Connecteu-vos amb nosaltres

EU

"No es pot pagar, no pagarà"? Per què la UE té un bon valor per a la salut dels nostres ciutadans

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

pressupost_salutA càrrec de Denis Horgan, director executiu, European Alliance for Personalized Medicine

Amb cada nova administració de la UE arriba la reavaluació periòdica dels pressupostos i els diners pagats a la Unió per cada estat membre que contribueix.

I si bé els partits euroescèptics, especialment als països més grans, sempre traçaran les mateixes línies que es gasta massa efectiu en administració i burocràcia, mentre que relativament poc es dirigeix ​​realment a afegir valor, això no és estrictament cert.

anunci

Tot i que és cert que es demana al Regne Unit i als Països Baixos que aportin més aquesta vegada (en primer lloc a causa d’un repunt econòmic), els arguments segons els quals el ciutadà no guanya res d’una economia de la UE de més de 16 bilions de dòlars són clarament absurds .

I fins i tot hi ha l’argument que necessitem més, no menys “Europa”, sens dubte en l’àmbit de la salut.

Un dels principis clau de la UE és la millora de la vida dels seus ciutadans; ara, 500 milions de ciutadans i milers de milions d’euros s’inverteixen anualment en, per exemple, en la investigació de cures per a malalties.

anunci

Al mateix temps, moltes lleis comunitàries, molt difamades, han atorgat als ciutadans més drets i més iguals a un millor accés al tractament.

Pel que fa als temes de recerca i innovació, el finançament de la UE no només millorarà la qualitat de vida dels europeus, sinó que també millorarà la competitivitat mundial de la UE.

Horizon 2020 té un pressupost de gairebé 80 milions, i això suposa al voltant d’un 30% més que en el marc actual en termes reals. Segons aquest esquema i amb aquest pressupost, la Unió Europea té raó- segons l'opinió de l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), argumenta que els investigadors i les empreses es beneficiaran d'un suport simplificat i augmentat de la UE.

La UE continua argumentant que Horizon 2020 donarà suport a la innovació mitjançant la inversió en tecnologies clau, un major accés al capital i suport a les pimes, a més d’ajudar a fer front als reptes significatius d’una població envellida, alhora que contribuirà a salvar la bretxa entre la investigació i el mercat.

Són arguments sòlids, basats en fets i xifres reals, no en el tipus de motivació política que alimenta una retòrica especiosa com Nigel Farage, de l’UKIP.

I potser el més important pel que fa a la investigació és el fet que aquest treball pot millorar dràsticament (i sovint salvar) la vida d’un grup creixent de ciutadans que, en algun moment, necessitaran tractament.

Un exemple excel·lent dels diners de la UE ben gastats com a benefici per als ciutadans de tots els estats membres és la Iniciativa sobre medicaments innovadors (IMI), que està entrant en la seva fase IMI2 i que ha estat treballant per millorar la salut accelerant el desenvolupament i l’accés dels pacients a innovadors. medicaments.

D'una manera semblant a la medicina personalitzada que fomenta i facilita la col·laboració entre els principals actors implicats en l'assistència sanitària, en aquest cas en particular la investigació, incloses les universitats, la indústria farmacèutica i altres indústries, pimes, organitzacions de pacients, medicaments i reguladors.

És una associació entre la UE i la indústria farmacèutica, representada per EFPIA i amb un pressupost de 3.3 milions d’euros per al 2014-2024. Poc més de la meitat d’això prové d’Horizon 2020 amb el saldo de les empreses EFPIA, cosa que converteix l’IMI en l’associació pública-privada més gran del món en ciències de la vida.

IMI, engegat en 2008, que ara té gairebé els projectes en curs 50, amb més en camí.

Bàsicament, la UE és una organització els membres de la qual només es poden beneficiar a llarg termini treballant i actuant junts. Per això, EAPM voldria veure molt més col·laboració per millorar els sistemes de salut a nivell de la UE, en lloc d'escoltar alguns polítics d'alguns estats membres argumentant per "menys Europa".

És clar que cap nació no pot afrontar els seus propis problemes de salut sols davant la demografia que canvia ràpidament.

Més col·laboració significa més intercanvi de recursos, cosa que permetrà millorar els sistemes sanitaris, especialment als estats membres més petits i a les regions d'alguns més grans.

La UE s’enorgulleix d’esforçar-se per la igualtat i, com s’ha dit, de millorar la vida de tots els seus ciutadans. La investigació de medicaments i tractaments innovadors amb un finançament adequat és una manera d’assegurar una salut més sana; població amb més vida de 500 milions a 28 estats membres.

I si una nació té una població més gran, per què no hauria de beneficiar-se encara, inclòs l’inevitable estalvi de costos hospitalaris, de tenir la millor atenció possible per a la seva gent, fins i tot si això significa una contribució lleugerament superior en termes relatius a la que va fer durant el darrer pressupost de la UE?

Al final, parlar és barat, senyor Farage. I si bé la pertinença a la UE costa bastant més que aquesta xerrada barata, no és difícil veure on es troba el veritable valor en comparar-los.

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències