Connecteu-vos amb nosaltres

Ebola

Taiwan comparteix la seva experiència de la SARS en la lluita contra l'Ébola

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

ebola-1280x960Des del primer cas de SARS (Síndrome Respiratòria Aguda Severa) descobert a Taiwan el 25 de febrer de 2003, fins al moment en què l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar Taiwan de la llista de zones afectades pel SARS el 5 de juliol de 2003, s’havien registrat 346 casos de SARS confirmat a Taiwan. 37 d'aquestes persones van morir, mostrant una taxa de mortalitat del 10.6% (segons l'OMS). Taiwan és el país més proper a la Xina continental - la font original del brot de SARS - i és una important porta d’entrada al continent i a la resta del món. Més de 2.1 milions de passatgers van viatjar entre Taiwan i la Xina continental, incloses Hong Kong i Macau, durant el 2003. No obstant això, l'epidèmia del SARS va continuar sota control a Taiwan, gràcies als esforços sostinguts dels professionals de la salut, amb taxes de mortalitat inferiors a els de França, Canadà, Singapur i molts altres països. Avui, onze anys després del SARS, el govern de la República de la Xina (Taiwan) ha utilitzat la seva experiència SARS per prendre una sèrie de mesures per protegir-se contra l’esclat i la propagació del virus de l’Ebola.

Quan l’OMS va declarar l’actual brot d’Ebola com una emergència de salut pública de preocupació internacional (PHEIC) 8 agost, el govern de Taiwan va establir immediatament un grup de treball per a la resposta a la malaltia de virus de l 'ébola per controlar el virus i reforçar la implementació de mesures de prevenció de l' Ebola. A la pràctica, aquestes mesures es poden dividir en quatre àmbits: la protecció de les fronteres, el control de malalties nacionals, la protecció personal i l’ajut internacional.

En el camp de la protecció de les fronteres, Taiwan té diverses mesures de seguretat frontereres elevades que es van instituir durant el període SARS, incloent els controls de detecció de febre a tots els ports d’entrada. A partir d’octubre, 21, els passatgers que arriben a Taiwan des de les zones d’Ebola han estat obligats a emplenar un formulari de declaració d’Ebola, que descrigui el seu historial de viatges. Aquestes mesures frontereres constitueixen la primera línia de defensa, que permet a Taiwan activar un mecanisme de resposta si s'identifica un cas sospitós per contenir el virus.

anunci

A més d'una major vigilància en el control de les fronteres, també prestem especial atenció a la protecció del personal mèdic i continuem destacant la importància del "control dins de les fronteres". A partir d’aquesta data, els hospitals han realitzat exercicis de formació de seguretat més que 1,200 Ebola i han estat entrenats sobre els treballadors sanitaris de 100,000. Els sis hospitals designats per l’Ebola de Taiwan han estat instruïts per garantir que tots els treballadors sanitaris de primera línia tinguin una formació adequada sobre com utilitzar efectivament l’equip de protecció personal (EPI).

Pel que fa a la "protecció personal", el govern ha publicat una campanya publicitària per sensibilitzar i participar en les pràctiques de protecció personal per evitar la propagació del virus. Aquests inclouen encoratjar a la gent a prendre la temperatura amb regularitat, mantenint una higiene estricta de les mans, evitant llocs amb molta gent, buscant ajuda mèdica per a la febre de més de 10 º C, portant màscares de boca, etc. A més, el govern també ha instat el públic a contactar amb Línia directa de prevenció de malalties 38h [24], que es va establir durant el període SARS, quan es va trobar amb un cas sospitós de malaltia.

A causa de l’experiència de Taiwan amb la prevenció d’epidèmies del SARS, vol treballar amb la comunitat internacional en la seva batalla contra l’Ebola. El president Ma Ying-jeou s'ha compromès a subministrar peces de protecció de 100,000, donacions d'ajuda de 1 milions de dòlars EUA, i Taiwan també enviarà un equip d'experts mèdics a les zones afectades d'Àfrica occidental. A més, el Programa de formació sobre epidemiologia de camp de Taiwan (FETP) ha estat en contacte estret amb FETP internacionals, inclosos els agents sanitaris nord-americans i nigerians, per intercanviar informació sobre activitats d'ajuda a l'Ebola i per discutir com pot contribuir el FETP de Taiwan i participar en activitats internacionals esforços d'assistència mèdica.

anunci

Recentment, es va produir un cas nou de sospita de contaminació per l'Ebola a Brussel·les. En aquesta era de la globalització, la malaltia només es difondrà més ràpidament. Per aquest motiu, es necessita urgentment una cooperació internacional sense precedents per evitar que la malaltia creui tant com sigui possible les fronteres. Com que les malalties infeccioses no coneixen fronteres, Taiwan espera que, mitjançant el seu enfocament reeixit en la contenció del SARS, pugui compartir la seva experiència en prevenció epidèmica amb Bèlgica i Europa, per eliminar conjuntament l'amenaça que ens enfronta.

Yuan Chuan-xuan
Director, Divisió de salut
Oficina de representació de Taipei a la UE i Bèlgica

Ebola

Vacuna contra #Ebola: la Comissió atorga noves autoritzacions de mercat

publicat

on

L’1 de juliol, la Comissió Europea va adoptar la decisió d’atorgar autoritzacions de comercialització a l’empresa Janssen, una empresa Johnson & Johnson, per a una vacuna contra l’Ebola. L'autorització es va concedir en un mes, reduint a la meitat el calendari del procés de presa de decisions, cosa que demostra el compromís de la Comissió de situar la protecció de la salut pública com una prioritat.

La nova vacuna contra l’Ebola, que consta de dos components, anomenats Zabdeno i Mvabea, s’havia desenvolupat amb el suport de la Comissió. Aquesta decisió segueix una recomanació de l'Agència Europea de Medicaments (EMA), que ha avaluat els beneficis i els riscos de la vacuna.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Aquesta és la segona vacuna contra l'Ebola que la Comissió autoritza en menys d'un any i confirma una vegada més que la UE continua al capdavant de l'esforç mundial per salvar vides d'aquest virus. Sabem molt bé de la crisi del coronavirus que els virus no respecten les fronteres; protegir la salut dels altres protegeix la salut de tots ".

La comissària d’investigació, Mariya Gabriel, va dir: "Podem estar contents d’haver donat suport al desenvolupament de la vacuna contra l’Ebola amb finançament de la UE, en col·laboració amb el sector farmacèutic europeu en el marc de la iniciativa Innovative Medicines Initiative. La inversió del programa de recerca de la UE Horizon 2020 en diversos medicaments innovadors Els projectes d'iniciativa contra l'Ebola estan donant els seus fruits. Això demostra, una vegada més, el poder de la col·laboració i el lideratge europeu en R&I per fer front a les amenaces a la salut mundial ".

anunci

Com explica EMA quan ho fa recomanat l’aprovació del febrer passat es va estudiar la capacitat del sistema immunitari per respondre al virus després de la vacunació amb Zabdeno i Mvabea en un total de 3,367 adults, adolescents i nens que van participar en cinc estudis clínics realitzats a Europa, Àfrica i els Estats Units.

El desenvolupament de la vacuna és el resultat d'un treball rigorós de diversos projectes finançats amb poc més de 130 milions d'euros a través del Iniciativa sobre medicaments innovadors (IMI), que està en part recolzat pel programa de recerca i innovació de la UE, 2020 Horizon. Seguint un enfocament integral, l’EBOVAC 12 3, els projectes van avaluar la seguretat i la tolerabilitat del règim de vacuna contra l’Ebola mitjançant assaigs clínics a Europa i Àfrica. El EBODAC El projecte va desenvolupar una estratègia de comunicació i eines per promoure l’acceptació i l’adopció de noves vacunes contra l’Ebola. Finalment, el fitxer EBOMAN projecte centrat a accelerar el desenvolupament i la fabricació de la vacuna.

Fons

anunci

L'autorització d'un medicament segons el procediment centralitzat és un procés en dues etapes, que implica l'Agència Europea del Medicament (EMA) i la Comissió. L'EMA avalua els beneficis i els riscos dels medicaments i fa recomanacions a la Comissió, que adopta una decisió legal obligatòria final sobre si el medicament es pot comercialitzar o no a la UE.

Aquesta decisió s’emet normalment dins del termini legal de 67 dies de l’opinió científica de l’EMA (la data era el 28 de maig per a Zabdeno i Mvabea). Aquesta fase inclou, entre altres coses, la traducció de les directrius de productes en tots els idiomes de la UE i una consulta amb els estats membres. Tenint en compte l'interès per la salut pública, la Comissió ha accelerat aquest procés i ha autoritzat el medicament al voltant d'un mes, és a dir, ha reduït a la meitat el temps necessari per al procés de presa de decisions.

L'informe d'avaluació de les vacunes es publicarà el dia Lloc web de l'EMA.

L'IMI finança projectes de recerca col·laborativa a gran escala que reuneixen socis acadèmics i industrials, així com pacients i altres grups d'interès.

El novembre de 2014, l’IMI va respondre molt ràpidament al brot d’Ebola a l’Àfrica occidental assignant 280 milions d’euros a una convocatòria integral de propostes per afrontar un ampli ventall de reptes en la investigació sobre l’Ebola, inclosos el desenvolupament de vacunes, assaigs clínics, emmagatzematge i transport, així com diagnòstic. Els primers projectes de l’IMI Programa Ebola + va començar el gener de 2015 i diverses es van centrar en el desenvolupament del règim de vacuna Janssen. Des de 2014, IMI ha finançat 12 projectes sobre l’Ebola i malalties relacionades amb un pressupost total combinat de més de 300 milions d’euros.

Més informació

Els esforços de la UE per combatre l’Ebola

Suport de la UE a l’Ebola investigació  

EMA i ebola

 

Seguir llegint

Ebola

#Ebola - La UE anuncia nous fons per reforçar la preparació a #Burundi

publicat

on

L’esclat de la malaltia del virus de l’Ebola a la República Democràtica del Congo continua estenent-se a l’est del país amb un risc elevat de vessar-se als països veïns.

La Unió Europea reforça la seva assistència a Burundi amb 465,000 € per reforçar les mesures de preparació de l’Ebola per part de les autoritats i les organitzacions d’ajuda del país.

El comissari d’Ajuda Humanitària i Gestió de Crisis, Christos Stylianides, que també és el coordinador de la Unió Europea contra l’Ebola, va dir: “Per combatre eficaçment el virus de l’Ebola no només hem d’abordar els casos afectats a la República Democràtica del Congo, sinó també augmentar els nostres esforços per evitar la propagació de la malaltia als països veïns com Burundi. Per tant, la Unió Europea dóna suport a les mesures en curs de preparació de l’Ebola al país, incloses la prevenció i el control de les infeccions. Cal fer tot el possible per evitar una nova propagació del virus mortal ".

anunci

El nou finançament de la UE es destinarà a través de l’Organització Mundial de la Salut i reforçarà la capacitat de coordinació, vigilància i resposta a l’Ebola en districtes d’alt risc a Burundi, a prop de la frontera amb la República Democràtica del Congo. Aquest nou finançament complementa el suport financer existent als esforços de la UE en matèria de vigilància i sensibilització de l’Ebola a través d’ONGs i ONU.

Un comunicat de premsa està disponible aquí.

anunci
Seguir llegint

Ebola

#Ebola: la UE aporta 30 milions d’euros addicionals per fer front al brot a la República Democràtica del Congo

publicat

on

La UE contribueix més fons de 30 € en finançament humanitari per a la resposta de l’Ebola en els seus esforços a la UE República Democràtica del Congo. El segon brot mortal d’Ebola registrat fins al moment ha afirmat fins ara més que 1,700 viu en un país que ja es troba en una situació humanitària pèssima. L’anunci de finançament porta l’ajuda humanitària total de la UE per lluitar contra l’Ebola a 47 milions d’euros des de 2018, quan es va declarar el brot actual.

Christos Stylianides, comissari de la ajuda humanitària i de la gestió de crisi, que també és el coordinador de la Unió Europea sobre l'èbola, va dir: "La lluita contra l'epidèmia a la República Democràtica del Congo es troba en un moment crucial. La UE augmenta enormement la seva ajuda per salvar vides i prevenir noves infeccions. Oferim un nou suport a les autoritats de la República Democràtica del Congo, a l’Organització Mundial de la Salut i als socis humanitaris sobre el terreny. També ens solidaritzem plenament amb els responsables de primera línia que posen en risc la seva vida per fer front al brot ".

El nou finançament de la UE reforçarà el suport per a:

anunci
 • Mesures de prevenció i control de la infecció;
 • treballar amb les comunitats locals per fomentar l’acceptació de la resposta, incloses les mesures de prevenció del contagi, l’accés a l’assistència sanitària i els enterraments segurs i dignes, i;
 • suport als supervivents de l’Ebola i a les seves famílies.

En el context d’un deteriorament de la crisi humanitària més àmplia, l’assistència de la UE també tractarà les necessitats humanitàries urgents de les zones afectades per l’Ebola i de risc elevat, proporcionant menjar, nutrició i accés a serveis sanitaris i aigua potable.  

La resposta de l’Ebola a la República Democràtica del Congo s’està produint en un context de seguretat, polític i social desafiant. El conflicte, l’alta mobilitat de la població, un sistema de salut fràgil i la desconfiança de la comunitat continuen dificultant els esforços dels equips de resposta a l’Ebola al país.

Fons

anunci

Tot i que l’epidèmia del virus Ebola a la República Democràtica del Congo encara es manté confinada a les províncies orientals de Kivu Nord i Ituri, hi ha hagut un augment del nombre de casos confirmats des de l’abril del 2019, amb la ciutat de Beni, Butembo i Katwa. els principals punts calents. Segons l'avaluació del risc de l'Organització Mundial de la Salut, el risc d'una propagació nacional i regional de la malaltia continua sent molt alt, mentre que el risc de propagació fora de la regió és baix. El 14 de juliol de 2019 es va detectar un cas a Goma, la principal porta d’entrada a la part oriental de la República Democràtica del Congo, i tres casos de desbordament van arribar a Uganda a principis de juny de 2019.

L’Organització Mundial de la Salut va declarar la crisi de l’Ebola com a emergència de salut pública d’inquietud internacional el 17 del juliol del 2019. En el seu avaluació ràpida del risc publicada a 19 July 2019, el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties va concloure que el risc global d’introducció i difusió del virus de l’Ebola a la UE / EEE continua sent molt baix.

Com la UE ajuda a combatre l’Ebola:

 • Des del mes d’agost, 2018, va proporcionar finançament d’ajuda humanitària de € 47m a les organitzacions d’ajuda de la República Democràtica del Congo que participaven en diverses accions en la resposta a l’Ebola en zones afectades d’Ebola o en alt risc;
 • posant a disposició l’ús de la UE Servei aeri humanitari, Vol ECHO, per ajudar els treballadors humanitaris a terra, transportant personal i equipament a les zones afectades per l’Ebola. Fins ara s'han operat més de 110 vols;
 • comptar amb experts en salut humanitària de la UE a la República Democràtica del Congo que participen en la coordinació de la resposta;
 • donant suport, mitjançant el Mecanisme de Protecció Civil de la UE, formació sobre l’ús d’unitats d’aïllament d’alta tecnologia per a les evacuacions mèdiques dels treballadors humanitaris. Noruega va proporcionar sis d'aquestes unitats d’aïllament a través del mecanisme a la resposta a l’ebola;
 • suport financer per al desenvolupament de la vacuna contra l’Ebola i la investigació sobre tractaments i proves diagnòstiques contra l’Ebola (van rebre més de 160 i 16.25 milions d’euros, respectivament, en finançament de la UE des del 2014);
 • recolzament al sector de la salut a la RDC mitjançant un programa de cooperació al desenvolupament (180 milions d '€ de 11)th Fons Europeu de Desenvolupament 2014-2020). Des del mes de febrer de la 2019, la UE recolza amb gairebé 6 milions d’euros la prestació de serveis assistencials gratuïts durant un període de sis mesos en vuit zones afectades per l’Ebola en el marc de l’actual Pla de resposta a l’Ebola;
 • va establir, en cooperació amb l'Organització Mundial de la Salut, un mecanisme per a l'evacuació mèdica de treballadors sanitaris i humanitaris per al tractament a la UE i;
 • donar suport a les mesures de prevenció i preparació de l’Ebola als països veïns a les zones afectades per l’Ebola de la República Democràtica del Congo. Des de 2018, la UE ha destinat més de 3.6 milions d’euros a Uganda, Sudan del Sud, Rwanda i Burundi per reforçar les seves mesures ràpides de detecció i reacció als casos d’Ebola, en cas de vessament.

Més informació

Fitxes d'informació: República Democràtica del Congo Ebola: resposta de la UE a l’epidèmia d’Ebola

Història de la foto: No els metges, sinó a la primera línia de la resposta de l’Ebola a la UE

Comunicats de premsa: Ajuda humanitària de la UE per combatre l’Ebola a la RDC2019 Finançament humanitari per finançar la prevenció i preparació de l'Ebola a Uganda i al Sudan del Sud

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències