Connecteu-vos amb nosaltres

La violència domèstica

Una millor protecció a les víctimes de la violència en qualsevol lloc de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

20141125PHT80319_originalA partir d’aquest diumenge (gener de 11), les víctimes de la violència –especialment les que han patit violència domèstica o persecució– podran garantir-se una millor protecció en qualsevol estat membre. Les noves normes signifiquen que les ordres de restricció, protecció i exclusió emeses en un estat membre es poden reconèixer ràpidament i fàcilment a tota la UE mitjançant una certificació senzilla.

"Ara els drets de les víctimes de la violència també es garantiran fora del seu propi país, siguin on siguin a Europa", va dir la comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere Věra Jourová. "A la UE, s'estima que una de cada cinc dones s'enfronta a la violència en algun moment de la seva vida i, per desgràcia, la majoria de les vegades aquesta violència física prové d'algú proper a la persona, com la seva parella".

Un ciutadà que hagi sofert abusos domèstics ara podrà sentir-se segur per viatjar fora del seu país d'origen, simplement transferint l'ordre que els protegeix del delinqüent. Anteriorment, les víctimes haurien de passar per complexos procediments per reconèixer la seva protecció en altres estats membres i introduir un procediment diferent de certificació a cada país. Ara, aquestes ordres de protecció seran fàcilment reconegudes en qualsevol estat membre, la qual cosa significa que un ciutadà que ha patit violència pot viatjar sense haver de passar per procediments onerosos.

"El nou procediment significarà que les dones o els homes que pateixen violència poden tenir la protecció que mereixen i continuar amb la seva vida. Podran triar viure en un altre estat membre de la UE o viatjar de vacances sense témer la seva seguretat, "Va afegir Jourová.

El nou mecanisme consta de dos instruments separats: el Reglament sobre el reconeixement mutu de mesures de protecció en matèria civil i la Directiva sobre l'Ordre de protecció europea. Junts, els dos instruments garantiran que totes les víctimes de violència tinguin la possibilitat de reconèixer les seves ordres de protecció a qualsevol estat membre de la UE. Els mecanismes reflecteixen les diferències en les mesures nacionals de protecció dels estats membres, que poden tenir un caràcter civil, penal o administratiu. Les regles juntes garantiran la lliure circulació dels tipus més habituals de mesures de protecció a la UE.

Cal donar més suport a les víctimes

Es recolza la necessitat d’ajudar i protegir les víctimes un informe publicat avui (9 gener) per l'Agència Europea per als Drets Fonamentals (FRA), que conclou que són necessaris serveis de suport a les víctimes més específics a la UE. Malgrat les millores, els serveis de suport a les víctimes continuen sent reptes en molts estats membres. Els suggeriments específics de millora inclouen garantir que les víctimes tinguin accés a serveis de suport específics, inclosos l'assistència i l'assessorament en matèria de trauma, l'eliminació d'obstacles burocràtics per a les víctimes a l'assistència jurídica i garantir que les persones tinguin informació sobre els seus drets i els serveis disponibles.

anunci

La Comissió Europea es compromet a millorar els drets dels 75 milions de persones que esdevenen víctimes de delictes cada any. A 2012, una directiva de la UE que estableix normes mínimes per als drets, el suport i la protecció de les víctimes a tota la UE es va convertir en llei (IP / 12 / 1066) i esdevindrà vinculant per als estats membres per 16 novembre 2015. Amb mesures com ara les ordres de protecció de tota la UE que s'apliquen el diumenge i els drets mínims per a les víctimes, la Comissió Europea està treballant per reforçar els drets de les persones que cauen víctimes del delicte allà on siguin i on sigui a la UE. haurien de ser víctimes del delicte.

Fons

El Reglament sobre reconeixement mutu de mesures de protecció en matèria civil va rebre el suport del Parlament Europeu al maig 2013 (MEMO / 13 / 449) i pels ministres del Consell de Justícia de juny de 2013 (IP / 13 / 510), complementant la Directiva sobre l’Ordre de Protecció Europea, aprovada el desembre de 2011. Ambdós instruments entren en aplicació a 11 January 2015. En línia amb el Tractat de Lisboa, Dinamarca no participarà.

Per reforçar les mesures nacionals i comunitàries existents sobre els drets de les víctimes, la Comissió Europea va proposar, el 18 de maig de 2011, un paquet de mesures (IP / 11 / 585) per garantir un nivell mínim de drets, suport i protecció per a les víctimes a tota la UE. Incloïa la Directiva sobre els drets de les víctimes, el Reglament sobre reconeixement mutu de les mesures de protecció en matèria civil i a comunicació presentar l'acció actual i futura de la Comissió en relació amb les víctimes.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències