Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Dues dècades de missions d'observació del Parlament Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

UE-parlament-ANP-29-5-09El Parlament Europeu no només és l'única institució elegida directament de la UE, sinó que també fa tot el possible per promoure la democràcia fora d'Europa. Aquest any es compleixen 20 anys de participació del Parlament Europeu en l'observació electoral. L’any passat el Parlament va enviar delegacions per observar eleccions a Armènia, Azerbaidjan, Geòrgia, Hondures, Jordània, Kenya, Madagascar, Mali, Nepal, Pakistan, Paraguai i Tadjikistan. En els darrers mesos, els eurodiputats van participar en missions a Egipte, Tunísia i Ucraïna.

Sobre les missions d'observació
Des del 1994, el Parlament Europeu ha treballat per reforçar la legitimitat de les eleccions nacionals i per augmentar la confiança del públic en les eleccions dels països fora de la UE. El Parlament pot enviar delegacions d’eurodiputats a observar eleccions o referèndums a condició que les urnes es facin a nivell nacional, que les autoritats nacionals hagin convidat la UE o el Parlament Europeu i que hi hagi una missió a llarg termini. Les delegacions dels eurodiputats normalment formen part de la missió d’observació de les eleccions (MOA) més àmplia de la UE. Quan no hi ha cap missió de la UE present, les delegacions del Parlament s'integren a les missions de l'Oficina per a les Institucions Democràtiques i els Drets Humans de l'OSCE.

Ucraïna

anunci

Catorze eurodiputats van observar les eleccions parlamentàries a Ucraïna el 26 d'octubre. La delegació estava encapçalada per Andrej Plenković, que va jutjar que les eleccions havien estat d'acord amb els estàndards internacionals. Plenković va qualificar l'observació electoral de "un dels millors exemples del compromís del Parlament per donar suport al desenvolupament i la consolidació de la democràcia, l'estat de dret i els drets humans en tercers països". El membre croat del grup PPE va afegir: "La participació dels membres en activitats d'observació electoral augmenta el valor afegit polític i la visibilitat del Parlament Europeu en països fora de la UE i augmenta encara més la legitimitat democràtica del procés d'observació electoral".

Tunísia

Michael Gahler, membre alemany del grup PPE, va encapçalar una delegació de set membres per supervisar les eleccions parlamentàries a Tunísia el mes passat. També liderarà la missió d'observar les eleccions presidencials tunisianes el 23 de novembre. "La nostra observació sobre el terreny, la nostra presència durant el dia de les eleccions juntament amb la missió a llarg termini de la UE demostren la importància que donem políticament al procés democràtic del país en qüestió", va dir.

anunci

Moldàvia
Els eurodiputats van donar el seu consentiment a l'acord d'associació UE-Moldàvia a principis d'aquest mes. El Parlament enviarà ara una forta delegació per observar-hi les eleccions parlamentàries del 30 de novembre. El cap d’aquesta missió serà Igor Šoltes. El membre eslovè del grup Verds / EPT va dir: "Les missions parlamentàries d'observació només haurien de tenir lloc en paral·lel i en cooperació amb missions d'observació a llarg termini d'organitzacions internacionals, ja que per si soles no poden ser efectives i no tenen el panorama general indispensable per expressar una avaluació equilibrada de el procés electoral ". Šoltes va dir que un àmbit en el qual actualment falten les missions del Parlament és el seguiment de les eleccions: "[Les delegacions] també haurien de supervisar el període postelectoral assegurant-se que totes les mancances i les observacions crítiques destacades a les avaluacions finals siguin degudament abordades. per part de les autoritats dels països afectats ". Va afegir que en ocasions les delegacions han contribuït a desactivar la tensió en situacions prèvies al conflicte.

Més informació

 

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències