Connecteu-vos amb nosaltres

Blog

Stagiaire Jeremy Schmetterer celebra aniversari 21st

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20150127_125103Felicitacions a Reporter de la UEEl nou intern Jeremy Schmetterer, que avui celebra el seu 21è aniversari - 27 de gener de 2015.

anunci

Seguir llegint
anunci

Blog

Roaming: el CESE demana una zona tarifària única a tota la UE

publicat

on

Les persones haurien de gaudir de la tarifa local quan facin servir els seus telèfons mòbils a qualsevol lloc de la UE, va dir el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) en un dictamen recentment adoptat sobre una proposta de revisió de les normes de roaming de la UE.

A zona tarifària única, oferint trucades i consum de dades a tarifes locals a totes les persones que tinguin una subscripció telefònica a Europa, amb la mateixa velocitat i accés a la infraestructura, sigui quin sigui el país on es faci o des de la trucada: aquest, segons el CESE, és l'objectiu que la UE hauria de perseguir la regulació dels serveis d'itinerància.

Tot i donar la benvinguda a la proposta de revisió de la normativa sobre itinerància i els seus objectius per part de la Comissió Europea com a pas positiu en la direcció correcta, el CESE creu que s’hauria de fixar un objectiu més atrevit.

anunci

"La idea de la proposta de la Comissió és que els serveis d'itinerància s'hagin de proporcionar a les mateixes condicions que a casa seva, sense restriccions d'accés. Aquesta és una bona proposta", va dir. Christophe Lefèvre, ponent de l’opinió del CESE adoptat a la sessió plenària de juliol. "No obstant això, creiem que hauríem d'anar més enllà de les condicions i garantir que la gent d'Europa no hagi de pagar més per les seves comunicacions mòbils quan marxi a l'estranger".

El CESE també subratlla que no n'hi ha prou amb estipular que, quan hi ha una qualitat o velocitats similars disponibles a la xarxa d'un altre estat membre, l'operador nacional no hauria de proporcionar deliberadament un servei d'itinerància de menor qualitat. Això significa, per exemple, que si un consumidor té connectivitat 4G a casa, no hauria de tenir 3G mentre està en itinerància si hi ha 4G disponible al país on viatja.

Part del problema és la mala infraestructura local. Per garantir l'accés il·limitat a les últimes generacions i tecnologies de xarxa, la UE també hauria d'estar preparada per fer-ho invertir en infraestructures per omplir els buits existents i garantir que no hi hagi "taques blanques", és a dir, regions que tenen una cobertura d'internet de banda ampla inadequada, moltes de les quals se sap que es troben a les zones rurals i que allunyen els possibles residents i empreses. La UE també hauria d'introduir requisits mínims que els operadors s'hagin de reunir progressivament perquè els consumidors puguin fer ple ús d'aquests serveis.

anunci

A més, el CESE insisteix en la necessitat d’exigir-ho alertes múltiples que s’enviaran als consumidors per protegir-los dels cops de factures quan superin els límits de les seves subscripcions. En apropar-se al sostre, l’operador hauria de seguir avisant el consumidor sempre que s’hagi consumit de nou el volum definit per a l’alerta anterior, especialment durant la mateixa trucada o sessió d’ús de dades.

Finalment, el CESE apunta a la qüestió de ús just com a punt d’enganxar. Tot i que tots els contractes de comunicacions mòbils mencionen un ús just en relació amb la itinerància, el CESE lamenta que el reglament no ho defineixi. Però amb la pandèmia COVID, la gent ha arribat a confiar massivament en activitats en línia i l’ús just ha adquirit un significat completament nou. Penseu, argumenta el CESE, què significa això per a un estudiant Erasmus que assisteix a una universitat a l'estranger, després de fer classes a Teams, Zoom o alguna altra plataforma. Això fa que s’utilitzin moltes dades i arribin ràpidament al seu límit mensual. L’equitat seria que les persones en una situació així tinguessin el mateix sostre al país que visiten que al seu país d’origen.

Fons

Els recàrrecs per itinerància van ser abolits a la UE el 15 de juny de 2017. El ràpid i massiu augment del trànsit des d’aleshores ha confirmat que aquest canvi ha desencadenat una demanda inexplotada de consum mòbil, com demostra la primera revisió completa del mercat de la itinerància publicada per la Unió Europea. Comissió al novembre de 2019.

La regulació actual sobre la itinerància caducarà el juny del 2022 i la Comissió ha iniciat mesures per garantir que es perllongui durant deu anys addicionals, alhora que la farà futura i s’adaptarà més als resultats d’una consulta pública de 10 setmanes. La revisió proposada té com a objectiu:

· Menors preus màxims que paguen els operadors nacionals als operadors a l'estranger que presten serveis d'itinerància, amb l'objectiu de provocar reduccions de preus al detall;

· Proporcionar als consumidors una millor informació sobre els càrrecs addicionals quan truquen a números de serveis especials, com ara números d’atenció al client;

· Garantir la mateixa qualitat i velocitat de la xarxa mòbil que a l’estranger que a casa, i;

· Millorar l'accés als serveis d'emergència en itinerància.

Llegiu l’opinió del CESE

Llegiu la proposta de revisió de la normativa sobre itinerància de la Comissió Europea

Seguir llegint

Blog

L'enfortiment de vincles amb #Japan en temps d'incertesa

publicat

on

La setmana passada va tenir lloc a Tòquio la 18a ronda de negociacions sobre un acord comercial entre la UE i el Japó. Aquesta va ser la primera ronda de converses des de la reunió dels líders del març entre el president Juncker, el president Tusk i el primer ministre Abe, on tots van afirmar el nostre compromís de concloure aquestes negociacions el més aviat possible aquest any. A la ronda de la setmana passada, es van discutir tots els temes que es tractarien en l’acord, treballant per reduir les bretxes restants entre nosaltres.

Anem a publicar en breu un informe més detallat sobre la al voltant de i la situació de cada tema.

Com que les negociacions comercials de la UE amb Canadà i els Estats Units han estat els titulars dels darrers anys, ha estat fàcil passar per alt el fet que l’agenda comercial europea és molt més àmplia, estenent-se també al Japó, la quarta economia del món i la nostra soci a Àsia. Va ser el 2013 que tots els estats membres de la UE van donar instruccions a la Comissió Europea per iniciar converses sobre un acord comercial amb el Japó, per tal de facilitar als exportadors europeus la venda dels seus productes i serveis a un mercat fort de gairebé 130 milions de persones.

La UE i el Japó ja han estrets vincles comercials. Les exportacions de la UE més de € 80bn de béns i serveis al Japó cada any. Més de 600,000 llocs de treball a la UE estan vinculats a les exportacions al Japó, amb les empreses japoneses per si sol dóna feina a més de mig milió de persones.

No obstant això, les empreses europees encara s'enfronten a una àmplia gamma de barreres al comerç. Un d'ells és els aranzels de duanes, en particular sobre les importacions d'aliments al Japó. Els aranzels sobre molts productes europeus, com la pasta, la xocolata i el vi són bastant alts; el mateix passa amb les sabates europeus, productes de cuir i molts altres béns. Això dificulta l'accés al mercat japonès i els fa massa costós per a molts consumidors japonesos. Un acord comercial podria millorar en gran mesura l'accés i veure per sobre de 1 € mil milions a l'any en les tarifes eliminades en el traç d'un llapis.

Una altra barrera són els requisits tècnics japonesos, que sovint dificulten l'exportació de productes europeus segurs al Japó. Un acord suposaria un llarg camí per garantir que aquestes normes siguin més transparents i justes per als nostres exportadors. La millor manera d’assegurar un terreny de joc igualitari és assegurant-se que els requisits compleixen els estàndards internacionals. Les nostres negociacions ja han donat fruits valuosos, ja que la UE i el Japó han intensificat la seva cooperació en diversos fòrums internacionals de normalització, per exemple, sobre vehicles de motor. Paral·lelament, volem centrar-nos en ajudar els exportadors més petits que es veuen afectats desproporcionadament fins i tot per barreres més petites. És per això que volem tenir un capítol dedicat a ells a l’acord.

També estem destinades a crear noves oportunitats per a les empreses i els inversors europeus de serveis en àrees com els serveis marítims i financers o el comerç digital, i portar grans oportunitats en el mercat de contractació pública japonesa.

Hi ha una vibrant continu debat públic sobre el comerç i la globalització, i ara estem aplicant les lliçons apreses d'aquest debat en les nostres negociacions amb el Japó. L'acord UE-Japó contindrà totes les garanties incorporades en l'acord comercial entre la UE i Canadà - salvaguardar el dret de regular, forts normes sobre drets laborals i el medi ambient, i garanteix que els serveis públics poden seguir sent pública. També hem proposat que el Japó segueixi el nostre nou model, transparent de resolució de disputes d'inversió, conegut com el Sistema d'Inversió Cort.

El procés de negociació es duu a terme sota un estricte control dels estats membres de la UE i del Parlament Europeu. Només des de gener de 2016, hi ha hagut 13 reunions amb tots els estats membres de la UE i deu amb la comissió de comerç del Parlament Europeu; a més, el Parlament Europeu ha creat un grup de seguiment dedicat a les negociacions. Hem consultat extensament les parts interessades, en particular la societat civil. Hem publicat el més recent la negociació de propostes i informes de les rondes de negociació, i va publicar un ampli avaluació l'impacte d'un possible acord.

Les previsions econòmiques suggereixen que durant la pròxima dècada al voltant del 90% del creixement econòmic mundial tindrà lloc fora d’Europa, gran part a Àsia. Per tant, hem d’actuar ara per assegurar-nos que les empreses, els treballadors i els agricultors de la UE es puguin beneficiar plenament d’aquestes oportunitats creixents. No obstant això, a part dels beneficis econòmics directes d'un acord comercial, hi ha una visió més àmplia a tenir en compte. Amb el Japó, la UE comparteix un compromís amb el sistema comercial basat en normes internacionals i tenim molt més en comú que el comerç: un compromís amb la democràcia i l’estat de dret, la protecció del medi ambient i els alts estàndards laborals, ambientals i de protecció dels consumidors. Enfortir l’associació amb el nostre aliat asiàtic més proper, construir ponts entre nosaltres, ara és necessari més que mai, ja que ens enfrontem a un proteccionisme creixent a tot el món. Un acord comercial UE-Japó enviaria un senyal potent.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències