Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Comissió proposa possibilitats de pesca a l'Atlàntic i el Mar del Nord per 2015

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

sobrepescarLa Comissió Europea ha proposat oportunitats de pesca per a l'Atlàntic i el Mar del Nord per al 2015. Aquesta és la proposta anual de la quantitat de peix que poden pescar els pescadors de la UE procedents de les principals poblacions comercials de peix l’any vinent i es basa per primera vegada en la nova Política Pesquera Comuna (PCP). Un dels pilars fonamentals de la nova PCP és que tots els estocs pesquin a nivells sostenibles, l’anomenat rendiment màxim sostenible (RMS). Sempre que sigui possible, els científics aconsellen com portar les existències als nivells de RMS. Per a les poblacions de peixos a les aigües europees, és a dir, no acordades amb els socis internacionals, la Comissió proposa augmentar o mantenir els límits de captura de 29 existències i reduir-les per a 40 existències, d'acord amb els consells científics.

Per a moltes de les accions compartides amb socis internacionals, les negociacions continuen en curs. Per tant, la proposta només inclou xifres d’aproximadament la meitat de les accions en aquesta etapa. Es completarà un cop s'hagin dut a terme negociacions amb tercers països i amb les organitzacions regionals de gestió de la pesca (ORGP).

La proposta serà discutida pels ministres dels Estats membres al Consell de Pesca del 15 al 16 de desembre i s'aplicarà a partir de l'1 de gener de 2015.

anunci

Detalls de la proposta

La proposta estableix nivells de captura total admissible (TAC) i esforç de pesca tant per a les poblacions gestionades exclusivament per la UE, com per a les poblacions gestionades amb tercers països com Noruega o mitjançant les ORGP de tots els oceans del món.

La Comissió proposa, per a algunes poblacions de la UE a MSY, com el peix-roquer i el verat a les aigües ibèriques, el llenguado al canal occidental i els nefrops al mar del Nord. Aquests estocs són casos d’èxit tant per a la indústria pesquera com per als estats membres interessats, que han demostrat que la gestió responsable de les existències i la presa de decisions per aconseguir MSY permet obtenir estocs de peix sostenibles i pagar econòmicament els empleats de la indústria.

anunci

Al mateix temps, per a algunes accions en mal estat, la situació continua sent alarmant. Les existències de bacallà al mar d'Irlanda i al Kattegat continuen en un estat pèssim, i les dades pobres dificulten la gestió d'aquestes existències. La sola al canal oriental es troba en nivells extremadament baixos. L’assessorament per a l’abadeig i el bacallà al mar Cèltic exigeix ​​també retallades considerables de TAC, de manera que aquestes poblacions puguin arribar als nivells de RMS. El bacallà a l'oest d'Escòcia és un problema real amb taxes de descart extremadament altes i encara corre el risc de col·lapse.

Per a molts d’aquests estocs, es necessiten urgentment tècniques de pesca més selectives, de manera que no es capturen peixos joves abans de reproduir-los i reposar-los. Això és particularment urgent per a les pesqueries del mar Cèltic i les aigües occidentals, on cal un gran esforç per implementar les mesures de selectivitat aconsellades pels científics. Això també ajudarà el nostre sector pesquer a complir amb l’obligació de desembarcar totes les captures a partir de l’any vinent i a ser més rendible a mitjà termini.

Per a les poblacions on les dades no són prou bones com per estimar-ne la mida, la proposta de la Comissió reflecteix l’assessorament del Consell Internacional per a l’Exploració del Mar (CIEM) per adaptar el TAC cap amunt o cap avall un màxim del 20%. Després d’una decisió del Consell de l’any passat sobre reduccions cautelars, es proposen TAC al mateix nivell que el 2014 per a 26 d’aquestes existències.

Per a un nombre limitat d’estocs de la UE, l’assessorament científic s’ha rebut recentment o es publicarà en les properes setmanes. Per a aquestes existències, cal analitzar els consells abans de proposar una xifra de TAC, més tard a la tardor.

Per a les poblacions de peixos compartits amb tercers països (Noruega, Illes Fèroe, Groenlàndia, Islàndia, Rússia), la Comissió Europea, en nom de la UE, negocia cap a finals de cada any amb aquests països sobre les quantitats de peixos a capturar com segueix any, basat en consells científics.

Per a les poblacions en aigües internacionals i per a espècies altament migradores, com la tonyina, la Comissió Europea, que representa la UE, negocia oportunitats de pesca en el marc de les ORGP. Posteriorment, cal transposar-les al dret de la UE.

Més informació

Vegeu les taules següents per obtenir detalls sobre les propostes d'avui sobre l'Atlàntic i el Mar del Nord.

TAC i quotes

Assessorament científic: els límits de captures proposats es basen en els consells científics del Consell Internacional per a l'Exploració del Mar (CIEM) i del Comitè Científic, Tècnic i Econòmic de la Pesca (CSTEP), feu clic aquí.
També es va consultar a les parts interessades, sobre la base del document de consulta de la Comissió de maig: vegeu IP / 13 / 487
Plans de gestió plurianual
Mapa de zones de pesca
MEMO / 14 / 516

Nota: les taules següents només mostren les existències de la UE que no es comparteixen amb tercers països.

nom científic

Nom comú

Unitat TAC

(veure mapa)

TAC el 2014

TAC 2015 (proposta)

Canvi TAC: 2014 - 2015 (Proposta)

Lophius

rap

VIIIc, IX, X, CECAF 34.1.1

2629

2987

13.6%

Nefrops

escamarlà

IIa (UE), Mar del Nord (UE)

15499

17699

14.2%

Solea solea

Sola comuna

VIIe

832

851

2.3%

Trachurus

Verat de cavalls

IX

35000

59500

70.0%

Taula 1: Existències amb propostes d'augment del TAC

Taula 2: Existències sense canvis en el TAC1

nom científic

Nom comú

Unitat TAC

(veure mapa)

TAC el 2014

TAC 2015 (proposta)

Canvi TAC: 2014 - 2015 (Proposta)

Engraulis

Anxova

IX, X, CECAF 34.1.1.

8778

8778

0.0%

Gadus morhua

Bacallà

VIa, Vb ...

0

0

0.0%

Lepidorhombus

abatiment

IIa (UE), IV (UE)

2083

2083

0.0%

Taula 3: Existències amb propostes de disminució del TAC

nom científic

Nom comú

Unitat TAC

(veure mapa)

TAC el 2014

TAC 2015 (proposta)

Canvi TAC: 2014 - 2015 (Proposta)

Argentina silus

Major olor platejat

V, VI, VII EU + int. w.

4316

3798

-12.0%

Caproidae

Peix senglar

VI, VII, VIII UE

127509

53296

-58.2%

Clupea

Arengada

VIa (S), VIIbc

3676

0

-100.0%

VIIghjk

22360

15652

-30.0%

VIIa

5251

4854

-7.6%

Gadus morhua

Bacallà

VIIb, c, ek, VIII, IX, X, CECAF 34.1.1 (UE)

6848

2471

-63.9%

Kattegat (IIIa (S))

100

80

-20.0%

VIIa

228

182

-20.0%

Lepidorhombus

abatiment

VIIIc, IX, X, CECAF34.1.1 (UE)

2257

1013

-55.1%

VII

17385

13814

-20.5%

VIIIabde

1716

1366

-20.4%

Lophius

rap

VII

33516

29536

-11.9%

VIIIabde

8980

7914

-11.9%

Melanogrammus

Haddock

VIIb-k, VIII, IX, X, CECAF 34.1.1 (UE)

9479

5605

-40.9%

VIIa

1181

945

-20.0%

Merlangius

Whiting

VIII

3175

2540

-20.0%

Vb (aigües de la UE), VI, XII, XIV

292

234

-20.0%

Merlucci

Lluç

VIIIc, IX, X, CECAF 34.1.1 (UE)

16266

13826

-15.0%

Lluç (global TAC N.)

TAC generals del nord (IIIa / IIa i IV / Vb, VI, VII, XII i XIV / VIIIabde)

81846

78457

-4.1%

Molva dypterigia

Ling blava

int aigües de XII

697

558

-20.0%

Nefrops

escamarlà

VIIIabde

3899

3214

-17.6%

VIIIc

67

60

-10.0%

IX i X; Aigües de la UE del CECAF 34.1.1

221

199

-10.0%

Pleuronectes

Plaice

VIIa

1220

976

-20.0%

VIIde

5322

4597

-13.6%

VIIfg

461

420

-8.9%

Pollachius pollachius

Pollack

VII

13495

10796

-20.0%

VIIIabde

1482

1186

-20.0%

Rajidae

Patins i raigs

IIIa

47

38

-20.0%

Aigües de la UE de VI, VIIa-c, VIIe-k

8032

6426

-20.0%

IIa (UE), IV - Mar del Nord (UE)

1256

1005

-20.0%

VIId

798

638

-20.0%

Aigües de la UE del VIII, IX

3420

3078

-10.0%

Solea solea

Sola comuna

VIId

4838

1931

-60.1%

IIIa, IIIbcd (UE)

353

205

-41.9%

VIIfg

1001

652

-34.9%

VIIIab

3800

3420

-10.0%

VIIa

95

90

-5.3%

Trachurus

Verat de cavalls

VIIIc

18508

13572

- 26.7%

IIa, IVa, VI, VII, VIIIabde; Aigües de la UE de Vb, XII, XIV

115212

85732

-25.6%

Taula 4: Existències en pm, per exemple, subjectes a consells tardans

nom científic

Nom comú

Unitat TAC

(veure mapa)

TAC final el 2014

Lepidorhombus

abatiment

Vb (UE), VI, XII, XIV

4074

Lophius

rap

IIa (UE), Mar del Nord (UE)

7833

Vb (UE), VI, XII, XIV

4432

Melanogrammus

Haddock

Vb, VIa

3988

Merlangius

Whiting

VIIb-k

20668

Nefrops

escamarlà

VII

20989

Vb (UE i internacional), VI

15287

Taula 5: Existències per a les quals es delega el TAC a un EM individual

nom científic

Nom comú

Unitat TAC

(veure mapa)

EM responsable

Clupea

Arengada

VIa Clyde

Regne Unit

Trachurus

Verat de cavalls

CECAF (Canàries)

Espanya

CECAF (Madeira)

Portugal

X, CECAF (Açores)

Portugal

Peneu

Gambes Peneu

Guaiana francès

França

Merlangius

Whiting

IX, X, CECAF 34.1.1. (UE)

Portugal

1 :

Aquesta taula no inclou les existències incloses a la declaració conjunta del Consell i la Comissió "Dades específiques de l'anunci Accions limitades" (vegeu el document del Consell PECHE 13, 5232/14). Els TAC de les existències limitades de dades incloses en aquesta declaració es mantindran durant quatre anys més, tret que la percepció de l'estat d'algunes d'aquestes existències canviï significativament durant aquest període.

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Normes de pesca: CCTV obligatori per a determinats vaixells per contrarestar les infraccions

publicat

on

El Parlament ha adoptat la seva posició de negociació sobre el nou sistema de control de la pesca, que reformarà les normes que regeixen les activitats pesqueres de la UE des del 2010. sessió plenària  PECH

Per 401 vots a favor, 247 en contra i 47 abstencions, els eurodiputats van acordar utilitzar les noves tecnologies per fer complir millor les normes de pesca i millorar la seguretat i la transparència. També insisteixen que els consumidors han de saber quan, on i com es capturen els productes que compren.

L'ús de càmeres de bord (CCTV) per dur a terme controls de les obligacions d'aterratge hauria de ser obligatori per a un "percentatge mínim" de vaixells de més de 12 metres i que s'hagi identificat com a "un risc greu d'incompliment". L’equip també s’imposarà com a sanció d’acompanyament per a tots els vaixells que cometin dues o més infraccions greus. Als vaixells que estiguin disposats a adoptar CCTV de forma voluntària se'ls hauria d'oferir incentius com l'assignació addicional de quotes o que se'ls eliminin els punts d'infracció.

anunci

Els eurodiputats responen a la proposta d'harmonitzar les sancions i exigeixen la creació d'un "registre de la Unió Europea" d'infraccions per centralitzar la informació de tots els estats membres. També demanen un "sistema adequat de sancions" per a les infraccions comeses per pescadors recreatius.

Reduir els residus, augmentar la seguretat i la transparència

En línia amb la UE Estratègia de granja a forquilla, El Parlament exigeix ​​que l'origen dels productes de la pesca i l'aqüicultura sigui rastrejable a tota la cadena alimentària, inclosos els productes transformats i importats. S’hauria de posar a disposició de les dades sobre les espècies de peixos, la ubicació, la data i l’hora de captura i el tipus d’engranatges utilitzats.

anunci

lara AGUILERA (S&D, ES), relator, va dir: "Vam fer passos importants per tenir normes comunes. Les inspeccions de la pesca a Espanya no han de diferir de les de Dinamarca, Polònia o Itàlia. Han d'estar harmonitzats i ser més eficients, sense que això generi més burocràcia per al sector ".

En un esforç per reduir les deixalles marines, els eurodiputats acorden que tots els vaixells haurien d'estar obligats a notificar les autoritats nacionals quan perdin aparells de pesca i a portar a bord l'equipament necessari per recuperar-los.

Tots els vaixells també haurien d’estar equipats amb un dispositiu de geolocalització que els permeti localitzar-los i identificar-los automàticament, una mesura que es considera necessària per millorar la seguretat a la mar, segons el text adoptat.

El Parlament també proposa augmentar el marge d'error acceptat sobre el pes d'algunes espècies estimat pels pescadors a bord (marge de tolerància).

Passos següents

Amb la votació d'avui, el Parlament ja està a punt per iniciar les negociacions amb el Consell. Segons la proposta actual, els operadors disposarien de quatre anys després de l’entrada en vigor de les normes per equipar els vaixells amb les noves tecnologies requerides.

Fons

El 5 de febrer, el Comitè de Pesca va adoptar la seva posició sobre la UE Sistema de control de la pesca. La proposta actualitza cinc regulacions existents i harmonitza els sistemes de control i inspecció, així com les sancions, a tots els països de la UE.

Més informació 

Seguir llegint

Brexit

Gran Bretanya va aconseguir una bona quantitat de peixos, diu el membre sènior de l'equip negociador

publicat

on

By

Un acord comercial entre Gran Bretanya i la Unió Europea és un bon acord per a la indústria pesquera, que li permet reconstruir-se durant una transició de cinc anys i mig, va dir aquest dimarts (29 de desembre) un alt membre de l'equip negociador del Regne Unit. , escriu Elizabeth Piper i Paul Sandle.

Els grups pesquers han criticat l'acord, dient que la indústria s'havia sacrificat en les converses comercials posteriors al Brexit.

"L'acord que tenim reconeix la sobirania del Regne Unit sobre les nostres aigües pesqueres, ho diu per davant", va dir el membre sènior de l'equip negociador.

“Creiem que és un bon negoci. Això permet que la indústria pesquera es reconstrueixi durant la transició; invertim 100 milions de lliures esterlines en programes per ajudar a modernitzar la indústria de la transformació del peix durant aquest període ”, va dir.

anunci

Seguir llegint

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Consell AGRIFISH: els ministres decideixen les possibilitats de pesca per al 2021 a l'Atlàntic nord-oriental i per a les poblacions d'aigües profundes

publicat

on

El 17 de desembre, el Consell va acordar les oportunitats de pesca per al 2021 per a les poblacions de peixos gestionades per la UE a l'Atlàntic nord-oriental, a partir d'una proposta de la Comissió. Pel que fa a les existències que es compartiran amb el Regne Unit, el Consell també va decidir com a mesura de transició transmetre proporcionalment les captures admissibles totals (TAC) de 2020, amb algunes excepcions limitades, tal com va proposar la Comissió. Això garantirà les oportunitats de pesca en les circumstàncies excepcionals que envolten les negociacions encara en curs sobre la futura relació entre la UE i el Regne Unit. Aquestes mesures complementen el Proposta de contingència de la Comissió de la setmana passada, que preveu la possibilitat d’accés recíproc a la pesca de vaixells de la UE i del Regne Unit a les aigües de cadascun d’ells, si s’acorda entre la UE i el Regne Unit, i s’han complert totes les condicions per a la continuació de les operacions pesqueres de la UE.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: "Estic molt satisfet que, per als estocs que la UE gestiona per si sola, hem posat vuit captures admissibles totals d'acord amb els nivells que garanteixen el màxim rendiment sostenible d'aquests estocs. Els ministres de la UE han seguit les meves propostes sobre l'enfocament de precaució per a nou quotes de captura de peix. Es tracta d’un pas en la direcció correcta. La proposta de la Comissió va ser molt ambiciosa i saludo el bon resultat global d'avui. També hem aconseguit donar resposta a la incertesa que envolta el Brexit i garantir la pesca continuada per a tots els pescadors i dones de la UE. Els vaixells poden sortir al mar l'1 de gener de 2021 i es pot assegurar al sector pesquer que el seu negoci és reconegut com una prioritat per a la UE ".

El Consell també ha decidit uns límits de captures sostenibles per al llobarro meridional (Cantàbric) d'acord amb el màxim rendiment sostenible (RMS). El Consell ha continuat la protecció dels taurons d’altura vulnerables mitjançant la prohibició de la pesca d’aquesta espècie. En línia amb la proposta de la Comissió, el Consell ha acordat establir captures accessòries molt limitades de bacallà a Kattegat (123 tones) i granaders de nas rodó a Skagerrak i Kattegat (5 tones), i un TAC científic per a nefrops al sud del Cantàbric ( 2.4 tones). Hi ha més informació disponible al comissari Sinkevičius ' comunicat de premsa online.

Basat en la Proposta de la Comissió, Els ministres de la UE van acordar les oportunitats de pesca per al 2021 per al Mediterrani i el mar Negre. Sinkevičius va dir: "En línia amb els nostres compromisos polítics adquirits a les Declaracions de MedFish4Ever i Sofia, vam implementar en la legislació de la UE mesures ambicioses preses en el context de la Comissió General de Pesca per a la Mediterrània (CGPM). Pel que fa al pla plurianual de la Mediterrània occidental, lamento que els ministres no estiguessin disposats a acordar una reducció més gran de l’esforç, cosa que ens hauria permès recuperar les poblacions de peixos a nivells sostenibles més ràpidament i garantir la viabilitat social i econòmica a llarg termini dels pescadors dones que operen a la regió. Em complau, però, que la reducció de l’esforç s’acompanyi de mesures nacionals addicionals per protegir les existències ".

Per a la Mediterrània, la regulació acordada pels ministres continua amb la implementació del pla de gestió plurianual de la UE per als estocs demersals a la Mediterrània occidental, adoptat el juny del 2019, reduint l’esforç pesquer en un 7.5%. El Reglament també introdueix mesures adoptades per la Comissió General de la Pesca per a la Mediterrània el 2018 i el 2019, en particular mesures per a anguiles, corall vermell, dofins, espècies pelàgiques petites i estocs demersals a l’Adriàtic i estoc de gambetes d’aigües profundes al mar Jònic, Llevant. Mar i l’estret de Sicília. Per al Mar Negre, les quotes de turbot i espadat es mantenen al nivell del 2020. Hi ha més informació disponible al comissari Sinkevičius ' comunicat de premsa online.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències