un pensador internacional. tanc que inclou el ministre d'exteriors suec Carl Bildt; l'exdirigent del servei d'intel·ligència britànic GCHQ, Sir David Omand; l'exsecretari del departament de seguretat nacional dels Estats Units, Michael Chertoff, i d'altres.

Altres consideren que una organització multilateral com l'ONU hauria de tenir més jurisdicció sobre Internet, cosa que canviaria la manera com es governa Internet d'un equilibri de poders relatiu entre els grups d'interès a un major control governamental. "Jo personalment defensor de l'enfocament de múltiples parts interessades - diu DeNardis". La conferència de Net Mundial celebrada el passat mes d’abril al Brasil va acabar amb una declaració de suport al multi-partit; la lluita, però, continua oberta.

anunci

L'elecció entre l'enfocament multilateral i l'enfocament multilateral no és l'únic factor a tenir en compte a l'hora d'afrontar escenaris futurs. Una amenaça per a la preservació del món en línia, tal com el coneixem, també podria venir de l'anomenada "balcanització d'Internet". Les revelacions sobre l’àmplia vigilància de les comunicacions electròniques realitzades per l’antic analista de la NSA Edward Snowden han impulsat alguns estats (com Alemanya) a promoure la idea de construir una xarxa de comunicació europea per evitar que els correus electrònics i altres dades passin pels Estats Units.

"Hi ha un risc de balcanització d'Internet, però no per aquest motiu", em diu Philippe Aigrain, cofundador del lloc web La Quadrature du Net i membre de la comissió parlamentària francesa de dret i drets a l'era digital. "El risc real és que, per protegir règims autoritaris o amb finalitats d'aplicació dels drets d'autor, censura o protecció d'alguns interessos econòmics locals, un nombre creixent d'estats intentaria controlar els fluxos de dades que entren o surten d'ells".

Net Mundial

"L'obligació legal de relocalitzar les dades també pot comportar riscos quan s'aplica a estats autoritaris", afegeix. "Però, en realitat, en el cas d'Alemanya, l'emmagatzematge nacional (encara per veure) de dades és una manera d'imposar el respecte a la legislació nacional, en particular pel que fa a la protecció de dades". Aigrain, però, no creu que aquesta sigui la millor manera d’assolir l’objectiu. "Es pot imposar el respecte de la legislació europea simplement afirmant que els serveis que processen les dades dels residents europeus se sotmeten a aquesta llei i suspenent acords com el port segur que eludeixen el respecte de la legislació europea", diu.

Independentment de qui guanyarà la batalla, una cosa és segura: Internet del futur s’ha de dissenyar al voltant de les necessitats i els drets (i obligacions) dels usuaris, no dels estats i les corporacions; però perquè això sigui possible, primer cal arribar a un consens sobre quins són aquests drets. A tot el món, diverses comissions i comitès estan explorant el tema.

Des del GCIG, llançat al gener, que treballarà durant dos anys per desenvolupar una visió estratègica per al futur de la governança d’Internet que pugui informar els responsables polítics, els tecnòlegs i altres sobre les preocupacions i polítiques internacionals compartides per a una xarxa lliure i oberta; a l'esborrany de declaració sobre drets d'Internet elaborat pel Comitè d'Estudi sobre Drets i Deures d'Internet de la Cambra de Diputats d'Itàlia; a la tasca del comitè del Bundestag sobre l'Agenda Digital a Alemanya.

Encara és aviat per saber si el seu treball donarà fruits duradors; per arribar a un acord sobre qüestions tan complexes caldrà temps i diplomàcia. Però és una cosa que ja no podem ajornar, si volem mantenir Internet com el gran motor de descoberta i innovació que hem conegut fins ara.

economia digital

La Comissió proposa un camí cap a la dècada digital per aconseguir la transformació digital de la UE el 2030

publicat

on

El 15 de setembre, la Comissió va proposar un camí cap a la dècada digital, un pla concret per aconseguir la transformació digital de la nostra societat i economia per al 2030. La proposta de camí cap a la dècada digital es traduirà les ambicions digitals de la UE per al 2030 en un mecanisme de lliurament concret. Establirà un marc de governança basat en un mecanisme de cooperació anual amb els estats membres per arribar al 2030 Objectius de la dècada digital a nivell de la Unió en les àrees de competències digitals, infraestructures digitals, digitalització d’empreses i serveis públics. També pretén identificar i implementar projectes digitals a gran escala que impliquin la Comissió i els estats membres. La pandèmia va destacar el paper central que juga la tecnologia digital en la construcció d’un futur pròsper i sostenible. En particular, la crisi va exposar una divisió entre les empreses amb capacitat digital i les que encara no han adoptat solucions digitals i va posar de manifest la bretxa entre zones urbanes, rurals i remotes ben connectades. La digitalització ofereix moltes oportunitats noves al mercat europeu, on més de 500,000 vacants per a ciberseguretat i experts en dades van quedar sense cobrir el 2020. En línia amb els valors europeus, el camí cap a la dècada digital hauria de reforçar el nostre lideratge digital i promoure polítiques digitals centrades en els humans i sostenibles apoderar els ciutadans i les empreses. Hi ha més informació disponible el comunicat de premsa, Q & A full de dades. L'adreça sobre l'estat de la unió del president von der Leyen també està disponible online.

anunci

Seguir llegint

Banc Europeu d'Inversions

El BEI reforça l’orientació al desenvolupament mundial i dóna suport a un nou finançament de 4.8 milions d’euros per a l’energia, el transport, les vacunes COVID i la inversió empresarial

publicat

on

El Consell d’Administració del Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat plans per reforçar el seu compromís de desenvolupament mundial. També va aprovar 4.8 milions d’euros de nou finançament per a 24 projectes de suport a l’acció climàtica, les vacunes COVID i la resistència econòmica, el transport sostenible i l’educació.

“Al juny, el Consell de Ministres va demanar al Banc de la UE que millorés la seva contribució als esforços de desenvolupament de la Unió mitjançant estratègies específiques, una presència més forta sobre el terreny a nivell mundial i una millor coordinació amb els socis en un enfocament genuí de l’Europa de l’equip. Avui hem respost a la crida del Consell proposant la creació d'una sucursal del BEI centrada en el finançament del desenvolupament, i el Consell va donar suport a aquesta proposta. Com a resultat, el banc de la UE podrà fer una contribució més forta a l’impuls de l’autonomia estratègica d’Europa, posant més experts sobre el terreny i ser un soci més eficaç per a altres bancs de desenvolupament multilaterals i nacionals. I estarem en una millor posició per perseguir la nostra ambició global en termes de lluita contra el canvi climàtic ”, va dir el president del BEI, Werner Hoyer.

Reforç de l’impacte en el desenvolupament del BEI

anunci

El Consell d'Administració del BEI va aprovar la proposta del banc d'establir una sucursal de desenvolupament per augmentar l'impacte de les seves activitats fora de la Unió Europea. Es basa en la resposta del BEI a la crida a l’acció expressada a les "conclusions del Consell sobre l’arquitectura financera europea millorada per al desenvolupament (2021)" adoptades el 14 de juny de 2021. Mitjançant la seva branca de desenvolupament, el BEI reorganitzarà les seves activitats fora de la Unió Europea i augmentar la seva presència sobre el terreny, desenvolupant estratègies i serveis més específics en estreta cooperació amb els socis.

El banc reforçarà les representacions fora de la UE i crearà diversos centres regionals, intensificant la complementarietat i la cooperació amb els bancs multilaterals de desenvolupament, les institucions nacionals de finançament del desenvolupament i els socis locals, en un enfocament de Team Europe. Els centres se centraran en sectors temàtics, competències de productes i serveis que responguin a les necessitats de la regió on es troben. El primer centre regional, que reforça el treball del BEI a l’Àfrica oriental, se situarà a Nairobi.

Un nou grup assessor assessorarà el BEI per a les seves operacions fora de la Unió Europea. Inclourà

anunci

Els responsables de la política de desenvolupament de la UE designats pels Estats membres, la Comissió Europea i el SEAE.

2.2 milions d’euros en concepte d’accions pel clima, energia neta i habitatges amb eficiència energètica

El BEI va acordar un nou finançament per augmentar la generació d’energia eòlica i solar a Espanya i Portugal, millorar les xarxes energètiques nacionals a Polònia i millorar l’eficiència energètica i reduir les factures de calefacció a Hongria i Finlàndia.

També es van aprovar esquemes de finançament específics per accelerar la inversió en projectes d'energia renovable a petita escala i accions climàtiques a Àustria i Polònia, i a tota Amèrica Llatina i Àfrica.

647 milions d’euros per al desplegament, la salut i l’educació de la vacuna COVID

Es va confirmar el suport del Banc Europeu d’Inversions per al desenvolupament i el desplegament de nous programes de vacunes COVID per finançar la compra de vacunes COVID-19 per a la seva distribució a l’Argentina i a tot el sud d’Àsia, inclosos Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka i les Maldives.

La Junta va decidir donar suport a l'expansió de l'atenció a llarg termini per a pacients amb discapacitat als Països Baixos, també es va acordar el desplegament de la tecnologia d'aprenentatge digital a les escoles primàries i secundàries i la millora de la investigació científica a Croàcia.

752 milions d’euros per al transport urbà, regional, aeri i marítim sostenible

Els passatgers del tramvia a la ciutat eslovaca de Košice i els viatgers de les ciutats poloneses de Gdansk, Gdynia i Sopot i de tota Moldàvia es beneficiaran de la nova inversió recolzada pel BEI per modernitzar i millorar les connexions de transport.

Els ports italians de Gènova i Savona rebran finançament del BEI per millorar l’accés ferroviari i protegir millor els ports contra les inundacions i el clima més extrem mitjançant la construcció d’un nou espigó.

El BEI també va acordar finançar la substitució i l'actualització d'equips de control i navegació del trànsit aeri per mantenir les normes de seguretat a l'espai aeri hongarès.

500 milions d’euros per a inversions del sector privat i resistència econòmica COVID-19

El consell del BEI també va aprovar nous programes de finançament gestionats per bancs locals i socis d'inversió per donar suport a la inversió de les empreses de tot Espanya, Polònia i el sud-est asiàtic que s'enfronten als reptes del COVID-19.

Informació d'antecedents:

L' Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució de crèdit a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Això fa que el finançament a llarg termini per a inversions viables per tal de contribuir als objectius polítics de la UE. Visió general dels projectes aprovats pel Consell del BEI.

Seguir llegint

Negocis

El programa de Màster en Gestió de GSOM SPbU s’ha inclòs entre els 25 primers dels principals Màsters FT Globals en Gestió 2021

publicat

on

El programa Master in Management (MiM) de la Graduate School of Management de la Universitat de Sant Petersburg (GSOM SPbU) es va classificar en el lloc 25 entre els 100 millors programes de màster del món d'acord amb la Financial Times. GSOM SPbU continua sent l'única escola russa representada en aquest rànquing. 

El 2013 va entrar al programa Màster en Gestió Financial Times classificant-se amb el lloc 65 en la llista dels millors programes per primera vegada. Durant els darrers vuit anys, el programa MiM ha aconseguit millorar la seva posició i augmentar el rànquing de 40 línies, gràcies a la singularitat del contingut educatiu i al suport d’exalumnes i socis corporatius.

“La posició alta al FT la classificació del programa de màster en gestió és el resultat del treball diari de molts departaments, el suport dels socis i la contribució de cada professor que treballa al programa. Per descomptat, ens alegrem del nou resultat assolit, que situa el programa en un lloc especial no només al mercat rus de l’educació empresarial, sinó també al món. Però, per a nosaltres, aquest és, en primer lloc, un indicador que anem pel bon camí, cosa que significa que hauríem de continuar treballant en la millora constant de les disciplines impartides, el suport als estudiants, el desenvolupament de l’entorn internacional, el reforç de la cooperació. amb els empresaris, incloses les empreses que són membres del comitè assessor de GSOM. Felicito sincerament a tothom que participa en la creació i desenvolupament del programa, felicito estudiants i exalumnes, i espero que continuem treballant junts, aconseguirem nous resultats! " dit Yulia Aray, professora associada, Departament de Gestió Estratègica i Internacional, Directora Acadèmica del programa Màster en Gestió.

anunci

Els socis acadèmics de GSOM SPbU - Universitat suïssa de Sant Gall i de l’Escola Superior de Comerç de París van obtenir el primer i el segon lloc al rànquing Global Masters in Management 2021. Altres socis acadèmics de GSOM SPbU han agafat les línies adjacents a la Business School al rànquing: School of Business, University of Mannheim (Alemanya) ocupa la 24a posició; L’Indian Institute of Management (Ahmedabad) és a la 26a línia.

El Financial Times la llista inclou 100 programes educatius. La publicació compila un rànquing basat en una anàlisi de les dades rebudes de les escoles de negocis i comentaris anònims dels antics alumnes. Només poden participar al rànquing escoles de negocis amb almenys una de les acreditacions internacionals: AACSB i EQUIS. Es tenen en compte un total de 17 criteris: la taxa de creixement salarial en tres anys, el creixement professional, el suport a una escola de negocis en desenvolupament professional, el percentatge d’exalumnes que van obtenir feina tres mesos després de la graduació, el nombre de professors estrangers i altres. I, per descomptat, un dels principals indicadors és el salari mitjà dels exalumnes tres anys després de la graduació: a GSOM SPbU supera els 70,000 dòlars a l’any.

Els rànquings del diari internacional de negocis Financial Times (FT) publicat a més de 20 països. Són un indicador generalment acceptat de la qualitat d’una escola de negocis o d’un programa individual.

anunci

GSOM SPbU és una escola de negocis russa líder. Es va fundar el 1993 a la Universitat de Sant Petersburg, que és una de les universitats clàssiques més antigues i el centre més gran de ciència, educació i cultura de Rússia. Avui GSOM SPbU és l’única escola de negocis russa que s’inclou entre les millors 100 escoles europees del rànquing Financial Times i té dues prestigioses acreditacions internacionals: AMBA i EQUIS. El Consell Assessor de GSOM inclou líders empresarials, governamentals i de la comunitat acadèmica internacional.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències