Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Seguretat i ocupació: els eurodiputats debaten les prioritats de la presidència letona

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

STRAUJUMAAugmentar la seguretat, impulsar el creixement, crear llocs de treball, establir un mercat únic digital: Letònia tindrà molt a fer al capdavant de la presidència del Consell els propers sis mesos. La primera ministra letona, Laimdota Straujuma, va discutir les prioritats del seu país durant un debat al Parlament Europeu el 14 de gener. Alguns eurodiputats van acollir amb satisfacció els plans de centrar-se en la legislació sobre el registre de noms de passatgers per millorar la seguretat, mentre que altres van subratllar la importància de la inversió.

En referència als atemptats terroristes de la setmana passada a França, Straujuma va destacar la necessitat de reforçar la seguretat a Europa, tot i salvaguardar els valors fonamentals: "El nostre objectiu és defensar els valors europeus, un espai de llibertat, seguretat, justícia i tolerància mútua, que caracteritza Europa el món."

Va dir que els objectius del seu país incloïen "una Europa competitiva, digital i forta a nivell mundial", així com millors vincles amb el Parlament Europeu: "És important que treballem en estreta cooperació amb vosaltres. Aquest és el motiu principal de la meva visita avui - per enfortir la nostra cooperació i desenvolupar una agenda coherent del Consell i del Parlament ".

anunci

Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea, va dir: "La presidència letona és el símbol de la reconciliació en la història de la UE. Fa trenta anys ningú no ho podia imaginar". Va dir que la Comissió donava suport als objectius de la presidència de crear llocs de treball, impulsar el creixement, rellançar la inversió, aprofundir en la unió econòmica i monetària i completar el mercat únic digital.

Manfred Weber, el president alemany del grup PPE, va assenyalar que, tot i que Letònia va experimentar moments econòmics difícils el 2009, ara va gaudir d’un creixement econòmic i d’una caiguda de l’atur. "Letònia és un raig d'esperança a la UE", va dir, prometent al país el suport del seu grup en la legislació de registre de noms de passatgers i les mesures de suport al creixement econòmic i la creació d'ocupació.

Gianni Pittella, president italià del grup S&D, va dir: "Volem respondre a la pregunta sobre la protecció dels nostres ciutadans. Necessitem un nou enfocament de seguretat. Hem de superar la resistència dels estats membres i establir una estratègia regional per eliminar el terrorisme ".

anunci

Roberts Zīle, membre letó del grup ECR, va cridar l'atenció sobre la situació a Ucraïna i va dir que una Ucraïna estable, lliure i democràtica seria un model important per a altres països associats, demostrant que els valors de la UE són reals. Això podria ajudar a reforçar la cooperació amb altres països associats eurasiàtics.

Sophie in 't Veld, membre holandès del grup ALDE, va dir: "Cridaré a la presidència letona perquè l'adopció de la directiva horitzontal contra la discriminació sigui una prioritat absoluta", i va afegir que l'adopció d'una llei europea seria la millor resposta a l’homofòbia.

Dimitrios Papadimoulis, membre grec del grup GUE / NGL, va comentar: "La Unió Europea necessita trobar solucions mitjançant la diplomàcia i la democràcia i és del nostre interès alleujar les tensions, construir relacions d'amistat sobre els principis de la democràcia".

Philippe Lamberts, membre belga del grup Verds / EPT, va convidar el primer ministre Straujuma a revisar el seu programa. "Hem estat elegits aquí per satisfer els mercats?" va preguntar.

Rolandas Paksas, membre lituà del grup EFDD, va advertir que els grans països exercien una forta influència en els programes de presidència dels petits estats membres. "Necessitem una estratègia de seguretat de la UE, ocupació i creixement, però abans de res un mercat energètic comú", va afegir.

Iveta Grigule, membre no adscrit de Letònia, va dir que les bones relacions amb els països d'Àsia Central eren importants: "Els estats de l'Àsia Central necessiten el nostre suport i atenció per ajudar-los a equilibrar la creixent pressió russa".

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències