Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els nous aliments: Parlament envia senyals clars sobre els aliments a partir de clons i els nanomaterials en els aliments diuen Verds

COMPARTIR:

publicat

on

Recobriments globals-antimicrobians: mercat per créixer per 2018La comissió de medi ambient del Parlament Europeu ha votat avui (25 de novembre) propostes per revisar les normes de la UE sobre aliments, aliments o productes alimentaris nous que recentment s'han començat a consumir (1).

Els Verds van aclamar el resultat de la votació, que incloïa disposicions molt fortes sobre els aliments a partir dels clons i l'ús de nanomaterials en els aliments. Després de la votació, el portaveu de la seguretat alimentària verda, Bart Staes, va dir: "El Parlament ha enviat avui forts senyals sobre com la UE i les seves institucions han de tractar els aliments nous. Hi ha preocupacions legítimes sobre els impactes d'aquests nous tipus d'aliments, ja sigui sobre la salut humana , el medi ambient o el benestar dels animals - i convé que les institucions de la UE actuïn amb responsabilitat i apliquin el principi de precaució (2), en lloc de llançar gung-ho amb nous aliments.

"Els eurodiputats han votat per tornar la Comissió al tauler de dibuix amb les seves defectuoses propostes sobre els aliments dels clons. La votació també va demanar que tots els aliments dels clons i els seus descendents siguin etiquetats clarament fins que hi hagi una legislació específica sobre aliments dels clons. Hi ha preocupacions reals amb els aliments clonats, ja sigui pel que fa a l’impacte sobre la diversitat genètica o el benestar dels animals i és totalment irresponsable ignorar-los.

"El comitè també va votar per una moratòria sobre els" nanoaliments "fins que existeixin mètodes específics d'avaluació de riscos que permetin a l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària avaluar l'ús de nanomaterials en els aliments. La votació també va demanar a la Comissió que abordés l'ús de nanomaterials en els envasos d’aliments i asseguren que només es puguin utilitzar substàncies aprovades en els envasos. No podem avançar a cegues amb aquesta tecnologia sense avaluar adequadament els riscos per a la salut humana ".

(1) La UE regula els aliments nous - aliments que no tinguin antecedents de consum significatiu anterior al 1997 - amb legislació específica.
(2) La Comissió Europea s'ha compromès a aplicar el principi de precaució a la política de la UE sobre medi ambient, sanitat animal i vegetal.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències