Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Colòmbia i Perú compleixen els criteris per a l'accés sense visat a la zona Schengen

COMPARTIR:

publicat

on

schengenAvui (29 d'octubre), la Comissió va adoptar dos informes finals que Colòmbia i Perú compleixen els criteris pertinents, amb vista a la negociació d'acords d'exempció de visat entre cada un d'aquests països i la UE.

“Les millores significatives aconseguides per Colòmbia i el Perú en moltes zones en els darrers anys fan que ja no estigui justificat mantenir l'obligació de visat per als ciutadans d'aquests països que visiten l'espai Schengen per estades curtes. Amb l'abolició de l'obligació de visat, fomentarem la mobilitat i els contactes interpersonals, cosa que és fonamental per a rei.nForce la el desenvolupament social i econòmic i la comprensió mútua entre la UE i altres països," va dir la comissària d'Afers Interns, Cecilia Malmström.

Després d'avaluar els criteris pertinents, incloent entre els riscos d'altres de seguretat i els riscos de la immigració irregular, beneficis econòmics per a les consideracions de la UE i dels drets humans, la Comissió ha arribat a la conclusió que es compleixen les condicions necessàries per a l'inici de les negociacions d'exempció de visats entre la UE i Colòmbia i Perú.

Les principals conclusions dels informes són els següents: la confiança en els sol·licitants de visat d'ambdós països va en augment, amb baixos índexs de denegació de visat; la migració irregular es troba en nivells relativament baixos; la seguretat dels documents de viatge és suficient; amenaces a la seguretat han retrocedit; grups del crim organitzat actualment no s'avaluen com una amenaça significativa per a la UE (amb l'excepció del tràfic de drogues); oportunitats econòmiques, inclòs el comerç i els fluxos turístics ampliada, s'estan expandint en paral·lel amb el creixement significatiu de les economies de Colòmbia i Perú; els drets humans i les llibertats fonamentals són ara molt millor protegits i respectats en aquests països que en el passat; reciprocitat dels visats serà garantida, ja que aquests països ja eximir tots els ciutadans de la UE de l'obligació de visat; i el règim sense visats reforçarà encara més la relació entre la UE i els dos països, sobretot des de l'aplicació (provisional) dels acords de lliure comerç a 2013.

Les avaluacions positives generals no ignoren que hi ha certs riscos, incloent possibles augments en l'ús de correus de drogues i el tràfic de persones, així com en el nombre de colombians i peruans que entren a la UE legalment i qui es queden més, convertint-se així en migrants irregulars. tesperò, els riscos i són considerats per ser manejable, en particular, a través d'una correcta aplicació dels controls fronterers, amb mitjans reforçats si cal, als aeroports a través del qual la majoria dels colombians i peruans arriben a les fronteres exteriors de la zona Schengen.

Propers passos

Una vegada que els informes s'han discutit en els comitès i grups competents del Parlament Europeu i del Consell, la Comissió sol·licitar l'autorització del Consell per negociar acords d'exempció de visat de curta durada amb cadascuna de les dos països. Si el Consell concedeix una autorització d'aquest tipus, les negociacions podrien començar al primer trimestre de l'2015. Només després que els acords entrin en vigor seran sense visat per als ciutadans d'aquests països esdevenir una realitat. Això podria passar, com a molt aviat, a la segona meitat de 2015.

anunci

Fons

Parlament Europeu i del Consell Reglament nº 509/20141 No s'ha modificat el Reglament 539 / 2001 Consell2 i, en particular, els seus annexos que contenen les llistes de països els nacionals han d'estar en possessió d'un visat per creuar les fronteres exteriors i aquells els nacionals estan exempts d'aquesta obligació. 19 països es traslladin de l'annex I (obligació de visat) de l'annex II (exempció de visat): Colòmbia, Dominica, Granada, Kiribati, Illes Marshall, Micronèsia, Nauru, Palau, Perú, Saint Lucia, Saint Vincent i les Grenadines, Samoa, les Illes Salomó, Timor Oriental, Tonga, Trinitat i Tobago, Tuvalu, els Emirats Àrabs Units i Vanuatu. Per als nacionals d'aquests països 19, l'exempció de l'obligació de visat només s'aplicarà a partir de la data d'entrada en vigor de l'acord d'exempció de visat celebrat per cada un d'aquests països amb la Unió Europea.

Per Perú i Colòmbia, es requereix un pas addicional Abans d'obrir negociacions sobre acords bilaterals d'exempció de visats: Una avaluació de la Comissió dels dos països pel que fa als criteris previstos en l'article 1 (1) del Reglament 509 / 2014: "la immigració il·legal, l'ordre públic i la seguretat, el benefici econòmic, en particular en termes de turisme i el comerç exterior i relacions de la Unió externs amb els tercers països pertinents, incloent, en particular, les consideracions dels drets humans i les llibertats fonamentals, així com les implicacions de la coherència regional i de la reciprocitat".

Tots dos informes adoptats avui van acompanyades dels documents de treball del personal de la Comissió es presenten dades detallades que sustenten les seves conclusions i que conté informació sobre les fonts de dades i la metodologia utilitzats per produir l'avaluació. En vista de la preparació de l'avaluació, la Comissió va sol·licitar i va rebre contribucions de tres agències de la UE: la EASO, Europol i Frontex. D'altra banda, la informació addicional es va obtenir de les delegacions de la UE a Bogotà i Lima, així com de les autoritats de Colòmbia i Perú.

Més informació

informe a Colòmbia
informe a Perú
de Cecilia Malmström
Seguiu Comissionat Malmström en Twitter
DG Afers d'Interior
Seguiu la Direcció General d'Afers Interiors de Twitter

països de la zona Schengen

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències