Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Butlletí de notícies per Ple 12-15 2015 gener (Estrasburg)

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

europeu-parlament-strasbourg1Mireu la conferència prèvia a la sessió
Estrasburg - LOW N-1 / 201
Dilluns,
12 January  - 16.30-17.00

NEWSLETTER
PDOD
Descarregueu el butlletí en format PDF

Destaquen:

anunci

Els diputats europeus discutiran el pla d'inversió de la UE amb Donald Tusk

El Parlament celebrarà el seu primer debat amb el nou president del Consell Europeu, Donald Tusk el dimarts. El Sr. Tusk presentarà els resultats del Consell Europeu de 2014 de desembre, que va recolzar els plans per mobilitzar 315 mil milions d'euros per al creixement i l'ocupació. S'espera que el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, assisteixi al debat.

Letònia es fa càrrec de la presidència de la UE d'Itàlia

anunci

La primera ministra de Letònia, Laimdota Straujuma, debatrà amb les eurodiputades a les 9 hores les prioritats de la nova presidència letona de la UE el dimecres al matí (gener 14). La Cambra revisarà la presidència sortint amb el primer ministre italià Matteo Renzi i el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker el dimarts matí.

Commemoració del 70 aniversari de l'alliberament d'Auschwitz

L’alliberament del camp de concentració i extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau al gener es commemorarà en una declaració del president Martin Schulz el dimarts matí.

Els diputats europeus han de completar el debat sobre el programa de treball de la Comissió 2015

Els diputats europeus expressaran les seves opinions sobre el programa de treball de la Comissió Europea 2015 en una resolució que es votarà el dijous (15 de gener).

Vota sobre la renúncia als OMG per als estats membres de la UE

Es votarà una nova legislació que permeti als estats membres de la UE restringir o prohibir el cultiu de cultius que continguin organismes modificats genèticament (OGM) al seu propi territori, encara que això sigui permès a nivell de la UE. el dimarts. Els plans, aprovats de manera informal pel Parlament i el Consell al desembre, es van presentar originalment a 2010, però es van tancar durant quatre anys a causa del desacord entre estats membres pro i anti-OGM.

Premsa i mitjans repressió a Turquia

El Parlament va votar dijous una resolució sobre la llibertat de premsa i mitjans de comunicació a Turquia després de les detencions de periodistes a finals de l'any passat. En el seu debat al desembre, els eurodiputats van condemnar per unanimitat els incompliments de la llibertat d’expressió i va dir que els atacs a l’estat de dret i als drets fonamentals han de ser abordats.

Incidents de contraban humà a la Mediterrània

Els diputats europeus debatran sobre el recent tràfic d’immigrants en vaixells de càrrega de Turquia a Itàlia i altres incidents a la Mediterrània amb el comissari Dimitris Avramopoulos el dimarts tarda. El Parlament Europeu va demanar als estats membres de la UE que actuessin contra el tràfic de persones i el contraban, tant dins com a través de la UE, en una resolució votada el desembre de 17.

Els eurodiputats revisen les opcions de política de seguretat i defensa amb Mogherini

El Parlament manté el debat anual sobre les línies principals de les polítiques exteriors, de seguretat i de defensa de la UE amb la cap de política exterior de la UE, Federica Mogherini. el dimecres tarda. Aquesta és la primera revisió estratègica des de les revoltes polítiques i de seguretat de l'any passat a la frontera oriental de la Unió.

Altres temes inclouen:

Vigilància dels serveis secrets dels advocats a la UE
Marines italians acusats de matar els pescadors indis: debatre i votar
Llançament de l'Any Europeu del Desenvolupament 2015
Debat sobre l’equilibri de gènere a la sala de juntes
Els drets humans i les resolucions de la democràcia a Rússia, Pakistan i Kirguizistan

Mira el Ple en directe a través de EP Live /  EBS + EuroparlTV

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències