Connecteu-vos amb nosaltres

EU

FEANTSA: "La violència contra les dones provoca el sensellarisme i continua durant el període sense llar"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

$ RY6J83ZLa principal raó per la qual les dones queden sense llar és la violència. Això és un fet, però hi ha poca consciència d’aquest problema generalitzat i creixent a tot Europa. El 25 de novembre va ser el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Amb motiu de l’ocasió, FEANTSA vol cridar l’atenció sobre el creixent nombre de dones que es troben sense llar a causa de la violència i demana que es responguin millor al problema a tots els nivells.  

La preocupació per la seva seguretat fa que una dona deixi una parella abusiva quan la violència s’intensifica i quan la vida d’ella i dels seus fills està en risc. L'impacte de la violència sobre les dones, però, és molt més ampli que aquest. Afecta la seva confiança en si mateixos i la seva autoestima. Per a moltes dones, la violència resulta aïllada de la societat i limita la seva participació en el mercat laboral, cosa que afecta negativament la seva capacitat per obtenir ingressos independents. Com a resultat, les dones que fugen de la violència sovint s’enfronten a la pèrdua econòmica i a la pobresa, a més de la pèrdua de llars i, en conseqüència, es veuen conduïdes a la situació de sensellarisme.

El 90 per cent de les dones sense llar experimenten alguna forma de violència mentre són sense llar i una de cada dues dones sense llar ha experimentat violència durant la seva infància i durant l’edat adulta. Molts són els supervivents de la violència de la parella íntima, sovint de més d’una parella. Cada segona dona sense llar va ser objecte d'abús sexual quan era una nena.

anunci

La violència i el trauma acumulat són recurrents a la vida de les dones sense llar i, tanmateix, les necessitats de suport de les dones, acolorides per l’experiència de la violència, no són ateses adequadament pels serveis de sensellarisme que tradicionalment s’han modelat per satisfer les necessitats dels homes sense llar de manera estàndard. Les dones solen caure en les esquerdes de la política i la prestació de serveis que estan mal equipades per respondre a la dimensió específica de gènere de la seva experiència de sensellarisme. Com a resultat, tot i que queden sense sostre perquè s’escapen de la violència, el sensellarisme exposa les dones a la violència i la por continuades. Per tant, si bé la violència és una de les principals causes de sensellarisme de les dones, les dones sovint també experimenten violència durant el sensellarisme.

Els serveis per a persones sense llar es podrien i han de millorar significativament per satisfer les necessitats de les dones sense llar. Això requereix un canvi significatiu en la política i la pràctica. La violència que experimenten les dones abans i durant el sensellarisme requereix respostes que abordin el trauma d’aquestes experiències, així com proporcionar un habitatge segur i amb suport a llarg termini que s’adapti a les necessitats i circumstàncies de les dones.

La violència contra les dones és una vulneració d’un gran nombre de drets humans fonamentals que al seu torn comporta cicles de violació addicionals. Hi ha un tractat de drets humans fort i integral a Europa per abordar la violència contra les dones. La UE té un paper clar a l’hora de donar suport als estats membres per signar i ratificar aquest tractat, el Conveni d’Istanbul, i garantir una forta implementació de la seva obligació de prevenir la violència, protegir les dones i invertir en el futur dels supervivents. Com a part d’aquests deures, els estats membres de la UE i la Comissió Europea haurien de garantir que la protecció contra la violència i el suport a les víctimes també arribi a les dones sense llar, sovint amagades i de difícil accés i que siguin un dels grups de persones més marginats d’Europa. avui.

anunci

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències