Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La setmana següent: 10-16 de novembre de 2014, sessió plenària i reunions de comissions, Brussel·les

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Europeu-Parlament-hemicicleInteressos financers de la UE. El president del Tribunal de Comptes Europeu, Vítor Manuel da Silva Caldeira, presentarà el seu informe anual de 2013 sobre la regularitat de les transaccions financeres de les institucions de la UE al ple. La taxa d’error global estimada del 4.7% el 2013 encara està molt per sobre del llindar del 2% en virtut del qual l’ECA podria classificar els pagaments com a lliures d’errors. (Dimecres, 12 de novembre)

Irlanda del Nord i Xipre. Tant el procés de pau d’Irlanda del Nord com les recents accions de Turquia a les aigües xipriotes es debatran al ple dimecres i es posaran de relleu en dues resolucions que es votaran dijous. A principis d'octubre, els líders polítics de la UE van advertir Turquia que respectés la sobirania de Xipre i el president del Parlament Europeu, Schulz, va expressar el suport del Parlament al procés de pau d'Irlanda del Nord i va advertir de qualsevol intent de pertorbar-lo.

Sudan del Sud. Dimecres es revisarà la situació humanitària al Sudan del Sud amb l’alta representant Federica Mogherini. Dijous es votarà una resolució.

anunci

Moldàvia. S'espera que el Parlament Europeu doni llum verda a l'Acord d'associació UE-Moldàvia. L'acord establiria una associació política i una integració econòmica entre la UE i Moldàvia. Aquest seria el primer acord d'associació que es va aprovar des de l'acord amb Ucraïna. (Dijous)

Caiguda del mur de Berlín. Els líders polítics del Parlament Europeu commemoraran el 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlín. El president Schulz obrirà un debat amb una declaració. (Dimecres)

OMG. El Comitè de Medi Ambient i Salut Pública votarà un projecte de legislació que modificaria les normes actuals sobre organismes modificats genèticament, donant als estats membres de la UE la possibilitat de restringir el seu cultiu al seu propi territori, fins i tot si es permet a nivell de la UE. (Dimarts)

anunci

Dades del registre de noms de passatgers de la UE (PNR). Els eurodiputats del Comitè de Llibertats Civils mantindran un debat amb la Comissió i la Presidència del Consell sobre la proposta de legislació que obligui als transportistes aeris a proporcionar als països de la UE dades personals dels passatgers que entren o surten de la UE, per ajudar a combatre els delictes greus i el terrorisme. (Dimarts)

Agenda del president. El diumenge 9 de novembre, el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, va pronunciar un discurs principal a la celebració oficial del 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlín, a Berlín. Dimarts, Schulz es reunirà amb el primer ministre eslovè, Miroslav Cerar, seguit d'un punt de premsa. Oferirà un discurs a la World EXPO Milan 2015 es reuneix amb el Parlament Europeu esdeveniment dimecres, quan també es reunirà amb el secretari general de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), Lamberto Zannier. Dijous, Schulz es reunirà amb el president del Parlament de la República de Moldàvia, Igor Corman, seguit d'un punt de premsa.

Conferència de premsa. El servei de premsa de l'EP farà una sessió de premsa sobre les activitats de la setmana a les 11h del dilluns. (Sala de conferències de premsa del Parlament Europeu, Brussel·les)

Horari de dia        Horari d'esdeveniment

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències