Estancament de l'ajuda deixa 'milions' de pobres en situació de risc

| Abril 8, 2015 | 0 Comentaris

pobles-clima-març-Oxfam-1220x763Un nou informe diu que el lideratge d'un grapat de països es "emmascara el fracàs" de la majoria dels governs europeus a complir les seves promeses d'ajuda exterior.

Aquesta és la principal conclusió d'un informe de l'organització benèfica Oxfam.

L'informe Oxfam respon a la publicació de noves xifres de despesa d'ajuda a l'estranger per EU-19 per l'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmics (OCDE).

Les xifres que va citar Oxfam mostren que la despesa total d'ajuts a l'exterior ha caigut en un 50% en termes reals en l'últim any. Per als països de la UE-0.5 que són membres del DAC, hi ha hagut un augment de 19% en termes reals, i 1.6% del seu GNI combinat, el mateix que en 0.42.

Els governs de la UE en nombroses ocasions s'han compromès a lliurar 0.7% del PIB en ajuda a l'estranger per 2015.

Segons les dades, l'ajuda francesa a l'estranger ha disminuït per quart any consecutiu a 0.36 per cent del PIB d'un alt punt de 0.5 per cent del PIB a 2010. Alemanya va augmentar de 0.38% en 2013 0.41 que% del INB. Això va ser especialment a causa d'un augment en els préstecs bilaterals dels països d'ingressos mitjans

la despesa d'ajuda a l'estranger per part d'Espanya es manté en el seu nivell més baix des 1989 - ja que la despesa d'ajuda 2011 s'ha reduït gairebé 50%. Àustria es va reduir lleugerament a 0.26% del PIB a causa d'una disminució de les contribucions als organismes multilaterals.

Els Països Baixos es va elevar a 0.64% de l'INB en 2014 però l'ajuda està disminuint en 2015 mentre que Finlàndia va augmentar en 12,5% a 0.60% del PIB, el que reflecteix un augment de l'ajuda bilateral i multilateral de les contribucions a organisations.The Regne Unit s'ha compromès legalment a les despeses de 0.7% INB de l'ajuda estrangera.

L'informe d'Oxfam es produeix en resposta a la publicació de noves xifres de despesa en ajuda a l'estranger per la UE-19 per l'OCDE.

Hilary Jeune, assessor de política de la UE d'Oxfam, va dir: "En temps de desafiaments en globus per als més pobres, crida l'atenció que l'ajuda exterior europea del món s'ha estancat.

"Aquesta imatge seria pitjor si no fos pel lideratge d'un grapat de països com el Regne Unit, Suècia, Luxemburg i Dinamarca, emmascarant el mal acompliment de la majoria. Els països rics, com França i Àustria, s'han omès complir els seus compromisos amb les persones més vulnerables del món ".

"Ajuda a l'exterior Com plana també s'utilitza cada vegada més per pagar per la preparació per al clima i el desenvolupament baix en carboni als països en desenvolupament, està clar que Europa està utilitzant la mateixa quantitat de fons per pagar per a múltiples propòsits, i per tant robar a Pere per pagar a Pau," va afegir Jeune .

"Els governs europeus van prometre per primera vegada per oferir 0.7 per cent del seu ingrés nacional per donar suport als països pobres, quan Richard Nixon era president dels Estats Units i els Beatles van ser encapçalar les llistes. En els anys 45 ja que només un grapat de països de la UE han lliurat en aquesta promesa. No obstant això, amb uns mil milions de persones encara viuen en la pobresa i el canvi climàtic que presenta gran novetat s'oposa a la necessitat de l'ajuda exterior és més gran que mai ", va dir Jeune.

"Aquest any, la comunitat mundial ha d'acordar nous i ambiciosos objectius de desenvolupament i un nou tracte per fer front al canvi climàtic. Europa necessita al seu joc i assegurar el Finançament per al Desenvolupament Reunió a Addis, Etiòpia, al juliol proporciona els diners que es necessita per fer front a aquests múltiples desafiaments ".

I va afegir: "A Addis, els ministres de Finances de la UE han de demostrar un lideratge genuí per ser els primers a tornar a comprometre a proporcionar 0.7% de la renda nacional com ajuda a l'estranger i resum de com van a complir amb aquesta promesa incloent l'establiment d'un calendari clar. També han de posar diners nous a la taula dels seus pressupostos i de les noves fonts com impostos a les transaccions financeres i les emissions del règim de comerç per ajudar els països pobres a fer front als efectes devastadors del canvi climàtic ".

L'informe conclou: "L'ajuda és de vital importància. Entre 2000 2012 i ajuda exterior va impedir la mort d'un estimat de 3 milions de nens menors de cinc anys a partir de la malària. En la pròxima dècada, l'ajuda podria ajudar a construir els serveis de salut necessaris per aturar la propagació d'un altre tipus Ébola brot. L'ajuda també pot ajudar els països pobres dràstiques contra l'evasió d'impostos corporatius i desbloquejar milers de milions de dòlars per invertir en la lluita contra la pobresa i la desigualtat ".

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, L'ajuda externa, L'assistència humanitària, finançament humanitària, Oxfam, pobresa

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *