Connecteu-vos amb nosaltres

EU

"No es pot pagar, no pagarà"? Per què la UE té un bon valor per a la salut dels nostres ciutadans

COMPARTIR:

publicat

on

pressupost_salutA càrrec de Denis Horgan, director executiu, European Alliance for Personalized Medicine

Amb cada nova administració de la UE arriba la reavaluació periòdica dels pressupostos i els diners pagats a la Unió per cada estat membre que contribueix.

I si bé els partits euroescèptics, especialment als països més grans, sempre traçaran les mateixes línies que es gasta massa efectiu en administració i burocràcia, mentre que relativament poc es dirigeix ​​realment a afegir valor, això no és estrictament cert.

Tot i que és cert que es demana al Regne Unit i als Països Baixos que aportin més aquesta vegada (en primer lloc a causa d’un repunt econòmic), els arguments segons els quals el ciutadà no guanya res d’una economia de la UE de més de 16 bilions de dòlars són clarament absurds .

I fins i tot hi ha l’argument que necessitem més, no menys “Europa”, sens dubte en l’àmbit de la salut.

Un dels principis clau de la UE és la millora de la vida dels seus ciutadans; ara, 500 milions de ciutadans i milers de milions d’euros s’inverteixen anualment en, per exemple, en la investigació de cures per a malalties.

Al mateix temps, moltes lleis comunitàries, molt difamades, han atorgat als ciutadans més drets i més iguals a un millor accés al tractament.

anunci

On the topics of research and innovation, EU-funding will not only improve Europeans’ quality of life but will also enhance the EU’s global competitiveness.

Horizon 2020 té un pressupost de gairebé 80 milions, i això suposa al voltant d’un 30% més que en el marc actual en termes reals. Segons aquest esquema i amb aquest pressupost, la Unió Europea té raó- in the view of the European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) – argues that researchers and businesses will benefit from increased and simplified EU support.

La UE continua argumentant que Horizon 2020 donarà suport a la innovació mitjançant la inversió en tecnologies clau, un major accés al capital i suport a les pimes, a més d’ajudar a fer front als reptes significatius d’una població envellida, alhora que contribuirà a salvar la bretxa entre la investigació i el mercat.

Són arguments sòlids, basats en fets i xifres reals, no en el tipus de motivació política que alimenta una retòrica especiosa com Nigel Farage, de l’UKIP.

I potser el més important pel que fa a la investigació és el fet que aquest treball pot millorar dràsticament (i sovint salvar) la vida d’un grup creixent de ciutadans que, en algun moment, necessitaran tractament.

Un exemple excel·lent dels diners de la UE ben gastats com a benefici per als ciutadans de tots els estats membres és la Iniciativa sobre medicaments innovadors (IMI), que està entrant en la seva fase IMI2 i que ha estat treballant per millorar la salut accelerant el desenvolupament i l’accés dels pacients a innovadors. medicaments.

D'una manera semblant a la medicina personalitzada que fomenta i facilita la col·laboració entre els principals actors implicats en l'assistència sanitària, en aquest cas en particular la investigació, incloses les universitats, la indústria farmacèutica i altres indústries, pimes, organitzacions de pacients, medicaments i reguladors.

It is a partnership between the EU and the pharma industry, represented by EFPIA and has a €3.3bn budget for 2014-2024. Just over half of this comes from Horizon 2020 with the balance from EFPIA companies, making IMI the world’s biggest public-private partnership in the life sciences.

IMI, engegat en 2008, que ara té gairebé els projectes en curs 50, amb més en camí.

Bàsicament, la UE és una organització els membres de la qual només es poden beneficiar a llarg termini treballant i actuant junts. Per això, EAPM voldria veure molt més col·laboració per millorar els sistemes de salut a nivell de la UE, en lloc d'escoltar alguns polítics d'alguns estats membres argumentant per "menys Europa".

És clar que cap nació no pot afrontar els seus propis problemes de salut sols davant la demografia que canvia ràpidament.

Més col·laboració significa més intercanvi de recursos, cosa que permetrà millorar els sistemes sanitaris, especialment als estats membres més petits i a les regions d'alguns més grans.

La UE s’enorgulleix d’esforçar-se per la igualtat i, com s’ha dit, de millorar la vida de tots els seus ciutadans. La investigació de medicaments i tractaments innovadors amb un finançament adequat és una manera d’assegurar una salut més sana; població amb més vida de 500 milions a 28 estats membres.

And if one nation has a larger population, why should it still not benefit greatly – including the inevitable hospital cost savings – from having the best care achievable for its people, even if this means a slightly higher contribution in relative terms than it made during the last EU budget?

Al final, parlar és barat, senyor Farage. I si bé la pertinença a la UE costa bastant més que aquesta xerrada barata, no és difícil veure on es troba el veritable valor en comparar-los.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències