Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Defensa de la Competència: Comissió consulta sobre el projecte de directrius sobre la venda conjunta d'oli d'oliva, carn de res, vedella i cultius herbacis

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea convida a fer comentaris sobre els nous projectes de directrius sobre l’aplicació de les normes antimonopoli de la UE al sector agrícola. Després d’una reforma de la política agrícola comuna (PAC) de la UE, s’apliquen noves normes específiques a la venda d’oli d’oliva, bestiar de vedella i vedella i cultius cultivables. En particular, les noves normes permeten als productors comercialitzar conjuntament aquests productes si es compleixen determinades condicions, inclòs que la seva cooperació crea eficiències significatives. Les directrius de la Comissió contribuiran a garantir que l'aplicació de la reforma de la PAC millori el funcionament de la cadena de subministrament d'aliments i garanteixi una competència i una innovació efectives als mercats de productes agrícoles. Les respostes a la consulta pública es poden enviar fins al 5 de maig de 2015. A la llum de les comunicacions rebudes, la Comissió revisarà la seva proposta amb l'objectiu d'adoptar directrius finals a finals de 2015.

L'1 de gener de 2014, el nou PAC de la UE (Vegeu també Memoràndum) va entrar en vigor, inclòs un règim específic de competència per a determinats productes agrícoles. En particular, la reforma permet als productors comercialitzar conjuntament oli d’oliva, bestiar boví i vedell i cultius cultivables mitjançant organitzacions de productors o associacions d’organitzacions de productors, sempre que:

jo. Aquestes organitzacions haurien de fer els agricultors significativament més eficients proporcionant serveis de suport, com ara serveis d’emmagatzematge, distribució o transport; i

anunci

ii. La quantitat comercialitzada per l'organització no supera certs llindars.

La Comissió ara proporciona orientacions sobre com aquestes noves normes es poden utilitzar millor per impulsar la inversió i el creixement, mantenint al mateix temps condicions de joc equitatives per a tots els operadors del mercat únic. En particular, l'esborrany de directrius establia:

  • Exemples de com les organitzacions de productors poden proporcionar serveis que generen eficiències significatives per als agricultors;
  • orientacions sobre com comprovar que els volums comercialitzats per les organitzacions de productors no superin determinats límits de volum de producció i;
  • les situacions en què les autoritats de competència poden aplicar una clàusula de salvaguarda i tenir contractes de comercialització conjunts per una organització de productors reoberts o cancel·lats.

Les autoritats nacionals de competència i els ministeris d’agricultura ja han estat consultats sobre aquesta proposta. Ara la Comissió convida els grups d'interès a presentar les seves opinions sobre l'esborrany de directrius. Les contribucions es poden enviar fins al 5 de maig de 2015. La Comissió presentarà les propostes en una conferència el 4 de març de 2015 a les parts interessades, les autoritats nacionals de competència i els ministeris d’agricultura. El text complet de les propostes es pot veure per fer clic aquí.

anunci

Fons

La Comissió l'avaluació de l'impacte en el context de la reforma de la PAC, es va assenyalar la necessitat de millorar el funcionament de la cadena de subministrament alimentari i de crear les condicions adequades perquè el sector agrícola esdevingués més competitiu i innovador. En particular, això implica fomentar la cooperació entre agricultors alhora que es garanteix la competència en el sector.

La reforma de la PAC de 2013 modifica les normes antimonopoli per al sector agrícola, en particular pel que fa al sector de l’oli d’oliva, la vedella i la vedella i els cultius cultivables. Les noves normes s’estableixen al Reglament 1308/2013 pel qual s’estableix una organització comuna de mercats per als productes agrícoles (Reglament OCM). Al juny de 2014, la Comissió va anunciar que proporcionaria directrius sobre possibles qüestions relacionades amb el dret de la competència que sorgeixin en la implementació d'aquest nou règim. A més, el Parlament ha sol·licitat garantir una aplicació coherent de la reforma de la PAC de 2013 a tots els estats membres de la UE i de l'article 206 de la Reglament OCM requereix que la Comissió adopti directrius a aquest efecte, si escau.

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Els eurodiputats reforçaran l'estratègia Farm to Fork?

publicat

on

Aquest dijous i divendres (9-10 de setembre), les comissions AGRI i ENVI del Parlament Europeu voten la seva reacció davant de l'estratègia de la UE Farm to Fork. Les comissions d'Agricultura (AGRI) i Medi Ambient (ENVI) del Parlament Europeu voten el seu informe conjunt d'iniciativa pròpia sobre l'estratègia Farm to Fork, que estableix com la UE pretén que el sistema alimentari sigui "just, saludable i respectuós amb el medi ambient" . Les esmenes a l'informe es votaran dijous.

Aleshores, s’espera que els eurodiputats d’ambdues comissions aprovin divendres el seu informe conjunt de l’estratègia Farm to Fork i l’enviïn al ple per a una votació final prevista per a principis d’octubre. Les evidències científiques mostren que el sistema alimentari de la UE actualment no és sostenible i que calen canvis importants en la manera com produïm, comercialitzem i consumim aliments si volem respectar els nostres compromisos internacionals i les nostres fronteres planetàries. L’Estratègia Farm to Fork, presentada per la Comissió Europea el 2020 com a element central del Tracte Verd Europeu, és un canvi potencial en aquest àmbit. Això es deu al fet que trenca les sitges i reuneix múltiples iniciatives polítiques que tenen com a objectiu fer el sistema alimentari més sostenible.

No obstant això, els agents agrícoles i els ministres agrícoles han donat a l'Estratègia Farm to Fork una acollida tèbia. Això es deu al fet que donen suport a l'ús continuat de pesticides sintètics, fertilitzants i antibiòtics a l'agricultura de la UE - malgrat el dany ambiental que fan - i l'Estratègia posa en dubte l'ús generalitzat d'aquests productes agroquímics. Ara ha tocat al Parlament Europeu establir la seva posició sobre l'estratègia, que enviarà un fort senyal polític a la Comissió Europea. Això és especialment oportú amb la Cimera de Sistemes Alimentaris de les Nacions Unides que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes i la segona edició de la Conferència Farm to Fork a l'octubre.

anunci

"Els eurodiputats no poden perdre aquesta oportunitat d'or per reforçar l'estratègia Farm to Fork i convertir-la en un element central per assolir els objectius de desenvolupament de la UE en matèria de clima, biodiversitat i desenvolupament sostenible per al 2030", va dir Jabier Ruiz, oficial de polítiques principals d'alimentació i agricultura de l'Oficina de Polítiques Europees del WWF. “L’Estratègia té molt potencial per fer els nostres sistemes alimentaris més sostenibles, si s’implementa a l’escala necessària. Ara el Parlament pot donar un impuls essencial perquè això passi ”.

En general, l'informe del Parlament Europeu ha de recolzar l'ambició de l'estratègia Farm to Fork i demanar a la Comissió Europea que desenvolupi i estengui plenament les iniciatives polítiques cobertes per l'estratègia. Més concretament, WWF considera particularment important que els eurodiputats donin suport a les esmenes de compromís que demanin:

Basar la futura legislació de la UE sobre sistemes alimentaris sostenibles en els coneixements científics més recents i involucrar les parts interessades des d’una àmplia varietat de perspectives per garantir un procés legítim i inclusiu. Introduïu mecanismes robustos de traçabilitat dels productes del mar que proporcionin informació precisa sobre on, quan, com i quin peix s’ha capturat o s’ha cultivat per a tots els productes del mar, independentment de si es tracta de la UE o importats, frescos o processats.

Reconeixeu que cal un canvi a tota la població en els patrons de consum, inclòs el tractament del consum excessiu de carn i productes ultraprocessats, i presenteu una estratègia de transició de proteïnes que cobreixi tant la demanda com l’oferta per reduir els impactes ambientals i climàtics.

anunci

Fomenteu l'acció per frenar el malbaratament alimentari que es produeix al nivell de producció primària i les primeres etapes de la cadena de subministrament, inclosos els aliments sense collir, i fixeu objectius vinculants per a la reducció del malbaratament alimentari en totes les etapes de la cadena de subministrament. Introduïu la diligència deguda obligatòria per a les cadenes de subministrament per garantir que les importacions de la UE estiguin lliures no només de la deforestació, sinó també de qualsevol tipus de conversió i degradació de l’ecosistema, i que no comportin impactes adversos sobre els drets humans.

Després de la votació de dijous, els eurodiputats d’AGRI també estamparan l’acord polític sobre la política agrícola comuna, assolit al juny. Aquest és un procediment estàndard en la formulació de polítiques de la UE i no s’espera cap sorpresa.

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió adopta mesures per augmentar el flux de caixa als agricultors

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una mesura que permet als agricultors rebre avanços més elevats en els pagaments de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta mesura donarà suport i augmentarà el flux de caixa dels agricultors afectats per la crisi del COVID-19 i per l’impacte de les condicions meteorològiques adverses a tota la UE. Algunes regions han estat profundament afectades per les inundacions, per exemple.

La mesura permetrà als estats membres pagar ajuts a la renda i certs plans de desenvolupament rural als agricultors amb un nivell més avançat, fins al 70% (des del 50%) dels pagaments directes i el 85% (des del 75%) dels pagaments pel desenvolupament rural. S'apliquen les garanties per protegir el pressupost de la UE, de manera que els pagaments es poden desemborsar una vegada controls i controls s'han finalitzat a partir del 16 d'octubre de 2021 per als pagaments directes. La Comissió Europea ho ha aportat suport al sector agroalimentari al llarg de la crisi del COVID-19 mitjançant una major flexibilitat i mesures específiques del mercat. Més informació aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències