Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La setmana per davant 15-21 2014 desembre: reunions Ple i les comissions, Estrasburg

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Europeu-Parlament-Strasbourg1Programa de treball de la Comissió 2015. Els eurodiputats debatran sobre l'aplicació de les prioritats polítiques del Parlament amb el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker i el vicepresident Frans Timmermans, després que el Col·legi de Comissaris aprovi el programa de treball de la Comissió al matí. Hi ha prevista una roda de premsa després del debat, a les 16:30 (tbc). (Dimarts 16 de desembre)

Pressupost 2015. El Parlament votarà el pressupost de la UE per al 2015 i carregarà fons per pagar les factures pendents del 2014, i segellarà un acord provisional assolit pels negociadors de pressupostos per al Parlament i el Consell de Ministres el 8 de desembre. Primer dilluns, la comissió de pressupostos del Parlament haurà d'aprovar formalment l'acord. Els negociadors celebraran una roda de premsa després de la votació de dimecres a les 14:30.

Cimera Europea. Els eurodiputats debatran el paquet d’inversions de 315 milions d’euros per impulsar el creixement, l’ocupació i la competitivitat amb la Presidència italiana del Consell la vigília de la reunió del Consell Europeu del 18 al 19 de desembre, on encapçalarà l’agenda. (Dimecres)

anunci

Estat de Palestina. Després d’un debat plenari al novembre, els eurodiputats votaran una resolució sobre si s’ha de reconèixer Palestina com a estat. (Dimecres)

Premi LUX Film Prize. El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, anunciarà el guanyador del premi LUX d'aquest any dimecres en una cerimònia a la sala de plens, a Estrasburg. A les 15.00 tindrà lloc una roda de premsa amb el guardonat i els altres dos finalistes. (Dimecres)

Ús de tortures de la CIA. Dimecres, amb el Consell i la Comissió, es debatran les revelacions del Senat dels Estats Units sobre l’ús de tortures i altres tractes cruels o degradants per part de la CIA als detinguts arran dels atacs terroristes de l’9 de setembre, amb la presumpta complicitat d’alguns estats membres de la UE. 11h.

anunci

Alleujament de desastres naturals. El Parlament votarà un total de 126.7 milions d’euros en ajuts de la UE del Fons Europeu de Solidaritat per ajudar Itàlia, Grècia, Eslovènia, Croàcia, Sèrbia i Bulgària a fer front a les conseqüències de desastres naturals el 2013 i 2014. (Dimecres)

Defensor del Poble Europeu. El Parlament elegirà el Defensor del Poble Europeu en votació secreta dimarts. L’actual defensora europea Emily O'Reilly (IE), que ocupa el càrrec des del juliol de 2013, és l’única candidata al càrrec a la legislatura 2014-2019. (Dimarts)

Agenda del president. Martin Schulz presidirà dimarts el debat plenari sobre el programa de treball de la Comissió del 2015 amb el president Juncker i el debat sobre els preparatius del Consell Europeu de desembre dimecres. Schulz participarà dijous a la reunió del Consell Europeu (seguida d'una conferència de premsa).

Pre-sessió de conferència de premsa. El servei de premsa de l’EP farà una sessió de premsa a les 16.30 dilluns. (Sala de conferències de premsa del PE, Estrasburg)

Horari de dia        Horari d'esdeveniment

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències