Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La UE demana consultes a l'OMC amb Rússia sobre drets excessius d'importació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.


OMCLa UE demana consultes avui (31 octubre), amb Rússia en matèria de drets d'importació de productes de paper, refrigeradors i oli de palma. La UE pren aquest primer pas en el procediment de solució de diferències en la resposta a la violació per part de Rússia de les seves obligacions en virtut de l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

En unir-se a l'OMC, Rússia s'ha compromès a mantenir els seus drets d'importació per sota dels límits expressats en els documents d'adhesió. No obstant això, ha continuat gravar una sèrie de productes en diversos sectors en major mesura del que s'ha acordat. Aquest és el cas actualment per a certs productes d'interès per a la UE.

anunci

Rússia s'aparta del que es va decidir en el moment de la seva adhesió a l'OMC de dues maneres: o bé s'aplica un tipus de dret superior, per exemple 15% en lloc de 5%, o es fixa una quantitat mínima que ha de ser pagat fins i tot si no es justifica per el tipus del dret acordat expressa en un percentatge del valor del producte.

Aquests drets més elevats tenen un clar impacte negatiu sobre les exportacions europees de productes de paper, nevera i l'oli de palma que són un valor aproximat de 600 milions d '€ a l'any. El no respecte dels compromisos aranzelaris planteja també una preocupació sistèmica, ja que constitueix una violació d'un dels principis fonamentals de l'OMC.

La UE ha plantejat aquesta qüestió amb Rússia, tant en converses bilaterals i en els comitès de l'OMC, però en va. Per tant, per garantir el respecte de les normes de l'OMC, la UE vol ara a comprometre amb el govern rus a les consultes formals. Si les consultes no tenen èxit, després de dies 60 la UE pot demanar a l'OMC per establir un panell que es pronunciï sobre el cas.

anunci

Fons

Rússia és el tercer soci comercial més important de la UE. Les exportacions de la UE a Rússia ascendeixen a 120 milions d'euros a l'any i estan dominades per maquinària, equips de transport, productes químics, medicaments i productes agrícoles. No obstant això, les mesures unilaterals adoptades per Rússia han tingut un impacte negatiu en el comerç UE-Rússia en el període recent. El cas remès avui a l'OMC és el quart des que Rússia es va unir a l'Organització el 2012.

Més informació

les relacions comercials UE-Rússia
Acord de controvèrsies de l'OMC
l'adhesió de Rússia a l'OMC

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències