Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La "burocràcia excessiva" impedeix que els refugiats es reuneixin amb les seves famílies, diu Creu Roja

COMPARTIR:

publicat

on

450883188El Consell Europeu de Refugiats i Exiliats (ECRE) i l’oficina de la Creu Roja de la UE, juntament amb diversos membres d’ambdues xarxes, publiquen l’informe Vol interromput: les realitats de les famílies separades de refugiats a la UE. L’informe examina les pràctiques nacionals d’arreu d’Europa en relació amb la reunificació familiar, revelant que els beneficiaris de protecció internacional a la Unió Europea (UE) sovint s’enfronten a una burocràcia excessiva quan volen reunir-se amb les seves famílies.

Aconseguir que els membres de la família s’uneixin al seu nou país d’acollida és clau per al benestar i la integració de les persones que fugen de la guerra i la persecució. Molts refugiats es veuen obligats a deixar la seva llar sola a causa de conflictes, violència, persecució o repressió i, sovint, emprenen un perillós viatge per aconseguir seguretat a la UE. La preocupació constant per a la família que han deixat enrere, així com l’absència de familiars que els puguin donar suport al seu país d’asil, augmenten la vulnerabilitat d’aquests migrants, que ja han estat exposats a experiències extremadament traumàtiques. Hawa, un refugiat somali que va fugir del seu país devastat per la guerra, va dir: "Crec que potser he perdut els meus fills. Em sembla que estic en flames". Per Hawa, la batalla per retrobar-se amb els seus fills s’ha convertit en una història kafkiana de burocràcia. Per a ella, el procediment de reunificació familiar és gairebé tan dolorós com la violència que va haver de fugir: "Ja no sé què és pitjor que suportar. ”

"Els procediments actuals de reunificació familiar a la UE tendeixen a conduir a un major aïllament i separació de famílies", va dir el director de l'oficina de la UE de la Creu Roja, Leon Prop. ”

"En temps de problemes, la nostra primera preocupació és assegurar-nos que les famílies estiguin juntes i segures", va dir el secretari general de l'ECRE, Michael Diedring. impossible d’assolir, entre altres obstacles insalvables que els impedeixen portar a les seves famílies a la seguretat ”, va afegir. "Com podem esperar que la gent reconstrueixi la seva vida a Europa amb la por constant que la seva família encara estigui en perill?"

Basant-se en l'experiència i l'experiència de les organitzacions membres de l'oficina de la UE i de la Creu Roja, ECRE, l'informe Vol interromput: les realitats de les famílies separades de refugiats a la UE aporta llum sobre els problemes específics als quals s’enfronten els refugiats i els seus familiars. A França, per exemple, els nens no acompanyats reconeguts com a refugiats es poden reunir amb els seus pares, però no amb els seus germans. Aquesta restricció obliga les famílies a optar per deixar enrere alguns dels seus fills o no unir-se a un dels seus fills a Europa.

L'informe també posa de manifest la insuficiència del procediment en comparació amb les realitats de la fugida de refugiats. Sol·licitar que els familiars viatgin de tornada a un país on es van veure obligats a fugir i acostar-se a l'ambaixada de l'estat membre pertinent en aquest país sovint és extremadament difícil, especialment a les regions de conflicte on les ambaixades estan tancades o desbordades. Aquests requisits administratius també augmenten la vulnerabilitat dels refugiats, ja que sovint és costós i perillós.

L’informe recull el procés de reunificació familiar a 12 estats membres: Àustria, Bèlgica, Estònia, França, Finlàndia, Hongria, Luxemburg, Països Baixos, Polònia, Espanya, Suècia i el Regne Unit.

anunci

Els procediments actuals solen conduir a un major aïllament i separació de famílies, cosa que és contrària a l'objectiu establert de la Directiva del Consell de 22 de setembre de 2003 sobre el dret a la reunificació familiar i que infringeix la Carta de Drets Fonamentals de la UE. ECRE i l’Oficina de la UE de la Creu Roja recomanen que s’apliqui un enfocament orientat a la protecció dels procediments de reunificació familiar per tal que el dret a la reunificació familiar sigui efectiu. Finalment, es recomana una reflexió addicional per garantir l'accés efectiu a les ambaixades i consolats a l'estranger, sense obstacles innecessaris, com ara proves documentals desproporcionades o requisits de presència injustificats.

L’informe està disponible en línia aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències