Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La "burocràcia excessiva" impedeix que els refugiats es reuneixin amb les seves famílies, diu Creu Roja

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

450883188El Consell Europeu de Refugiats i Exiliats (ECRE) i l’oficina de la Creu Roja de la UE, juntament amb diversos membres d’ambdues xarxes, publiquen l’informe Vol interromput: les realitats de les famílies separades de refugiats a la UE. L’informe examina les pràctiques nacionals d’arreu d’Europa en relació amb la reunificació familiar, revelant que els beneficiaris de protecció internacional a la Unió Europea (UE) sovint s’enfronten a una burocràcia excessiva quan volen reunir-se amb les seves famílies.

Aconseguir que els membres de la família s’uneixin al seu nou país d’acollida és clau per al benestar i la integració de les persones que fugen de la guerra i la persecució. Molts refugiats es veuen obligats a deixar la seva llar sola a causa de conflictes, violència, persecució o repressió i, sovint, emprenen un perillós viatge per aconseguir seguretat a la UE. La preocupació constant per a la família que han deixat enrere, així com l’absència de familiars que els puguin donar suport al seu país d’asil, augmenten la vulnerabilitat d’aquests migrants, que ja han estat exposats a experiències extremadament traumàtiques. Hawa, un refugiat somali que va fugir del seu país devastat per la guerra, va dir: "Crec que potser he perdut els meus fills. Em sembla que estic en flames". Per Hawa, la batalla per retrobar-se amb els seus fills s’ha convertit en una història kafkiana de burocràcia. Per a ella, el procediment de reunificació familiar és gairebé tan dolorós com la violència que va haver de fugir: "Ja no sé què és pitjor que suportar. ”

"Els procediments actuals de reunificació familiar a la UE tendeixen a conduir a un major aïllament i separació de famílies", va dir el director de l'oficina de la UE de la Creu Roja, Leon Prop. ”

anunci

"En temps de problemes, la nostra primera preocupació és assegurar-nos que les famílies estiguin juntes i segures", va dir el secretari general de l'ECRE, Michael Diedring. impossible d’assolir, entre altres obstacles insalvables que els impedeixen portar a les seves famílies a la seguretat ”, va afegir. "Com podem esperar que la gent reconstrueixi la seva vida a Europa amb la por constant que la seva família encara estigui en perill?"

Basant-se en l'experiència i l'experiència de les organitzacions membres de l'oficina de la UE i de la Creu Roja, ECRE, l'informe Vol interromput: les realitats de les famílies separades de refugiats a la UE aporta llum sobre els problemes específics als quals s’enfronten els refugiats i els seus familiars. A França, per exemple, els nens no acompanyats reconeguts com a refugiats es poden reunir amb els seus pares, però no amb els seus germans. Aquesta restricció obliga les famílies a optar per deixar enrere alguns dels seus fills o no unir-se a un dels seus fills a Europa.

L'informe també posa de manifest la insuficiència del procediment en comparació amb les realitats de la fugida de refugiats. Sol·licitar que els familiars viatgin de tornada a un país on es van veure obligats a fugir i acostar-se a l'ambaixada de l'estat membre pertinent en aquest país sovint és extremadament difícil, especialment a les regions de conflicte on les ambaixades estan tancades o desbordades. Aquests requisits administratius també augmenten la vulnerabilitat dels refugiats, ja que sovint és costós i perillós.

anunci

L’informe recull el procés de reunificació familiar a 12 estats membres: Àustria, Bèlgica, Estònia, França, Finlàndia, Hongria, Luxemburg, Països Baixos, Polònia, Espanya, Suècia i el Regne Unit.

Els procediments actuals solen conduir a un major aïllament i separació de famílies, cosa que és contrària a l'objectiu establert de la Directiva del Consell de 22 de setembre de 2003 sobre el dret a la reunificació familiar i que infringeix la Carta de Drets Fonamentals de la UE. ECRE i l’Oficina de la UE de la Creu Roja recomanen que s’apliqui un enfocament orientat a la protecció dels procediments de reunificació familiar per tal que el dret a la reunificació familiar sigui efectiu. Finalment, es recomana una reflexió addicional per garantir l'accés efectiu a les ambaixades i consolats a l'estranger, sense obstacles innecessaris, com ara proves documentals desproporcionades o requisits de presència injustificats.

L’informe està disponible en línia aquí.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències