Connecteu-vos amb nosaltres

Crim

Destaca els diners bruts d’Europa

COMPARTIR:

publicat

on

rentat de diners-clixéLa legislació contra el blanqueig de diners votada a través del Parlament Europeu a 20 maig pretén il·luminar àrees en què els delinqüents encarreguen diners bruts, però redueixen la burocràcia i la inflexibilitat de les lleis vigents, Timothy Kirkhope, diputat al Parlament, un dels membres del parlament sobre la nova llei, va dir. 

La directiva té per objecte posar al dia la llei amb els desenvolupaments tecnològics que dificulten l’enllaç dels diners en efectiu a delictes com el tràfic, el terrorisme o la corrupció. Funcionarà sobre la base de l’avaluació dels riscos, de manera que la majoria de les persones que transfereixin diners o que creïn empreses siguin poc afectades.

No obstant això, també donarà llum a aquells que utilitzen empreses falses per dipositar diners o dissimular actius; i requerirà més informació per acompanyar la transferència de fons, d'acord amb les noves normes internacionals. L’octubre de 2013, el primer ministre del Regne Unit, David Cameron, es va comprometre a fer públic un nou registre central de propietat beneficiosa de l’empresa (aquelles persones que gaudeixen dels avantatges de la propietat d’un actiu o empresa, encara que no siguin propietaris nominalment de l’actiu). Va dir: "hem de posar un focus sobre qui és el propietari de què i on flueixen realment els diners".

La legislació aprovada avui vol facilitar la informació sobre la propietat efectiva. No obstant això, Kirkhope va ser capaç d’assegurar una disposició important dins de l’acord final que resolgués les preocupacions sobre la intromissió en fideïcomisos i testaments. Ara, la directiva evita específicament la divulgació d'informació confidencial, tret que existeixi un greu risc d'abús de la confiança amb finalitats de blanqueig de diners. Kirkhope va redactar la posició del parlament sobre l'enfortiment de les regles relatives a la informació que acompanya totes les transferències bancàries i bancàries, per suplir els buits i les llacunes que poden utilitzar criminals i terroristes per blanquejar fons.

Les futures transferències requeririen una certa informació bàsica sobre el beneficiari per transmetre-la juntament amb la transferència, i els proveïdors haurien d’establir procediments basats en el risc per determinar quan calgui executar o rebutjar una transferència, o exigir més informació si se sospita de joc brut. En declaracions al debat del ple d'aquesta setmana, Kirkhope, portaveu de justícia i assumptes interns del grup de conservadors i reformistes europeus, va dir: "Si es talla el flux de diners, es pot tallar el llarg abast de grups criminals i terroristes i ajudar a protegir millor l'estabilitat de la nostra economia i de l'individu. El poder i els danys que pot causar el blanqueig de capitals mai no s'han de menystenir. Quant a l'activitat criminal als nostres mercats econòmics, la transparència és una arma poderosa.

"Els criminals no s'han de deixar enlloc on amagar-se, per tant, hem de mirar més enllà dels racons de la UE i cooperar amb la resta del món. La capacitat de seguir els diners a través de les fronteres i apoderar-se dels actius s'ha de reduir, així com l'espai de quins criminals poden operar. Crec que aquest paquet us ajudarà en aquest esforç.

"L'objectiu principal d'aquests informes era corregir els errors del passat. Durant anys, tant els consumidors com les empreses van tenir dificultats per aplicar la legislació anterior. El nostre objectiu en aquesta ocasió ha estat crear un camí racional sensat, proporcionat i eficaç en la lluita. Aquest informe té com a objectiu minimitzar la burocràcia empresarial i les molèsties per als consumidors, així com proporcionar un nou règim dur en la lluita contra els diners il·lícits.

anunci

"La protecció de la privadesa de les persones també era una prioritat fonamental. Alguna de les informacions més privades i personals que hi ha sobre una persona es troba en testaments i fideïcomisos, per tant, era important que aconseguíssim un acord que només les autoritats competents poguessin veure i utilitzeu aquesta informació. En assegurar-nos que aquesta disposició existia, ens vam assegurar que no hi hagués escletxes legals per als delinqüents i que protegíssim la privadesa de les persones.

"La lluita contra el blanqueig de diners ha guanyat avui una nova arma en el seu arsenal. Amb la creació de nous mètodes de pagament cada dia i amb una tecnologia cada vegada més sofisticada, ens enfrontem a un repte dur, però crec que el sol és el millor desinfectant. Crec que aquesta legislació brilla llum brillant en direcció a la criminalitat ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències