Connecteu-vos amb nosaltres

Espècies en perill d'extinció

OCEANA ICCAT deixa de conservació dels taurons i peixos espasa, però manté la tonyina vermella viu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

vermellLa reunió anual de la Comissió Internacional per a la Conservació dels Tonyins de l'Atlàntic (ICCAT) ha tancat les seves portes a Gènova (Itàlia), després d'haver deixat de mirar més enllà de la tonyina vermella de l'Atlàntic oriental (A la foto). Per a aquest estoc, les parts contractants de l’ICCAT (CPC) van aprovar un augment anual del 20% de les captures durant tres anys (arribant a les 23 tones el 155), un acord que Oceana va donar la benvinguda perquè es troba dins dels límits científics i reflecteix incipients millores d’estoc. A més, Oceana ha denunciat fermament el fracàs de l’ICCAT en la gestió de la resta d’espècies de les quals és responsable, especialment els taurons i el peix espasa mediterrani.

Maria Jose Cornax, directora de la campanya de pesca d'Oceana Europe, va dir: “ICCAT finalment ha complert la seva obligació de gestionar adequadament la tonyina vermella, que estava tan sobreexplotada en el passat. Però, a quin cost? Les parts han intercanviat espècies sacrificant taurons i peixos espasa, peixos que necessiten una gestió urgent i que són igualment importants per a la subsistència de les comunitats costaneres que depenen de la pesca de l'ICCAT. Si l’ICCAT va aprendre alguna cosa del seu històric desastre propi amb la tonyina vermella, hauria d’adonar-se que retardar la gestió d’altres espècies tindrà inevitablement un cost ”.

La Unió Europea va presentar una proposta per posar fi a la pràctica inacceptable de l’aleta de tauró (és a dir, treure les aletes de tauró al mar i descartar els cossos) exigint que tots els taurons aterressin amb les aletes unides de forma natural. Aquesta va ser la sisena vegada consecutiva que es va discutir a l'ICCAT sobre "aletes lligades" i va comptar amb el suport de més països que mai, amb 14 CPC que patrocinen oficialment la proposta d'aquest any. Molts CPC ja implementen aletes lligades a les seves pesqueries nacionals, incloses Belize, el Brasil, el Taipei xinès, la Unió Europea i els EUA, que representen més del 75% de les captures de taurons reportades a l'Oceà Atlàntic. Tanmateix, la mesura proposada va tornar a ser bloquejada per un grup minoritari liderat per Japó i Xina. Un destí similar va complir les propostes de la UE per a la protecció dels taurons silvestres molt amenaçats i els límits de captura dels taurons mako d'aleta curta.

anunci

Oceana també lamenta la continuació de la inacció de les parts contractants de l'ICCAT sobre el peix espasa mediterrani. Des de fa més d’una dècada es reconeix que l’estoc està sobrepescat, tot i que l’ICCAT s’ha negat reiteradament a prendre les mesures necessàries i l’estoc roman sense un pla de recuperació.

La científica marina d'Oceana a Europa, la doctora Ilaria Vielmini, va afegir: "Les captures de peixos espasa han disminuït a gran part del mar Mediterrani i la pesqueria és clarament insostenible, ja que els peixos juvenils representen ara el 75% de les captures. ICCAT no pot seguir fent oïdes sordes a aquests senyals d’alarma, acceptant la sobrepesca com a statu quo del peix espasa mediterrani ”.

ICCAT
ICCAT no pot ignorar la pesca pirata que passa a les seves aigües

anunci

Espècies en perill d'extinció

#EndangeredSpecies a Europa: fets i xifres 

publicat

on

Un milió de vuit milions d’espècies a nivell mundial estan amenaçades d’extinció. Esbrineu quines i quantes espècies a Europa es troben en perill d’extinció o extinció.

Les espècies en perill d'extinció són plantes i animals amenaçats d'extinció. Això es produeix principalment per la pèrdua i degradació de l’hàbitat, però també per la contaminació, el canvi climàtic i les espècies exòtiques invasores. Tanmateix, la biodiversitat és clau per als ecosistemes i la vida humana sans.

Per tal de preservar les espècies en perill, la UE vol millorar i preservar la biodiversitat. En una resolució aprovada al gener, El Parlament va demanar una ambiciosa Estratègia de la biodiversitat de la UE 2030 abordar els principals motors de la pèrdua de biodiversitat i establir objectius legalment vinculants per a la UE i els seus estats membres.

A mesura que la Comissió Europea dóna a conèixer la seva nova estratègia 2030, aprengui més informació sobre les espècies en perill d'extinció i la pèrdua de biodiversitat a Europa.

anunci

Espècie en perill d'extinció a Europa

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) ha creat un Llista vermella europea d'espècies en perill d'extinció per intentar salvar-los.

De les 1,677 espècies europees amenaçades d’extinció, les més amenaçades són els cargols, les cloïsses i els peixos.

Més de la meitat de l'endèmia europea arbres, inclosa la castanya de cavall, Heberdenia excelsa i horbus estan en perill i aproximadament una cinquena part dels amfibis i rèptils estan en perill.

anunci

La guineu àrtica, el visó europeu, el segell de monjo mediterrani, la balena dreta de l'Atlàntic Nord i l'ós polar es troben actualment entre les més en perill mamífers a Europa.

Els pol·linitzadors també estan disminuint. Una de cada 10 espècies europees d’abelles i papallones està amenaçada d’extinció.

Infografia sobre les espècies més en perill d'europa  

Espècies extingides a Europa

Segons la UICN, A partir del 36 s’han extingit 2015 ​​espècies a Europa, incloent molts peixos d’aigua dolça, diverses altres espècies de Coregonus (un tipus de salmó), el mol·lusc d’aigua dolça Graecoanatolica macedonica (un petit caragol d’aigua dolça únic al llac Dojran a Macedònia) i la Pensée de Cry, una flor morada.

Dels mamífers, Aurochs (un tipus de bestiar gran salvatge) i el Pika sard (un cosí del conill) es van extingir respectivament al segle XVII i XVIII.

És necessària una investigació més avançada per valorar la situació, en particular d’abelles, mamífers marins i peixos.

Seguir llegint

Biodiversitat

#EUNatureActionPlan: orientació revisada sobre la gestió d’espais protegits Natura 2000

publicat

on

Com a part de la Pla d'acció de la UE per a la natura, la gent i l'economia, la Comissió Europea ha publicat una orientació actualitzada per a les autoritats dels estats membres, les parts interessades i els ciutadans de la UE sobre com conservar i gestionar la xarxa d’espais protegits Natura 2000.

El comissari de Medi Ambient, Pesca i Afers Marítims, Karmenu Vella, va dir: "Amb aquest document d'orientació actualitzat, estem ajudant a garantir que les lleis de la UE sobre la natura aportin a la natura, les persones i l'economia. La bona gestió dels llocs Natura 2000 és essencial per al manteniment i millora de la nostra biodiversitat europea, els ecosistemes i els serveis que ofereixen, dels quals depenen directament uns 4.4 milions de llocs de treball a la UE. Confio que aquest document serà de gran utilitat per a la gestió dels llocs Natura 2000, ajudant a conciliar millor la protecció de la natura amb diferents activitats econòmiques en benefici més ampli de la societat ".

Naturalesa 2000 establert sota la UE Directiva sobre les aus Directiva d'hàbitats és una xarxa a tota la UE de més de 27 500 llocs terrestres i marins que cobreix més del 18% de la superfície terrestre i és la peça central de la política de biodiversitat i natura de la UE.

anunci

Tot i que les autoritats nacionals i regionals són les principals responsables de la implementació de la legislació de la UE sobre la naturalesa, les directrius actuals proporcionen una claredat addicional per ajudar els estats membres a millorar l’aplicació de les disposicions sobre els procediments de permisos (article 6 de la Directiva sobre hàbitats). A través d’explicacions clares i accessibles, la Comissió preveu reduir les càrregues administratives, racionalitzar els procediments entre els estats membres i millorar la implementació global sobre el terreny en benefici de la natura, les persones i l’economia.

Hi ha més informació disponible a la notícia.

anunci
Seguir llegint

Benestar dels animals

# CBDCOP14 - La UE demana una renovada acció internacional per protegir la natura a la terra i al mar

publicat

on

Entre els informes alarmants recents sobre la dramàtica pèrdua de vida silvestre i ecosistemes a tot el món, la Unió Europea demana una resposta global més forta a les preocupacions sobre biodiversitat a la Conferència de les Nacions Unides sobre Biodiversitat 2018.

A la 14 Conferència de les Parts de la Convenció de les Nacions Unides sobre Biodiversitat a Sharm el Sheikh, Egipte, la UE liderarà els esforços internacionals per a un marc de biodiversitat mundial post-2020. La integració més àmplia de les preocupacions sobre biodiversitat en l'agricultura, l'energia, la mineria, la indústria i els projectes d'infraestructures és fonamental per mantenir els increments de temperatura globals molt per sota de 2 ° C, d'acord amb els compromisos de l'Acord de París. Es preveu que la conferència d'alt nivell de biodiversitat creï internacional consens sobre la urgència d'assolir els objectius mundials de biodiversitat per 2020.

El comissari Karmenu Vella, que va representar a la Unió Europea en el segment d'alt nivell, Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, va dir: "La biodiversitat - la natura - és el nostre sistema de suport a la vida. tan preocupant com el canvi climàtic. Estic encoratjat per la creixent consciència dels vincles entre tots dos, també en esdeveniments internacionals d'alt nivell com aquest i la propera conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic a Polònia. Protecció de la biodiversitat a la terra com a l'oceà és important per a les generacions futures, però també per al nostre benestar actual ".

anunci

Involucrar més de € 350 milions a l'any en biodiversitat als països en vies de desenvolupament, la UE és el principal donant per a la protecció de la biodiversitat al món. Sensibilitzar a Europa sobre el paper positiu de la biodiversitat i els ecosistemes per a la salut i la seguretat alimentària significa que la Unió Europea està ben situada per proporcionar un lideratge mundial. La comunitat empresarial també està adonant de la seva dependència en la biodiversitat amb algunes empreses que prenen mesures audaços per considerar les seves dependències sobre el capital natural.

Aprofitant aquests exemples positius, la delegació europea, encapçalada pel Comissari Vella, pretén portar la política de biodiversitat al capdavant polític per preparar un resultat ambiciós i unitari a la Conferència de les Parts (COP15) a la Xina a 2020. Demanarà la integració dels objectius naturals en els sectors de la indústria, la mineria, l'energia i la infraestructura. Totes les parts adoptaran un acord conjunt Declaració amb aquest fi. Es fomentaran els compromisos voluntaris públics i privats, amb un mecanisme de revisió per assegurar la rendició de comptes, per intensificar la implementació dels objectius de biodiversitat.

El comissari Vella també signarà l'adhesió de la UE a la UE Coalició de la voluntat de pol·linitzadors, tal com es preveu en els recents Iniciativa de la UE sobre polinizadores. Això ajudarà a una resposta internacional forta i coordinada a la disminució dels pol·linitzadors.

anunci

En l'esperit de l'ambició del president Juncker per a nova associació amb Àfrica, la delegació de la UE va destacar, en la precedent Cimera Ministerial de Biodiversitat d'Àfrica, el paper crucial dels ecosistemes i la biodiversitat per combatre la degradació del sòl, l'adaptació i la mitigació del canvi climàtic, la reducció del risc de desastres i el desenvolupament sostenible. La millor gestió dels recursos i la preservació de la natura és un factor per a un millor desenvolupament econòmic.

Fons

La 2018 Conferència de Biodiversitat de les Nacions Unides, que inclou la 14th Conferència de les Parts de la Convenció de les Nacions Unides sobre Biodiversitat (CBD COP 14) durarà de 17 a 30 Novembre 2018 a Sharm-el-Sheikh, Egipte. Estarà precedit d'una Cimera Ministerial sobre Biodiversitat a l'Àfrica del 13 Novembre 2018 i un Segment d'alt nivell en 14-15 Novembre 2018. S'espera que assisteixin representants de països 196, inclosos investigadors, científics, autoritats locals i membres de grups de la societat civil a la 2018 UN Biodiversity Conference.

La Conferència d'alt nivell es realitza després de l'informe recent de Fons Mundial de la Vida Silvestre (WWF) va revelar que la mida de la població de la vida silvestre va disminuir en un 60% global entre 1970 i 2014 i informe de la Plataforma Intergovernamental de Ciència i Política sobre Biodiversitat i Serveis de l'Ecosistema (IPBES) va advertir sobre el perillós descens de la biodiversitat.

L' Convenció sobre biodiversitat (CBD) és la convenció més important i políticament més important en el camp de la biodiversitat i el seu ús sostenible. Cada dos anys es celebra una Conferència de Parts.

La UE ha estat un actor clau en el Conveni sobre la biodiversitat des dels seus inicis i continuarà modelant la política mundial de biodiversitat. Com a representant extern de la UE, la Comissió té un paper essencial en aquest context.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències