Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Operació conjunta Frontex 'Triton': esforços concertats per gestionar els fluxos migratoris a la Mediterrània central

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

THUMB_75828WQuè és Triton?

Triton és una operació conjunta coordinada de Frontex, sol·licitada per les autoritats italianes que iniciarà la seva activitat des de 1 novembre 2014 al Mediterrani central per donar suport a Itàlia.

Com s’han definit els detalls de l’operació?

anunci

Les dades de Triton, incloent-hi l'àrea operativa i els actius necessaris, s'han acordat entre Frontex i Itàlia com a estat amfitrió sobre la base de les sol·licituds d'assistència de les autoritats italianes. La configuració final de l’operació coincideix plenament amb les sol·licituds de les autoritats italianes. Triton comptarà amb recursos humans i tècnics posats a disposició pels estats membres participants.

Quants estats membres han posat a la seva disposició recursos tècnics i humans?

Avui (octubre de 31) els estats membres de 21 han manifestat la seva voluntat de participar amb recursos humans (totalment oficials convidats 65) i recursos tècnics (actius tècnics 12) a l'inici de l'operació conjunta Triton; altres podrien seguir els propers mesos. Equipament tècnic: Quatre aeronaus fixes, un helicòpter, quatre naus obertes, una nau patrulla costanera, dos vaixells patrulladors costaners. Recursos humans: 65 homes / mes en total.

anunci

Quin és el pressupost de Triton?

El seu pressupost mensual es calcula en 2.9 milions d’euros al mes. Per finançar el llançament i la primera fase de l’operació, els fons s'han reassignat des del Fons de Seguretat Interna i des del pressupost de Frontex. El Parlament Europeu i el Consell han d’acordar un augment del pressupost de Frontex 2015 per finançar l’operació amb la mateixa intensitat l’any 2015 i, a la llarga.

Quines normes s'aplicaran a l'operació coordinada de Frontex pel que fa als drets dels migrants?

Pel que fa a totes les operacions de Frontex, Triton estarà operant en ple respecte del dret internacional i de la UE, inclòs el respecte dels drets fonamentals i del principi de no devolució.

Triton també participarà en activitats de recerca i rescat?

El paper de Frontex és clau per donar suport als estats membres cap al control efectiu de les fronteres a la regió mediterrània i alhora proporcionar assistència a persones o vaixells en dificultats durant aquestes operacions. Frontex s'encarrega d'assistir els estats membres en circumstàncies que requereixen una major assistència tècnica a les fronteres externes, tenint en compte que algunes situacions poden implicar emergències humanitàries i rescat al mar. Tot i que Frontex no és un organisme de recerca i rescat ni assumeix les funcions d'un centre de coordinació de rescat, assisteix els estats membres a complir la seva obligació segons el dret marítim internacional de prestar assistència a persones en dificultats.

Triton substituirà Mare Nostrum?

Operació conjunta Triton pretén donar suport als esforços italians a la seva petició, i no substitueix ni substitueix les obligacions italianes en el seguiment i el control de les fronteres externes de Schengen i en garantir el ple respecte de les obligacions internacionals i de la UE.1 en particular, quan es tracta de buscar i rescatar a la mar. Implica que Itàlia haurà de continuar fent esforços substancials seguint els mitjans nacionals, totalment coordinats amb l’operació Frontex, per gestionar la situació a les fronteres externes.

Antecedents de l’assistència de Frontex a Itàlia

Setmanes després del tràgic ofegament de més de 300 persones a l'illa de Lampedusa l'octubre del 2013, Itàlia va llançar una important operació de recerca i rescat anomenada "Mare Nostrum" operada per la Marina italiana.

L’operació de Mare Nostrum segueix prop de la costa de Líbia amb actius navals italians. La UE ha donat suport financerament a l’operació amb uns milions d’euros de milions d’euros procedents de les accions d’emergència del Fons de fronteres externes.

Frontex també ha prestat assistència a Itàlia a través de les dues operacions conjuntes coordinades Hermes i Aeneas. Ambdues operacions seran substituïdes per Triton.

La operació conjunta d’Hermes coordinada per Frontex té, d’una manera o d'una altra, amb poques interrupcions, que es va dur a terme des de fa diversos anys. Itàlia ha actuat com a únic estat amfitrió.

Aquesta operació conjunta ha estat en curs a prop de la costa italiana per controlar les fronteres externes de la UE, d’acord amb el mandat de l’Agència Frontex, amb un pressupost anual per al 2014 d’uns 5 milions d’euros. D'acord amb la sol·licitud de l'estat amfitrió, els actius de transport marítim en l'operació conjunta provenen d'Itàlia (Guàrdia Costanera i / o Guardia di Finanza); altres estats membres han contribuït amb un avió de vigilància i oficials convidats a terra per ajudar en el cribratge / debriefing.

Frontex també va coordinar l'operació conjunta d'Aeneas amb Itàlia com a estat d'acollida. Aquesta operació es va centrar principalment en els fluxos migratoris d'Egipte i Turquia (a través de Grècia) a Itàlia.

1 : Entre d’altres, les obligacions derivades del Codi de les fronteres de Schengen i de la Carta dels Drets Fonamentals, així com de la convenció internacional per a la seguretat de la vida al mar (SOLAS), la convenció internacional de recerca i salvament marítim (SAR), així com resolucions de l’Organització Marítima Internacional (OMI).

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències