Connecteu-vos amb nosaltres

Ebola

Esforços de recerca de la UE en primera línia de lluita contra l'Ebola

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

EbolaLa UE ha actuat decisivament des de les primeres etapes de l’actual crisi de l’Ebola i anuncia avui les seves darreres accions en el camp de la investigació. El suport a la investigació forma part de la resposta de la UE, juntament amb ajuda humanitària, experiència, coordinació internacional i ajuda al desenvolupament a llarg termini.

La Comissió Europea ha anunciat avui vuit projectes de recerca a l'Ebola, que es finançaran amb un total de 215 milions d'euros. Aquests projectes es desenvoluparan en particular amb proves de vacunes i diagnòstics ràpids, que són claus per superar l'actual crisi d'Ebola. Paral·lelament, ara es troba a Guinea un altre projecte per controlar la crisi actual de l’Ebola amb l'objectiu de millorar la preparació i la planificació, l’eficàcia operativa de futures intervencions en cas de brots o pandèmies similars.

Els vuit projectes que treballen en vacunes i diagnòstics s’executen sota el nou programa Ebola + de la Innovative Medicines Initiative (IMI) i finançats conjuntament per la Comissió Europea i la indústria farmacèutica europea. 114 milions d’euros provenen de Horizon 2020, el programa de finançament de la investigació de la UE, i els 101 milions restants de les empreses farmacèutiques que participen en els projectes[1]. L’anunci es presenta poc abans de l’inici del Fòrum Econòmic Mundial a Davos, on es preveu que la crisi de l’Ebola estigui al capdavant de l’agenda.

anunci

El comissari d'Investigació, Ciència i Innovació, Carlos Moedas, va dir: "Encara no hi ha vacuna ni tractament contra l'Ebola, de manera que hem d'intensificar urgentment els nostres esforços en la investigació de l'Ebola. Amb aquest finançament d'Horizon 2020 i dels nostres socis de la indústria, estem accelerant desenvolupament d’una vacuna contra l’Ebola, així com proves diagnòstiques ràpides per ajudar heroics treballadors de la salut. Aquestes són les eines que necessitem per derrotar l’Ebola d’una vegada per totes ".

Els projectes inclouen socis de tot el món (principalment Europa, Àfrica i Amèrica del Nord) i tracten els següents aspectes (vegeu l'annex per a més detalls). Els temes es troben entre les prioritats clau definides per l’Organització Mundial de la Salut en l’actual crisi d’Ebola:

 • Desenvolupament de vacunes contra l'Ebola (tres projectes) 

Actualment no hi ha cap vacuna amb llicència per a l’Ebola. Tres projectes permetran avançar en el desenvolupament d'aquestes vacunes avaluant la seguretat i l'eficàcia de diferents candidats a la vacuna.

anunci
 • Ampliació de la fabricació de la vacuna (un projecte) 

Les vacunes contra l’ebola es poden fabricar en instal·lacions amb una major qualificació de bioseguretat. Aquest projecte establirà una plataforma capaç de produir ràpidament quantitats suficients de la vacuna, tot respectant els estrictes requisits de qualitat i seguretat.

 • Compliment dels règims de vacunes (un projecte)

Perquè una vacuna tingui un impacte real en un brot, els nivells elevats de cobertura de vacunació són essencials. A més, per a una protecció duradora, poden ser necessàries dues dosis de la vacuna. El projecte donarà a conèixer les campanyes de vacunació i pretén garantir el compliment dels pacients per a les vacunes que requereixen dosis.

 • Proves de diagnòstic ràpid (projectes 3)

Actualment no hi ha cap prova ràpida i fiable per determinar si algú té o no l’ebola. Tres projectes alliberaran el camí per a proves de diagnòstic ràpid capaços de proporcionar resultats fiables en tan sols uns minuts 15.

A més d’aquests, el projecte Miracle (capacitat de laboratori mòbil per a l’avaluació ràpida d’amenaces CBRN situat dins i fora de la UE) ha desenvolupat un “escenari biològic” que imita de prop la situació de crisi de l’Ebola i la seva ràpida propagació a l’Àfrica occidental i com es pot abordar. Aquest escenari s'està implementant actualment en condicions operatives reals: un laboratori de camp al voltant d'un centre de tractament d'Ebola situat a la perifèria de Nzere Kore, Guinea, a prop de les fronteres de Libèria, Costa d'Ivori i Sierra Leone. A més d'ajudar a identificar els pacients amb ébola ràpidament, aquest laboratori també donarà suport a la nova investigació clínica en un dels medicaments més prometedors per al tractament dels pacients amb Ébola. Les lliçons apreses d’aquest desplegament també ajudaran a perfeccionar l’anàlisi de buits, millores tecnològiques o logístiques i de les tecnologies que falten per als laboratoris mòbils.

Per reforçar els esforços de la UE per ajudar a combatre l’Ebola a les comunitats rurals de Guinea, sota la direcció de la Comissió, el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties desplegarà en els propers dies quatre equips d’epidemiòlegs de parla francesa per donar suport a la vigilància i resposta a la comunitat nivell.

Fons

La Comissió Europea ja ha mobilitzat 24.4 milions d’euros d’Horitzó 2020, el programa marc de la UE per a la investigació i la innovació, que finançarà cinc projectes que van des d’assaigs clínics a gran escala fins a proves de tractaments compostos d’ebola existents i nous (IP / 14 / 1194).

També va treballar amb els socis de la indústria de l’IMI per llançar el programa Ebola +, un programa de diversos milions d’euros d’Ebola i malalties relacionades com la febre hemorràgica de Marburg al novembre de 2014 (IP / 14 / 1462). Els vuit projectes anunciats avui van ser seleccionats després de la primera convocatòria de propostes d'aquest programa.

IMI és una associació entre la UE i la indústria farmacèutica europea, representada per la Federació Europea d’Associacions i Indústries Farmacèutiques (EFPIA), per accelerar el desenvolupament de medicaments. IMI es va llançar a 2007 i tenia un pressupost de 2 milions d’euros en la seva primera fase fins a 2013. IMI2 té un pressupost de 3.3bn € per al període 2014-2024. La meitat del finançament prové de la UE, l’altra meitat de grans empreses, principalment del sector farmacèutic. Aquests no reben cap finançament de la UE, però contribueixen als projectes en espècie ", per exemple, donant el temps dels seus investigadors o proporcionant accés a instal·lacions o recursos de recerca.

La UE també està ajudant a combatre les malalties infeccioses a l’Àfrica subsahariana, incloent l’Ebola, dins del programa d’associació d’assaigs clínics de països europeus i en desenvolupament (EDCTP2). Aquesta associació treballa amb un pressupost de 2bn € durant els propers deu anys, amb prop de € 700m procedents d'Horizon2020 (IP / 14 / 2273).

El projecte Miracle funciona amb un pressupost de € 1.4m, cofinançat pel programa de recerca de seguretat de la Comissió Europea. El projecte està coordinat per la Universite Catholique de Louvain i funciona des del 1 2013 de desembre fins al 31 de maig 2015.

Més informació

Annex: Llista de projectes IMI seleccionats
Recerca de la UE sobre l’ebola
Resposta de la UE a l'Ebola:     full de dades (MEMO / 14 / 2464)

2020 Horizon
Iniciativa sobre medicaments innovadors
Projecte Miracle

Ebola

Vacuna contra #Ebola: la Comissió atorga noves autoritzacions de mercat

publicat

on

L’1 de juliol, la Comissió Europea va adoptar la decisió d’atorgar autoritzacions de comercialització a l’empresa Janssen, una empresa Johnson & Johnson, per a una vacuna contra l’Ebola. L'autorització es va concedir en un mes, reduint a la meitat el calendari del procés de presa de decisions, cosa que demostra el compromís de la Comissió de situar la protecció de la salut pública com una prioritat.

La nova vacuna contra l’Ebola, que consta de dos components, anomenats Zabdeno i Mvabea, s’havia desenvolupat amb el suport de la Comissió. Aquesta decisió segueix una recomanació de l'Agència Europea de Medicaments (EMA), que ha avaluat els beneficis i els riscos de la vacuna.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Aquesta és la segona vacuna contra l'Ebola que la Comissió autoritza en menys d'un any i confirma una vegada més que la UE continua al capdavant de l'esforç mundial per salvar vides d'aquest virus. Sabem molt bé de la crisi del coronavirus que els virus no respecten les fronteres; protegir la salut dels altres protegeix la salut de tots ".

La comissària d’investigació, Mariya Gabriel, va dir: "Podem estar contents d’haver donat suport al desenvolupament de la vacuna contra l’Ebola amb finançament de la UE, en col·laboració amb el sector farmacèutic europeu en el marc de la iniciativa Innovative Medicines Initiative. La inversió del programa de recerca de la UE Horizon 2020 en diversos medicaments innovadors Els projectes d'iniciativa contra l'Ebola estan donant els seus fruits. Això demostra, una vegada més, el poder de la col·laboració i el lideratge europeu en R&I per fer front a les amenaces a la salut mundial ".

anunci

Com explica EMA quan ho fa recomanat l’aprovació del febrer passat es va estudiar la capacitat del sistema immunitari per respondre al virus després de la vacunació amb Zabdeno i Mvabea en un total de 3,367 adults, adolescents i nens que van participar en cinc estudis clínics realitzats a Europa, Àfrica i els Estats Units.

El desenvolupament de la vacuna és el resultat d'un treball rigorós de diversos projectes finançats amb poc més de 130 milions d'euros a través del Iniciativa sobre medicaments innovadors (IMI), que està en part recolzat pel programa de recerca i innovació de la UE, 2020 Horizon. Seguint un enfocament integral, l’EBOVAC 12 3, els projectes van avaluar la seguretat i la tolerabilitat del règim de vacuna contra l’Ebola mitjançant assaigs clínics a Europa i Àfrica. El EBODAC El projecte va desenvolupar una estratègia de comunicació i eines per promoure l’acceptació i l’adopció de noves vacunes contra l’Ebola. Finalment, el fitxer EBOMAN projecte centrat a accelerar el desenvolupament i la fabricació de la vacuna.

Fons

anunci

L'autorització d'un medicament segons el procediment centralitzat és un procés en dues etapes, que implica l'Agència Europea del Medicament (EMA) i la Comissió. L'EMA avalua els beneficis i els riscos dels medicaments i fa recomanacions a la Comissió, que adopta una decisió legal obligatòria final sobre si el medicament es pot comercialitzar o no a la UE.

Aquesta decisió s’emet normalment dins del termini legal de 67 dies de l’opinió científica de l’EMA (la data era el 28 de maig per a Zabdeno i Mvabea). Aquesta fase inclou, entre altres coses, la traducció de les directrius de productes en tots els idiomes de la UE i una consulta amb els estats membres. Tenint en compte l'interès per la salut pública, la Comissió ha accelerat aquest procés i ha autoritzat el medicament al voltant d'un mes, és a dir, ha reduït a la meitat el temps necessari per al procés de presa de decisions.

L'informe d'avaluació de les vacunes es publicarà el dia Lloc web de l'EMA.

L'IMI finança projectes de recerca col·laborativa a gran escala que reuneixen socis acadèmics i industrials, així com pacients i altres grups d'interès.

El novembre de 2014, l’IMI va respondre molt ràpidament al brot d’Ebola a l’Àfrica occidental assignant 280 milions d’euros a una convocatòria integral de propostes per afrontar un ampli ventall de reptes en la investigació sobre l’Ebola, inclosos el desenvolupament de vacunes, assaigs clínics, emmagatzematge i transport, així com diagnòstic. Els primers projectes de l’IMI Programa Ebola + va començar el gener de 2015 i diverses es van centrar en el desenvolupament del règim de vacuna Janssen. Des de 2014, IMI ha finançat 12 projectes sobre l’Ebola i malalties relacionades amb un pressupost total combinat de més de 300 milions d’euros.

Més informació

Els esforços de la UE per combatre l’Ebola

Suport de la UE a l’Ebola investigació  

EMA i ebola

 

Seguir llegint

Ebola

#Ebola - La UE anuncia nous fons per reforçar la preparació a #Burundi

publicat

on

L’esclat de la malaltia del virus de l’Ebola a la República Democràtica del Congo continua estenent-se a l’est del país amb un risc elevat de vessar-se als països veïns.

La Unió Europea reforça la seva assistència a Burundi amb 465,000 € per reforçar les mesures de preparació de l’Ebola per part de les autoritats i les organitzacions d’ajuda del país.

El comissari d’Ajuda Humanitària i Gestió de Crisis, Christos Stylianides, que també és el coordinador de la Unió Europea contra l’Ebola, va dir: “Per combatre eficaçment el virus de l’Ebola no només hem d’abordar els casos afectats a la República Democràtica del Congo, sinó també augmentar els nostres esforços per evitar la propagació de la malaltia als països veïns com Burundi. Per tant, la Unió Europea dóna suport a les mesures en curs de preparació de l’Ebola al país, incloses la prevenció i el control de les infeccions. Cal fer tot el possible per evitar una nova propagació del virus mortal ".

anunci

El nou finançament de la UE es destinarà a través de l’Organització Mundial de la Salut i reforçarà la capacitat de coordinació, vigilància i resposta a l’Ebola en districtes d’alt risc a Burundi, a prop de la frontera amb la República Democràtica del Congo. Aquest nou finançament complementa el suport financer existent als esforços de la UE en matèria de vigilància i sensibilització de l’Ebola a través d’ONGs i ONU.

Un comunicat de premsa està disponible aquí.

anunci
Seguir llegint

Ebola

#Ebola: la UE aporta 30 milions d’euros addicionals per fer front al brot a la República Democràtica del Congo

publicat

on

La UE contribueix més fons de 30 € en finançament humanitari per a la resposta de l’Ebola en els seus esforços a la UE República Democràtica del Congo. El segon brot mortal d’Ebola registrat fins al moment ha afirmat fins ara més que 1,700 viu en un país que ja es troba en una situació humanitària pèssima. L’anunci de finançament porta l’ajuda humanitària total de la UE per lluitar contra l’Ebola a 47 milions d’euros des de 2018, quan es va declarar el brot actual.

Christos Stylianides, comissari de la ajuda humanitària i de la gestió de crisi, que també és el coordinador de la Unió Europea sobre l'èbola, va dir: "La lluita contra l'epidèmia a la República Democràtica del Congo es troba en un moment crucial. La UE augmenta enormement la seva ajuda per salvar vides i prevenir noves infeccions. Oferim un nou suport a les autoritats de la República Democràtica del Congo, a l’Organització Mundial de la Salut i als socis humanitaris sobre el terreny. També ens solidaritzem plenament amb els responsables de primera línia que posen en risc la seva vida per fer front al brot ".

El nou finançament de la UE reforçarà el suport per a:

anunci
 • Mesures de prevenció i control de la infecció;
 • treballar amb les comunitats locals per fomentar l’acceptació de la resposta, incloses les mesures de prevenció del contagi, l’accés a l’assistència sanitària i els enterraments segurs i dignes, i;
 • suport als supervivents de l’Ebola i a les seves famílies.

En el context d’un deteriorament de la crisi humanitària més àmplia, l’assistència de la UE també tractarà les necessitats humanitàries urgents de les zones afectades per l’Ebola i de risc elevat, proporcionant menjar, nutrició i accés a serveis sanitaris i aigua potable.  

La resposta de l’Ebola a la República Democràtica del Congo s’està produint en un context de seguretat, polític i social desafiant. El conflicte, l’alta mobilitat de la població, un sistema de salut fràgil i la desconfiança de la comunitat continuen dificultant els esforços dels equips de resposta a l’Ebola al país.

Fons

anunci

Tot i que l’epidèmia del virus Ebola a la República Democràtica del Congo encara es manté confinada a les províncies orientals de Kivu Nord i Ituri, hi ha hagut un augment del nombre de casos confirmats des de l’abril del 2019, amb la ciutat de Beni, Butembo i Katwa. els principals punts calents. Segons l'avaluació del risc de l'Organització Mundial de la Salut, el risc d'una propagació nacional i regional de la malaltia continua sent molt alt, mentre que el risc de propagació fora de la regió és baix. El 14 de juliol de 2019 es va detectar un cas a Goma, la principal porta d’entrada a la part oriental de la República Democràtica del Congo, i tres casos de desbordament van arribar a Uganda a principis de juny de 2019.

L’Organització Mundial de la Salut va declarar la crisi de l’Ebola com a emergència de salut pública d’inquietud internacional el 17 del juliol del 2019. En el seu avaluació ràpida del risc publicada a 19 July 2019, el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties va concloure que el risc global d’introducció i difusió del virus de l’Ebola a la UE / EEE continua sent molt baix.

Com la UE ajuda a combatre l’Ebola:

 • Des del mes d’agost, 2018, va proporcionar finançament d’ajuda humanitària de € 47m a les organitzacions d’ajuda de la República Democràtica del Congo que participaven en diverses accions en la resposta a l’Ebola en zones afectades d’Ebola o en alt risc;
 • posant a disposició l’ús de la UE Servei aeri humanitari, Vol ECHO, per ajudar els treballadors humanitaris a terra, transportant personal i equipament a les zones afectades per l’Ebola. Fins ara s'han operat més de 110 vols;
 • comptar amb experts en salut humanitària de la UE a la República Democràtica del Congo que participen en la coordinació de la resposta;
 • donant suport, mitjançant el Mecanisme de Protecció Civil de la UE, formació sobre l’ús d’unitats d’aïllament d’alta tecnologia per a les evacuacions mèdiques dels treballadors humanitaris. Noruega va proporcionar sis d'aquestes unitats d’aïllament a través del mecanisme a la resposta a l’ebola;
 • suport financer per al desenvolupament de la vacuna contra l’Ebola i la investigació sobre tractaments i proves diagnòstiques contra l’Ebola (van rebre més de 160 i 16.25 milions d’euros, respectivament, en finançament de la UE des del 2014);
 • recolzament al sector de la salut a la RDC mitjançant un programa de cooperació al desenvolupament (180 milions d '€ de 11)th Fons Europeu de Desenvolupament 2014-2020). Des del mes de febrer de la 2019, la UE recolza amb gairebé 6 milions d’euros la prestació de serveis assistencials gratuïts durant un període de sis mesos en vuit zones afectades per l’Ebola en el marc de l’actual Pla de resposta a l’Ebola;
 • va establir, en cooperació amb l'Organització Mundial de la Salut, un mecanisme per a l'evacuació mèdica de treballadors sanitaris i humanitaris per al tractament a la UE i;
 • donar suport a les mesures de prevenció i preparació de l’Ebola als països veïns a les zones afectades per l’Ebola de la República Democràtica del Congo. Des de 2018, la UE ha destinat més de 3.6 milions d’euros a Uganda, Sudan del Sud, Rwanda i Burundi per reforçar les seves mesures ràpides de detecció i reacció als casos d’Ebola, en cas de vessament.

Més informació

Fitxes d'informació: República Democràtica del Congo Ebola: resposta de la UE a l’epidèmia d’Ebola

Història de la foto: No els metges, sinó a la primera línia de la resposta de l’Ebola a la UE

Comunicats de premsa: Ajuda humanitària de la UE per combatre l’Ebola a la RDC2019 Finançament humanitari per finançar la prevenció i preparació de l'Ebola a Uganda i al Sudan del Sud

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències