Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Colòmbia i Perú compleixen els criteris per a l'accés sense visat a la zona Schengen

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Avui (29 d'octubre), la Comissió va adoptar dos informes finals que Colòmbia i Perú compleixen els criteris pertinents, amb vista a la negociació d'acords d'exempció de visat entre cada un d'aquests països i la UE.

"Les millores significatives aconseguides per Colòmbia i el Perú en moltes zones en els darrers anys fan que ja no estigui justificat mantenir una obligació de visat als ciutadans d'aquests països que visiten l'espai Schengen per estades curtes. En suprimir l'obligació de visat afavorirem la mobilitat i els contactes interpersonals, cosa fonamental per a reinForce la el desenvolupament social i econòmic i la comprensió mútua entre la UE i altres països," va dir la comissària d'Afers Interns, Cecilia Malmström.

Després d'avaluar els criteris pertinents, incloent entre els riscos d'altres de seguretat i els riscos de la immigració irregular, beneficis econòmics per a les consideracions de la UE i dels drets humans, la Comissió ha arribat a la conclusió que es compleixen les condicions necessàries per a l'inici de les negociacions d'exempció de visats entre la UE i Colòmbia i Perú.

anunci

Les principals conclusions dels informes són els següents: la confiança en els sol·licitants de visat d'ambdós països va en augment, amb baixos índexs de denegació de visat; la migració irregular es troba en nivells relativament baixos; la seguretat dels documents de viatge és suficient; amenaces a la seguretat han retrocedit; grups del crim organitzat actualment no s'avaluen com una amenaça significativa per a la UE (amb l'excepció del tràfic de drogues); oportunitats econòmiques, inclòs el comerç i els fluxos turístics ampliada, s'estan expandint en paral·lel amb el creixement significatiu de les economies de Colòmbia i Perú; els drets humans i les llibertats fonamentals són ara molt millor protegits i respectats en aquests països que en el passat; reciprocitat dels visats serà garantida, ja que aquests països ja eximir tots els ciutadans de la UE de l'obligació de visat; i el règim sense visats reforçarà encara més la relació entre la UE i els dos països, sobretot des de l'aplicació (provisional) dels acords de lliure comerç a 2013.

Les avaluacions positives generals no ignoren que hi ha certs riscos, incloent possibles augments en l'ús de correus de drogues i el tràfic de persones, així com en el nombre de colombians i peruans que entren a la UE legalment i qui es queden més, convertint-se així en migrants irregulars. tesperò, els riscos i són considerats per ser manejable, en particular, a través d'una correcta aplicació dels controls fronterers, amb mitjans reforçats si cal, als aeroports a través del qual la majoria dels colombians i peruans arriben a les fronteres exteriors de la zona Schengen.

Propers passos

anunci

Una vegada que els informes s'han discutit en els comitès i grups competents del Parlament Europeu i del Consell, la Comissió sol·licitar l'autorització del Consell per negociar acords d'exempció de visat de curta durada amb cadascuna de les dos països. Si el Consell concedeix una autorització d'aquest tipus, les negociacions podrien començar al primer trimestre de l'2015. Només després que els acords entrin en vigor seran sense visat per als ciutadans d'aquests països esdevenir una realitat. Això podria passar, com a molt aviat, a la segona meitat de 2015.

Fons

Parlament Europeu i del Consell Reglament nº 509/20141 No s'ha modificat el Reglament 539 / 2001 Consell2 i, en particular, els seus annexos que contenen les llistes de països els nacionals han d'estar en possessió d'un visat per creuar les fronteres exteriors i aquells els nacionals estan exempts d'aquesta obligació. 19 països es traslladin de l'annex I (obligació de visat) de l'annex II (exempció de visat): Colòmbia, Dominica, Granada, Kiribati, Illes Marshall, Micronèsia, Nauru, Palau, Perú, Saint Lucia, Saint Vincent i les Grenadines, Samoa, les Illes Salomó, Timor Oriental, Tonga, Trinitat i Tobago, Tuvalu, els Emirats Àrabs Units i Vanuatu. Per als nacionals d'aquests països 19, l'exempció de l'obligació de visat només s'aplicarà a partir de la data d'entrada en vigor de l'acord d'exempció de visat celebrat per cada un d'aquests països amb la Unió Europea.

Per Perú i Colòmbia, es requereix un pas addicional Abans d'obrir negociacions sobre acords bilaterals d'exempció de visats: Una avaluació de la Comissió dels dos països pel que fa als criteris previstos en l'article 1 (1) del Reglament 509 / 2014: "la immigració il·legal, l'ordre públic i la seguretat, el benefici econòmic, en particular en termes de turisme i el comerç exterior i relacions de la Unió externs amb els tercers països pertinents, incloent, en particular, les consideracions dels drets humans i les llibertats fonamentals, així com les implicacions de la coherència regional i de la reciprocitat".

Tots dos informes adoptats avui van acompanyades dels documents de treball del personal de la Comissió es presenten dades detallades que sustenten les seves conclusions i que conté informació sobre les fonts de dades i la metodologia utilitzats per produir l'avaluació. En vista de la preparació de l'avaluació, la Comissió va sol·licitar i va rebre contribucions de tres agències de la UE: la EASO, Europol i Frontex. D'altra banda, la informació addicional es va obtenir de les delegacions de la UE a Bogotà i Lima, així com de les autoritats de Colòmbia i Perú.

Més informació

informe a Colòmbia
informe a Perú
De Cecilia Malmström
Seguiu Comissionat Malmström en Twitter
DG Afers d'Interior
Seguiu la Direcció General d'Afers Interiors de Twitter

països de la zona Schengen

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències