Connecteu-vos amb nosaltres

EU

pressupost de la UE: El Parlament insta els Estats Membres a pagar i fer una oferta

COMPARTIR:

publicat

on

31305870444Els eurodiputats es van decebre del fet que no s'havia aconseguit cap acord amb el Consell per completar el pressupost de la UE per al 2014 i un nou pressupost per al 2015, van dir en un debat el dimarts (25 de novembre). Van instar els estats membres de la UE a reunir la voluntat política per fer front a la creixent pila de factures impagades per al 2014. Les converses es reprendran després de presentar un nou projecte de pressupost el 28 de novembre.
"No podem entendre com el Consell pot haver dedicat tant més temps a tractar el seu propi problema [és a dir, a redistribuir les contribucions basades en la RNB dels estats membres] que a lliurar un pressupost per a la UE en conjunt", va dir el ponent del pressupost del 2014, Gérard Deprez. (ALDE, BE), reiterant que: ˮTenim l'obligació de pactar un bon pressupost per al 2014 i el 2015”. Els eurodiputats van tornar a insistir en la necessitat d'establir clarament l'import de les factures pendents de pagar a finals del 2014 abans de passar a discutir el pressupost per al 2015.Paga el que es deuˮLa nostra proposta és fàcil d'entendre: hem de pagar el que devem. No podem endarrerir els pagaments a ciutadans, organitzacions, estudiants. Més de 28 milions d'euros en factures pendents són horribles”, va dir Eider Gardiazábal Rubial (S&D, ES), un dels ponents del pressupost de la UE 2015.

“El Parlament està disposat a considerar qualsevol proposta per resoldre el problema de les factures impagades. El que necessitem del Consell és voluntat política per fer-ho”, ha afegit. Per resoldre el problema a llarg termini, els eurodiputats van demanar a la Comissió que presentés un pla per reduir gradualment la suma de les factures impagades, que va passar de 5 milions d'euros el 2010 a uns 28 milions d'euros a finals de 2014.

Prou allà per a les factures més urgents

ˮNingú entén que tenim els diners, però no podem pagar perquè els estats membres prefereixen embutxacar-los ells mateixos”, va dir l'altra ponent del pressupost de l'any vinent, Monika Hohlmeier (PPE, DE), referint-se als 5 milions d'euros d'ingressos inesperats, majoritàriament per multes. , que els estats membres s'han mostrat reticents a utilitzar per pagar les factures més urgents, que segons la Comissió actualment sumen 4.7 milions d'euros.

La posició inicial del darrer dia del Consell "inacceptable"

Les converses del Parlament amb el Consell aquest any es van fer particularment difícils perquè el Consell no va exposar la seva posició negociadora fins al darrer dia del període de 21 dies permès.
"De fet, només la meitat de l'autoritat pressupostària de dos partits va treballar", va observar el president del Comitè de Pressupostos, Jean Arthuis (ALDE, FR), i va afegir que era "inacceptable" que els estats membres haguessin enviat els seus representants a les converses sense mandat.

Propers passos

anunci

La Comissió Europea presentarà la seva nova proposta de pressupost el 28 de novembre, que deixa dues setmanes per a les negociacions entre el Parlament i el Consell abans que el Parlament pugui votar un text acordat, a l'últim ple de l'any al desembre. Si no hi ha acord sobre el pressupost de 2015 abans de l'1 de gener de 2015, la UE haurà de funcionar en "dotzenes parts provisionals", és a dir, una dotzena part de l'import de 2014 o del projecte de pressupost de 2015, el que sigui inferior, capítol per capítol, per cada mes. "Això posaria en risc els nostres ciutadans, amb moltes més dificultats per oferir recursos quan sigui necessari", va dir la comissària de Pressupostos Kristalina Georgieva.

Procediment: codecisió, 1a lectura

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències