Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Europa al 2015: CESSAMENT i del Parlament Europeu sobre l'anomenada Comissió Juncker d'una acció ràpida i la democràcia directa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Henri_MALOSSEA l' Plenari del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) i en presència de Martin Schulz, president del Parlament Europeu, Henri Malosse, president del CESE, va presentar la contribució del Comitè al programa de treball de la Comissió Europea de 2015, un pla que orienta les prioritats europees per a l'any següent. Es va felicitar per la voluntat de la nova Comissió de trobar maneres de reduir la burocràcia, que ha frenat iniciatives dignes en el passat i d'implicar activament la societat civil en la formulació de polítiques de la UE.  

"La introspecció s'ha de deixar enrere", va dir el president del CESE, Henri Malosse (a la foto), "necessitem accions concretes que s'implementin immediatament per recuperar la competitivitat i el creixement sostenible. Però perquè això funcioni, es necessita una Unió més democràtica: l'èxit d'aquesta nova Comissió resideix en la seva capacitat de mobilització i implicació de la societat civil".

En relació amb això, el president del CESE va destacar el paper de l'Acord de cooperació entre el Parlament Europeu, el CESE i el Comitè de les Regions com a model per a la implementació de la democràcia directa. "Una millor regulació funciona de la mà d'una Europa més democràtica que reconegui i inclogui la contribució dels seus ciutadans. Amb les seves noves avaluacions d'impacte, el CESE ofereix una eina forta i eficaç per als líders de la UE que ajudi a assolir aquest objectiu", va dir el CESE president. El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, es va felicitar per la necessària aportació del CESE en el procés de presa de decisions de la UE, i va subratllar que "la bona cooperació entre el Parlament Europeu i el CESE és en benefici de tots els europeus, ja que nosaltres, els representants de els europeus són els ulls i les orelles de la UE, els únics capaços d'informar sobre les implicacions pràctiques de la legislació de la UE sobre el terreny ".

anunci

Sobre la qüestió crítica del frau fiscal i l'evasió fiscal, Schulz va dir: "El país on es guanyi el benefici hauria de ser el país on es paga l'impost", recordant l'opinió del CESE adoptada en aquest ple sobre el paper de la fiscalitat. L'opinió del CESE, d'acord amb la declaració del president del Parlament Europeu, reclama una major coordinació de les polítiques econòmiques al semestre europeu que ajudi a "combatre el problema recurrent de la competència fiscal perjudicial entre els estats membres, sobretot reduint i harmonitzant el ventall dels diferents impostos ", segons Carlos Trias Pintó, relator del CESE.

Demandant mesures ambicioses per treure Europa de la crisi, Schulz va dir que "la crisi a Europa només acabarà quan els 25 milions d'aturats europeus hagin trobat una feina sostenible". Schulz es va comprometre al "retorn del" mètode comunitari ", amb el Parlament Europeu implicat com a colegislador i tocant el pla d'inversió de 315 milions d'euros de la Comissió, i va insistir:" No podem deixar muntanyes de deute als nostres fills; hem d’invertir en el futur ”.

En el debat següent, els dos presidents van coincidir en la necessitat de prioritzar l'educació, la innovació, l'emprenedoria i el canvi cap a una economia sostenible en el pla d'inversions de la Comissió. Molts membres del CESE es van felicitar pel suport del Parlament Europeu a una millor regulació i van subratllar la importància de l'acord de cooperació entre el PE i el CESE.

anunci

Fons

Durant una productiva reunió celebrada el 10 de desembre amb el vicepresident de la Comissió, Frans Timmermans, el primer vicepresident va confirmar la seva voluntat de desenvolupar una associació reforçada amb el CESE, sobretot en el treball i la implementació d’una Europa social.

Detallant les seves aportacions sobre els deu punts del pla de la Comissió, el CESE ha posat de manifest algunes deficiències i ha proposat solucions concretes, sobretot en el mercat intern i en les polítiques de canvi climàtic. Sobre el tan discutit "dumping social" introduït per la Directiva de serveis, el Comitè proposa investigar l'aplicació del principi del país de destinació a les condicions laborals i als drets socials.

Conscient del gran repte que suposa el canvi climàtic, el CESE demana un canvi radical cap a models econòmics innovadors, que incloguin un ús eficient dels recursos, una millor gestió dels residus i un consum col·laboratiu.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències