Comissió de llibertats civils per sostenir reunió extraordinària de 9 de març a Estrasburg

europeu-parlament-strasbourg1Avui (9 March), de 19-19h45 a Estrasburg, la Comissió de Llibertats Civils votarà sobre un projecte d’informe provisional de Monica Macovei (EPP, RO). La proposta de la Fiscalia Europea (EPPO) tindria la competència exclusiva per investigar, processar i pronunciar els crims contra el pressupost de la UE. Cada any, uns ingressos i despeses de la UE al voltant de 500 milions es perden a causa de sospita de frau.

La Comissió Europea va presentar la proposta de crear una OEPP el juliol de 2013. El Consell haurà d'aprovar-lo per unanimitat després d'obtenir el consentiment del Parlament Europeu.

Aquest nou informe provisional pretén esbossar les prioritats polítiques del Parlament Europeu i subratllar els principis i les condicions en què el Parlament podria acceptar la proposta. En la resolució de l'OEPP de 12 March 2014, el Parlament va fer diverses propostes polítiques sobre alguns dels aspectes més importants en qüestió: estructura, independència, procés de presa de decisions, competència, eines d'investigació, admissibilitat de proves, revisió judicial i protecció legal.

Lloc web Civil Liberties

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Plenari

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *