Les llums en els diners brut d'Europa

rentat de diners-clixéLa legislació contra el blanqueig de diners votada a través del Parlament Europeu a 20 maig pretén il·luminar àrees en què els delinqüents encarreguen diners bruts, però redueixen la burocràcia i la inflexibilitat de les lleis vigents, Timothy Kirkhope, diputat al Parlament, un dels membres del parlament sobre la nova llei, va dir.

La directiva té per objecte posar al dia la llei amb els desenvolupaments tecnològics que dificulten l’enllaç dels diners en efectiu a delictes com el tràfic, el terrorisme o la corrupció. Funcionarà sobre la base de l’avaluació dels riscos, de manera que la majoria de les persones que transfereixin diners o que creïn empreses siguin poc afectades.

No obstant això, també farà palès en aquells que fan servir empreses falses per dipositar diners o dissimular béns; i requerirà més informació per acompanyar la transferència de fons, d'acord amb les noves normes internacionals. A l'octubre, 2013, el primer ministre britànic, David Cameron, es va comprometre a fer públic un nou registre central de la propietat efectiva de la companyia (aquelles persones que gaudeixen dels beneficis de la propietat d’un actiu o empresa, encara que no tinguin l’actiu nominal). Va dir: "necessitem brillar els protagonistes de qui és el que i on els diners flueix realment".

La legislació adoptada avui té l'objectiu de facilitar la disponibilitat d'informació sobre la propietat efectiva. No obstant això, Kirkhope va poder aconseguir una disposició important dins de l’acord final que aborda les preocupacions sobre la intrusió en els fideïcomisos i els testaments. La directiva ara impedeix que es divulgui la informació sensible, llevat que hi hagi un risc greu de que el fideïcomís sigui objecte d’abús per a fins de blanqueig de diners. Kirkhope va redactar la posició del parlament per reforçar les regles relatives a la informació que acompanya totes les transferències bancàries i bancàries, per cobrir les llacunes i les llacunes que poden utilitzar els criminals i els terroristes per blanquejar fons.

Les transferències futures requeririen informació bàsica sobre el beneficiari que es transmetés al costat de la transferència i els proveïdors estiguessin obligats a establir procediments basats en el risc per determinar quan cal executar o rebutjar una transferència o sol·licitar més informació si es sospita un joc perjudicial. Parlant en el debat plenari d’aquesta setmana, Kirkhope, el portaveu dels grups conservadors i reformistes europeus, va dir: "Si es talla el flux de diners, es pot tallar el llarg abast dels grups i terroristes delicats i ajudar a protegir millor. l'estabilitat de la nostra economia i de l'individu. El poder i els danys que pateixin el blanqueig de diners no poden mai ser subestimats. Quan es tracta d’activitats delictives als nostres mercats econòmics; la transparència és una arma poderosa.

“Els criminals no s'han de deixar enlloc per ocultar-se, per tant, hem de mirar més enllà dels racons de la UE i cooperar amb la resta del món. La capacitat de seguir diners a través de les fronteres i aprofitar els béns arrels ha de reduir-se i, per tant, l'espai en què poden funcionar els delinqüents. Crec que aquest paquet us ajudarà en aquest esforç.

"L’objectiu principal d’aquests informes va ser corregir els errors del passat. Durant anys, tant els consumidors com les empreses van tenir dificultats per implementar la legislació anterior. El nostre objectiu en aquesta ocasió ha estat crear una manera sensata, proporcionada i efectiva d’avançar en la lluita contra el blanqueig de capitals. Aquest informe té com a objectiu minimitzar la burocràcia dels negocis i els inconvenients per als consumidors, així com proporcionar un nou règim dur a la lluita contra els diners il·lícits.

“La protecció de la privadesa de les persones també va ser una prioritat clau. Algunes de les dades més privades i personals sobre una persona estan contingudes en voluntats i confiança; per tant, era important que aconseguísim un acord que només les autoritats pertinents podrien visualitzar i utilitzar aquesta informació. En assegurar-se que aquesta disposició estava en el lloc, ens vam assegurar que no hi hagués buits legals per als delinqüents i que protegim la privadesa de les persones.

"Avui, la lluita contra el blanqueig de diners ha obtingut una nova arma en el seu arsenal. Amb nous mètodes de pagament que sorgeixen cada dia i amb una tecnologia cada vegada més sofisticada, ens enfrontem a un repte difícil, però crec que el sol és el millor desinfectant. Crec que aquesta legislació brinda una llum brillant en la direcció de la criminalitat. "

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Crim, EU, Parlament Europeu, Blanqueig de diners, Plenari

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *