Connecteu-vos amb nosaltres

Consell d'energia

La seguretat energètica i la interconnexió a Bulgària i altres països del sud-est d'Europa: una prioritat per a la Comissió Europea

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Maros_sefcovic_1Unió Energia vicepresident Maros Šefčovič (A la foto) i el comissari d’Acció Climàtica i Energia, Miguel Arias Cañete, es va reunir amb el primer ministre búlgar Boyko Borissov i el viceprimer ministre Tomislav Dontchev a Brussel·les el 12 de gener. Els punts clau de les discussions van ser els reptes energètics actuals a Bulgària, les prioritats de desenvolupament d’infraestructures de gas per al centre i sud-est d’Europa i el seu potencial impacte sobre la seguretat dels subministraments energètics de la Unió Europea. En aquest context, Bulgària va confirmar el seu compromís amb la construcció d'una unió de l'energia amb l'objectiu d'energia assequible, segura, renovable i sostenible per a tothom. La Unió de l'Energia que reformarà i reorganitzarà la política energètica d'Europa és una de les prioritats polítiques de la Comissió Juncker.

Hi va haver acord sobre la necessitat d'augmentar la integració de la regió i, el més important, de proporcionar una diversificació real del subministrament de gas a la regió i, sobretot, a Bulgària. Això requereix accions concretes ràpides i revisar i reforçar solucions regionals rendibles basades en la cooperació regional i la solidaritat. En aquest context, la creació del grup de treball d’alt nivell encarregat d’avançar en els projectes de diversificació transfronterers més importants de la regió va acordar que el grup iniciés la seva tasca sense demora. El vicepresident va repetir la voluntat de la Comissió d’avaluar de quina manera el mecanisme de suport financer existent (Ten-E, Mecanisme per a la connexió d’Europa, Fons europeu per a inversions estratègiques) pot ajudar a assegurar el finançament i la ràpida implementació dels projectes.

El primer ministre Borisov va introduir la idea de convertir Bulgària en un centre de distribució de gas comú per als estats membres de la UE a la regió. Aquest centre de gas podria proveir a Europa central i occidental, així com els països de la Comunitat Europea de l'Energia. Vicepresident Šefčovič va expressar el seu ferm suport a la creació de centres de gasos que poden tenir un paper important en el desenvolupament dels mercats regionals de gas. Les condicions prèvies perquè funcioni nusos d'intercanvi són una infraestructura adequada, la transparència i la liquiditat i l'accés no discriminatori als proveïdors i clients. Es va acordar que la primera reunió del Grup d'Alt Nivell hauria de tenir lloc a Sofia i s'ha d'analitzar la situació de l'energia a la regió i, entre altres coses, si i com aquestes condicions poden ser satisfetes per la creació d'un centre de gas a Bulgària.

anunci

Les dues parts van arribar a la conclusió que es necessiten accions concretes en el curt termini per fer front adequadament la seguretat del subministrament de desafiament de la regió i en particular Bulgària. Es va acordar continuar el diàleg sobre les qüestions plantejades.

anunci

Economia

#Germany - "Energiewende": Peus de fang

publicat

on

Des de fa ja diversos anys, el govern alemany ha estat implementant la seva transició energètica (en última instància, a les fonts d'energia renovables), que va entrar en la seva fase intensificada després de l'accident nuclear de Fukushima en 2011. A diferència de molts països on aquest accident va servir d'impuls addicional al desenvolupament de tecnologies innovadores i la introducció de nous sistemes de seguretat fiables, Alemanya va optar per eliminar ràpidament l'energia nuclear.

Al maig de 2017, l'Oficina Federal d'Auditoria Federal alemanya va publicar un informe dirigit al Comitè de Pressupostos del Govern Federal sobre les mesures preses per a realitzar el "Energiewende" (l'alemany per a la "transició energètica"). El document proporciona una avaluació de les activitats del Ministeri d'Afers Econòmics i Energètics destinades a la implementació del concepte (està disponible en alemany a: https://www.bundesrechnungshof.de/de/veroeffentlichungen/beratungsberichte/2016-bericht-massnahmen-zur-umsetzung-der-energiewende-durch-das-bundesministerium-fuer-wirtschaft-und-energie-schwerpunkt-kapitel-0903-energie-und-klimafonds).

anunci

Entre les conclusions esmentades a l'informe, l'Oficina de Comptes va trobar que, per ara, el Ministeri no ha pogut assegurar un control eficaç de la transició energètica en vigor. El propi concepte de transició energètica, segons el document, no està exempt de defectes i planteja una gran quantitat de qüestions des del punt de vista ecològic i econòmic. També l'informe assenyala que la implementació de la transició energètica cada cop és més costosa.

El professor Hans-Josef Allelein, responsable de Reactor Safety and Reactor Technology a la Universitat RWTH Aachen, va exposar la seva pròpia visió de la implementació actual de la "Energiewende" a Alemanya.

"Crec que l '" estratègia "que posa èmfasi en les fonts renovables com a forma d'assegurar un subministrament d'energia suficient i eficaç no es pot caracteritzar tan ben pensada ja que ignora diversos factors importants. Per exemple, per raons tècniques relacionades amb la xarxa elèctrica estabilitat, és desconsiderable confiar únicament en fonts renovables; al cap i a la fi, aquesta no és l’opció més rendible en termes de costos. No cal dir que la situació varia d’una regió a una altra en funció de la disponibilitat dels recursos corresponents. -anomenat "mix energètic", però generalment considero que no és raonable confiar en un sol tipus d'energia.

anunci

És just dir que la implementació de la transició energètica a Alemanya posa una tensió no només en l'estat, que està subvencionant fortament el desenvolupament de l'energia eòlica i la fotovoltaica, sinó també a la població que afronta un notable augment dels preus de l'energia desencadenats a el primer lloc de la Llei de fonts renovables. Al final, és impossible considerar l'estat i la població per separat, ja que els fons assignats per l'estat provenen dels contribuents. Això significa que la població viu sota una càrrega i la càrrega és considerable.

També és important si és possible assolir els objectius d’alt canvi climàtic (en primer lloc, això s’aplica a l’ambiciosa reducció de les emissions de diòxid de carboni) amb un mix energètic particular. Em sembla que Alemanya ha escollit un camí no òptim per a aquests propòsits. Voldria recordar que a Alemanya, abans de l'accident de la central nuclear de Fukushima, es va arribar a un acord a nivell polític per estendre el funcionament de les centrals nuclears alemanyes per un període de 8 a 14 anys. La decisió que es va prendre després de Fukushima entra clarament en conflicte amb aquest acord. Cal reconèixer que el 2011, la cancellera Angela Merkel va jugar amb habilitat els estats d’ànim de la població alemanya i dels mitjans de comunicació alemanys, aprofitant-ho per forjar una coalició amb els socialdemòcrates. Des del meu punt de vista, la decisió no va estar pràcticament avalada per cap fet, que era simplement una política de poder per part de Merkel. L'economia nacional i la població ho tindrien més fàcil ara si s'utilitzés l'energia nuclear més aviat com estava previst i els ingressos en aquest cas es poguessin utilitzar per fer front a la implementació de l'Energiewende.

Seguir llegint

Consell d'energia

Comissió es congratula de l'vot del Parlament Europeu sobre l'extensió i el reforç de Fons Europeu d'Inversions Estratègiques (#EFSI)

publicat

on

La Comissió Europea ha celebrat la votació dels comitès de pressupostos i afers econòmics i monetaris dels eurodiputats per acordar la seva posició sobre l’ampliació, l’ampliació i el reforç del Fons europeu per a inversions estratègiques (EFSI), l’anomenat EFSI 2.0.

La Comissió demana ara als Estats membres i del Parlament per seguir treballant cap a l'adopció final de la proposta EFSI 2.0 el més ràpid possible en benefici dels promotors públics i privats que impulsen projectes d'inversió a Europa.

El vicepresident de la Comissió Europea, Jyrki Katainen, responsable de llocs de treball, creixement, inversió i competitivitat, va dir: "El Fons Europeu d'Inversions Estratègiques ja ha demostrat ser una eina important per impulsar la inversió, donar suport a l'ocupació i estimular el creixement dels 28 estats membres. L'extensió de l'EFSI representa una oportunitat per aprofitar aquest èxit. Espero continuar treballant amb els eurodiputats i els estats membres en les properes setmanes per aconseguir un acord final ".

anunci

Donat el seu èxit fins al moment, el president Jean-Claude Juncker, va anunciar una proposta per ampliar i reforçar la EFSI en el seu Estat de la Unió es tracta d’ampliar la durada de l’EFSI i millorar la seva capacitat financera. El pla és ampliar el calendari inicial de tres anys de l’EFSI (2016-2015) fins al 2018, final del marc financer plurianual actual. L’objectiu de la inversió mobilitzada s’ha d’incrementar de 2020 milions d’euros a almenys mig bilió d’euros el 315. La proposta també vol fer un èmfasi més gran en l’addicionalitat: el concepte que un projecte només s’hauria de seleccionar si no s’hagués realitzades, en la mateixa mesura o en el mateix període de temps sense el suport de l'EFSI, i millorar la transparència i l'equilibri geogràfic de l'EFSI.

L'extensió de l'EFSI es troba entre les principals prioritats del president Juncker. Els ministres de Finances de la UE ja van donar el seu suport a l'EFSI 2.0 a Reunió del Consell d'Economia i Finances (ECOFIN) al desembre de 2016, una decisió que va ser més tard aprovat pel Consell Europeu.

Fons

anunci

El Pla d'Inversions per a Europa, l'anomenat Pla d'Juncker, consta de tres pilars:

  • En primer lloc, el Fons Europeu d'Inversions Estratègiques que proporciona una garantia de la UE per mobilitzar la inversió privada.
  • En segon lloc, el centre europeu Assessor d'Inversions i el Portal Europeu Projecte d'inversió que prestin assistència tècnica i una major visibilitat de les oportunitats d'inversió i d'aquesta manera ajudar els projectes d'inversió arribin a l'economia real.
  • En tercer lloc, l'eliminació de les barreres regulatòries a la inversió, tant a nivell nacional com a nivell europeu.

En el primer pilar, les operacions aprovades en el marc del Pla de Juncker ara representen un volum total de finançament de 33.9 mil milions d'èuros. Es troben en tots els estats membres 28 i s'espera que per desencadenar la inversió total de prop de EUR 183.5bn (estat de la situació a partir d'abril 5 2017).

En el marc de la Finestra d'Infraestructures i Innovació de l'EFSI, el Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha aprovat 206 projectes d'infraestructures per a finançament, que representen un volum de finançament superior als 25 milions d'euros. En el marc de la finestra de les pimes de l’EFSI, el Fons Europeu d’Inversions (FEI) ha aprovat 271 acords de finançament de les pimes, amb un finançament total de més de 9 milions d’EURSI. S’espera que unes 427,000 petites i mitjanes empreses i capitalitzacions es beneficiaran d’un accés millorat al finançament que necessiten per ampliar, crear llocs de treball i innovar.

Tres avaluacions es van preparar d'acord amb els requisits del Reglament original EFSI. la Comissió va publicar la seva avaluació al setembre 14 2016, el BEI va publicar la seva avaluació a l'octubre 5 2016 i EY va publicar el seu avaluació independent al novembre 14 2016. Aquests tres avaluacions permetre parts interessades per obtenir una visió global del funcionament de la EFSI i han alimentat en les discussions legislatives sobre l'extensió de la EFSI. la Comissió va publicar una Comunicació fer un balanç d'aquestes avaluacions, que van concloure que van donar motius per donar suport al reforç de la EFSI.

Més informació

Hi ha disponible la comunicació: "Enfortiment de les inversions europees per a ocupació i creixement: cap a una segona fase del Fons europeu per a inversions estratègiques i un nou pla europeu d'inversió exterior" aquí.

Per obtenir més informació sobre la proposta d'ampliar el EFSI, veure això Memoràndum.

L'avaluació de la Comissió del primer any de l'EFSI està disponible aquí.

Els resultats de l’EFSI fins ara inclosos un desglossament de les operacions per països estan disponibles aquí.

Seguir llegint

Economia

Promoure l'energia verda i eficient per a les regions europees

publicat

on

6028652710dd6171bf121b0674d2236dAvui (26 maig), la Comissió Europea llança el programa europeu plataforma d'especialització intel·ligent de l'energia, Que donarà suport a les regions i els Estats membres en l'ús del finançament política de cohesió de manera més eficaç per a la promoció de l'energia sostenible. La plataforma ajudarà a les regions per compartir la seva experiència en inversions en energia sostenible i, especialment, en el desplegament de tecnologies innovadores de baix carboni.

En donar suport l'ús òptim dels fons de la Política de Cohesió per a projectes d'energia sostenible, la Plataforma contribuirà directament a la Estratègia Europea de l'Energia. També tindrà com a objectiu alinear millor les activitats d'innovació en el camp de l'energia a nivell nacional, regional i local amb l'objectiu d'establir una agenda estratègica conjunta sobre prioritats energètiques. La plataforma, que ha estat creada pel servei científic intern de la Comissió, el Joint Research Center (JRC), contribuirà a impulsar el creixement econòmic de les regions garantint un subministrament energètic sostenible, competitiu i segur.

La comissària de política regional, Corina Creţu, va dir: "Per al 2014-2020, s'invertiran més de 38 milions d'euros en finançament de la política de cohesió per assolir l'estratègia de la unió energètica i impulsar el canvi cap a una economia baixa en carboni en tots els sectors. Això representa més que El finançament de la política de cohesió ofereix moltes oportunitats, però també suposa reptes importants per a les regions pel que fa a la implementació de projectes energètics cofinançats per la UE. És per això que acull la nova plataforma sobre energia que agruparà conjuntament coneixement sobre energia sostenible i ajudarà les regions a fer un ús eficient del finançament disponible per invertir en solucions innovadores. ”

anunci

El comissari d'Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, també responsable del CCI, va dir: "La construcció d'una veritable unió de l'energia requerirà una base científica sòlida i em complau que el servei científic intern de la Comissió, el Joint Research Center, juga un paper vital per assegurar-ho. La plataforma d’especialització intel·ligent combina coneixements científics i eines de xarxes innovadores. Ajudarà les regions a accedir a la informació i a intercanviar idees i bones pràctiques, generant nous coneixements i convertint-los en elements bàsics de la Unió de l’Energia. "

Amb motiu del llançament de la plataforma, una conferència d'alt nivell es porta a terme avui a Brussel·les en presència del Comissionat Tibor Navracsics. Dues sessions paral·leles, organitzades a Andalusia i Escòcia, s'uniran mitjançant vidoelink. L'esdeveniment reuneix els responsables polítics, els funcionaris públics, experts en energia i investigadors per reflexionar i discutir una agenda estratègica i els propers passos en el desenvolupament de l'especialització intel·ligent en el sector energètic.

Fons

anunci

El projecte es basa en una cooperació conjunta entre Política Urbana (REGIO) del Centre Comú d'Investigació (CCI) de la DG regional i, DG Energia (ENER) i. Es basa en l'experiència positiva amb la Plataforma d'Especialització Intel·ligent existent centrat en les estratègies de recerca i innovació (plataforma S3). Actualment 172 regions o països que representen més del 80% de les regions de la UE participen en les activitats d'aquesta plataforma. Més de dos terços d'ells han optat per l'energia com la seva àrea d'especialització intel·ligent.

L'especialització intel·ligent és un enfocament innovador desenvolupat per la Comissió Europea per fomentar el creixement econòmic i la prosperitat a nivell regional. Es fomenta l'ús eficaç i precisa de la inversió pública en recerca i innovació per crear avantatges competitius i permetre que les regions de especialitzar-se en l'àmbit de les seves forces relatives. És també una condició prèvia per a beneficiar-se d'Europa Estructurals i Fons d'Inversió.

La nova plataforma d'Energia proporcionarà la informació, el coneixement i l'experiència en la inversió en projectes d'energia, d'acord amb les necessitats dels responsables polítics, autoritats i actors encarregats de l'energia i la investigació. També desenvoluparà formes de recerca dels estats i regions membres amb interessos similars i les inversions previstes en la innovació energètica.

La UE té previst invertir al voltant de € 38bn en el període 2014 2020-en el marc de la seva política de cohesió incloent € 2bn per a les inversions en les xarxes intel·ligents. L'objectiu és facilitar el canvi cap a una economia baixa en carboni mitjançant projectes de suport a l'eficiència energètica, les energies renovables, així com en la mobilitat urbana sostenible i la recerca i la innovació.

Exemples de projectes d'energia finançats per la política de cohesió

ONA HUB, una solució innovadora d'energia renovable (UK)

El Clúster de Construcció Verda, l'activació dels edificis de la manera correcta (Àustria)

Esquema de renovació dels edificis públics (Lituània)

Kistelek mostra potencial de l'energia geotèrmica (Hongria)

Més informació

Llançament de la Plataforma d'Especialització Intel·ligent Europea d'Energia

plataforma d'especialització intel·ligent de l'energia

Política de cohesió de la UE: canvi climàtic i seguretat energètica desafiaments

economia baixa en carboni - Política Regional

plataforma d'especialització intel·ligent en les estratègies de recerca i innovació

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències