Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El paquet d'inversió de Juncker "trasllada el risc dels inversors privats als contribuents de la UE"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1400La instal·lació d’emmagatzematge de gas Castor a Espanya, que es diu que va suposar una càrrega de deute addicional per a l’economia espanyola

Avui (26 de novembre), el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, presentarà el seu esperat esperament Paquet d’inversions de 300 milions destinats a estimular el creixement de l’economia europea. El centre del programa InvestEU és un Assignació de 21 milions per al recentment creat fons europeu d'inversió estratègica (FEIS) que s'ha d'apalancar 315 milions d’inversors privats, o quinze vegades l’import del fons.

De cara a l'anunci d'avui, el pla de creixement del president Juncker ha atret un escepticisme generalitzat per part d'analistes que dubten que pugui solucionar els problemes d'inversió post-crisi d'Europa. Les converses sobre grans inversions basades en una ràtio de palanquejament de 15 a 1 són optimistes per dir el menys, si no irresponsables, diuen els comentaristes.

anunci

En aquest context, el plantejament passiu de la recuperació econòmica de la Comissió Europea és preocupant. Per atreure inversors privats, el fons només s'utilitzarà per "desarriscar" les inversions en projectes de risc que tenen dificultats per atraure capital.

Desarriscar no significa que el risc desaparegui, sinó que el risc es transmet a les institucions públiques i als contribuents de la UE.

"El que sembla a primera vista com una nova bala de plata nova per finançar grans projectes d'infraestructura podria acabar tenint un efecte devastador sobre els pressupostos dels estats membres i l'economia si els projectes fracassen", va dir Xavier Sol, director de Counter Balance. "En lloc d'animar cegament una nova font de diners econòmics, hauríem de ser una mica més acurats a l'hora d'avaluar la solidesa d'aquest esquema i els clars riscos que l'acompanyen".

anunci

Els detalls dels instruments financers necessaris per assolir les darreres ambicions d'inversió de la Comissió Europea encara no s'han fet públics, però s'espera que incloguin la provisió de capital d'alt risc per a projectes d'infraestructures per atreure finançament privat, similar als bons de projectes de la UE. Iniciativa (PBI). Llançat en els darrers anys per la Comissió Europea i el Banc Europeu d’Inversions (BEI), PBI s’utilitza per refinançar projectes d’infraestructura arriscats a través dels mercats de capitals. La funció del BEI és desarriscar aquests projectes millorant la seva qualificació creditícia i assumint les primeres pèrdues si cal.

La instal·lació d’emmagatzematge de gas Castor a Espanya, el primer projecte finançat a través del PBI, ja ha demostrat ser desastrosa i, en lloc d’afavorir el creixement, el controvertit projecte ha suposat una càrrega de deute addicional per a l’economia espanyola. En última instància, aquest deute es transmetrà als ciutadans espanyols que amortitzaran els titulars de bons en els propers 20 anys a través de l’augment de les factures de gas.

Xavier Sol: “La crisi del deute de la UE va ser la conseqüència d’un equilibri injust entre la recompensa i el risc. Els grans bancs van obtenir els beneficis mentre els riscos eren assumits pels contribuents. En lloc de reequilibrar aquesta injustícia, el paquet de Juncker busca generalitzar aquest principi a tota l'economia ".

Markus Trilling: "El paquet de Juncker pot ser favorable als grans inversors en grans infraestructures, inclosos els possibles projectes d'elefants blancs que rebran garanties de rendibilitat de les inversions sense risc. Els efectes per a les economies europees, però, són molt menys clars i fins i tot poden ser negatius, tal com es va veure recentment al projecte espanyol Castor ”.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències