Drets humans: Alexei Navalny a Rússia, Pakistan, Kirguizistan

RTR2UWP9Parlament va aprovar tres resolucions dijous (15 de gener): fent èmfasi que les conviccions d'Alexei Navalny (A la foto) i el seu germà van ser "basada en acusacions infundades" i cridant als processos judicials per ser "lliures d'interferències polítiques"; condemnar el "brutal matança dels escolars" al Pakistan; i profundament afectat pel projecte de llei de la propaganda homosexual a Kirguizistan.

El cas d'Alexei Navalny a Rússia
Parlament subratlla que la condemna de l'advocat, activista contra la corrupció i activista social Alexei Navalny i les sentències dictades contra ell i el seu germà, Oleg Navalny, es "basa en els càrrecs sense fonament" i lamenta que l'acusació "sembla estar motivat políticament" . Es diu als procediments judicials en els casos Navalny siguin "lliures d'interferències polítiques" i que compleixen amb les normes acceptades internacionalment. Els eurodiputats donen suport plenament la campanya contra la corrupció Alexei Navalny iniciat per i expressar les seves preocupacions en el "ús polític possible d'un membre de la família per intimidar i silenciar" Alexei Navalny.

El Parlament demana al Consell que desenvolupi una política unificada pel que fa a Rússia que compromet els estats membres de la UE 28 a un missatge comú fort sobre el paper dels drets humans en les relacions UE-Rússia. Es demana a l'Alta Representant a que presenti una estratègia pel que fa a Rússia com una qüestió d'urgència "l'objectiu de mantenir la integritat territorial i la sobirania dels estats europeus" i donar suport a l'enfortiment dels principis democràtics a Rússia.

L'atac de l'escola de Peshawar al Pakistan

Parlament condemna enèrgicament la "brutal matança dels escolars" en 16 2014 desembre perpetrades pel grup escindit talibà pakistanès Tehrik-e-Taliban (TTP) com "un acte de terror i la covardia". Es demana al govern de Pakistan que prengui "mesures urgents i eficaces" d'acord amb les normes internacionalment reconegudes en l'estat de dret i per enfortir els seus esforços per arrestar i processar els militants TTP També insta el govern a complir amb els acords internacionals recentment ratificats sobre els drets humans i "reservar lleis contra el terrorisme per actes de terrorisme, en lloc d'usar-los per tractar casos penals ordinaris".

factura de la propaganda homosexual a Kirguizistan

Els eurodiputats expressen la seva profunda preocupació per la possible aprovació del projecte de llei sobre "difusió d'informació sobre les relacions sexuals no tradicionals" actualment sota revisió al parlament de Kirguizistan i demanen la seva retirada. Reiteren que la "orientació sexual i identitat de gènere són qüestions que entren en l'àmbit del dret individual a la intimitat, garantit pel dret internacional de drets humans" i demanen a la Comissió, el Consell i el Servei d'Acció Exterior "per deixar clar als kirguisos les autoritats que l'eventual aprovació d'aquest projecte de llei podria afectar les relacions amb la Unió Europea d'acord amb l'article 92 (2) de l'acord d'Associació i Cooperació ".

Les tres resolucions van ser adoptades per votació a mà alçada.

etiquetes: , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Plenari