Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Van Rompuy sobre la crisi: 'Hem aconseguit evitar una autèntica catàstrofe'

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20141107PHT78001_width_600Des de la lluita contra la crisi de l'euro fins a la promoció de la pau a Ucraïna, Herman Van Rompuy, el primer president del Consell Europeu, ha estat una presidència intensa. L'1 de desembre passarà la batuta a Donald Tusk. Mentre Van Rompuy va visitar aquesta setmana el Parlament per al seu últim debat, va parlar dels seus majors triomfs i dels principals reptes que afronta Europa.

Com mireu enrere la vostra presidència i quins van ser els majors triomfs?

La meva presidència va estar dominada per la crisi de l’eurozona, però amb molts esforços vam aconseguir estabilitzar-la. Imagineu-ho si no ho féssim: no tindríem estancament, sinó una depressió com la dels anys trenta. Vam aconseguir evitar una autèntica catàstrofe. Es tractava d’un esforç col·lectiu de les institucions i els estats membres.

anunci

Els dijous i divendres passats (6-7 de novembre) també vam arribar a un acord climàtic, reduint les emissions de gasos en un 40% en comparació amb el 1990 per al 2030. Vam assolir tots els objectius anteriors i ara som molt ambiciosos. Una vegada més liderem això en tot el món.

Quins són els principals reptes per al proper mandat?

Hem de fer-ho tot per restablir el creixement econòmic i l’ocupació. Ja hem fet moltes coses, però no ens ha donat prou resultats, per tant, hem d'intensificar els nostres esforços. També hi ha la crisi a Ucraïna. És un mal desenvolupament que les fronteres s’hagin modificat unilateralment perquè les fronteres garanteixen la pau. A Europa hauríem de veure com podem contribuir a la pau i restaurar l’estabilitat a la regió, tot respectant la voluntat del poble ucraïnès que desitgi vincles més estrets amb la Unió Europea.

anunci
Herman Van Rompuy també és famós pels seus haikus, una forma poètica curta popular al Japó. Per a l'entrevista ens va presentar aquest poema (traduït del neerlandès): "Una corona d'estrelles que suren al mar blau Junts per sempre"

Un altre repte serà la posició del Regne Unit a la UE després de les properes eleccions allà. Com podem contribuir, però no a qualsevol preu, a que el país es quedi a la Unió. Han de voler-ho i establir condicions que siguin acceptables per a nosaltres. En qualsevol cas, la intenció és –i crec que també per als líders britànics– mantenir el Regne Unit a la Unió Europea.

Com han de respondre les institucions de la UE a l’euroscepticisme?

Els resultats parlen més fort que les paraules i les declaracions. Hauríem de convèncer els ciutadans europeus dels beneficis que la UE produeix en termes de riquesa, creixement econòmic i ocupació. També hauríem de millorar la forma en què parlem d’Europa. És inacceptable participar en la presa de decisions europees a Brussel·les, però culpeu a totes les decisions impopulars de la UE un cop torneu al vostre propi país. Crea una imatge negativa de la UE.

Què pretens fer després?

La meva carrera política acabarà l’1 de desembre, creant temps per desenvolupar altres activitats que he posposat. Ensenyaré a Louvain-la-Neuve en francès i al Col·legi d’Europa en anglès. També faré discursos sobre temes que m’interessin. Ho espero amb il·lusió, però, per descomptat, també trobaré a faltar la meva vida política a Bèlgica i Europa. Estic molt agraït que se m’hagi permès assumir aquest paper.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències