Connecteu-vos amb nosaltres

EU

reclamacions pendents de pagament s'enfonsen negociacions sobre el pressupost de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Consell-de-la-Europea-UnonEl Parlament vol reduir la creixent pila de factures pendents de pagament, mentre que la proposta del Consell, posat de manifest en l'últim dia de les negociacions sobre el pressupost, només agreuja la crisi de pagaments, van dir els eurodiputats pressupost després de les discussions de conciliació entre els estats membres i el Parlament es van trencar dilluns a la nit (17 De novembre). Ara, la Comissió presentarà un nou projecte de pressupost.

"Hem de tenir una resposta concreta al problema insuportable de les factures impagades que s'acumulen en els escriptoris de la Comissió. Això posa en perill la credibilitat de l'autoritat de la UE i alimenta els arguments de euroescèptics ", va dir Jean Arthuis (ALDE, FR), el líder de la delegació parlamentària.

Els pagaments, de nou

"Quina credibilitat pot ser una UE que li diu als estats membres per controlar la despesa pública i, no obstant això es posa empresaris, investigadors, estudiants Erasmus en dificultats per no complir els seus compromisos", va preguntar Arthuis.

Durant les negociacions que van durar fins a la data límit a la mitjanit, el Parlament no pot acceptar la posició del Consell que reduiria a la meitat de la suma, la Comissió va sol·licitar a pagar les factures més urgents, per tal d'aturar la bola de neu de reclamacions pendents de pagament. La Comissió ha dit en repetides ocasions que el 4.7 milions de € sol·licitada al maig va ser el mínim indispensable per a tal fi.

ingressos inesperats ha de pagar el deute

El Parlament vol utilitzar els ingressos extraordinaris excepcionals de € 5bn procedents de multes per resoldre alguns dels projectes de llei més urgents. No obstant això, els Estats membres van declarar la seva preferència per canalitzar de nou l'ingrés extra per als seus pressupostos nacionals.

anunci

recursos flexibles

El Parlament també vol assegurar que els fons d’ajut per valor d’11 milions d’euros entre el 2014 i el 2020 per a desastres naturals, acomiadaments massius i crisis humanitàries continuïn disponibles, a més de, i no inclosos, com diu el Consell, les quantitats acordades en el pressupost de set anys de la UE marc.

El Parlament vol veure un mapa de ruta elaborat amb un calendari precís per a la reducció de la muntanya de factures pendents de pagament.

les últimes posicions del Consell

"La conciliació que va començar fa tres setmanes pateix d'hemiplegia, on una part del cos pressupostària no ha estat funcionant," va afegir Arthuis.

Parlament va rebre posició de negociació del Consell sobre l'últim dia d'un termini de tres setmanes, que hauria d'haver servit per conciliar les posicions divergents per arribar a un pressupost viable per a la Unió.

Següent pas

Sense acord de tancar el procés de concertació per al pressupost, la Comissió Europea haurà de presentar un nou projecte de pressupost, tornar a posar en marxa el procediment pressupostari. Si no hi ha acord sobre el pressupost per 2015 1 2015 gener, la Unió s'executarà en una dotzena part de la quantitat de l'any anterior cada mes.

EP comunicat després de la reunió de conciliació fallit (14.11.2014)
Posició del PE, en la lectura del Consell del pressupost 2015 (22.10.2014)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències