Connecteu-vos amb nosaltres

minerals de conflicte

minerals de conflicte: els diputats plantegen per a la certificació obligatòria dels importadors de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

20150519PHT56775_originalCertificació de l'origen dels metalls i minerals ajudaria al finançament de vendes de parada dels conflictes armats en àrees com ara el nord-est CongoBELGA_AFP_L.HEALING

importadors d'estany, tàntal, tungstè i or de la UE per a la fabricació de béns de consum han de ser certificats per la UE per garantir que no s'alimenten els conflictes i abusos de drets humans a les zones de conflicte, diuen els eurodiputats en la seva posició sobre un projecte de llei aprovat dimecres ( 20 de maig) per vots 402 a 118 171, amb abstencions.

El Parlament va votar per 400 vots en contra, 285 i 7 abstencions, per anul·lar la proposta de la Comissió, així com la que va adoptar el comitè de comerç internacional i va sol·licitar el compliment obligatori de "tots els importadors de la Unió" que provenen de zones en conflicte. , és a dir, les 880 empreses de la UE potencialment afectades que utilitzen estany, tungstè, tàntal i or en la fabricació de productes de consum, estaran obligades a proporcionar informació sobre els passos que adopten per identificar i abordar els riscos de les seves cadenes de subministrament de minerals i metalls preocupat.

Sol·licitud de certificació obligatòriaCom que les fundicions de metalls i les refinadores d’or són l’últim punt en què es pot rastrejar eficaçment l’origen dels minerals, els eurodiputats van més enllà de l’enfocament de la “autocertificació” de la Comissió i demanen a les fundidores i refinadores una auditoria obligatòria, independent, de tercers. comproveu les seves pràctiques de "diligència deguda".

El Parlament també demana a la Comissió que concedeixi suport financer a les microempreses i a les petites i mitjanes empreses que vulguin obtenir la certificació a través del programa COSME de la UE (programa de la UE per a la competitivitat de les empreses i les petites i mitjanes empreses).
clàusula de revisió reforçat

Així mateix, el Parlament insisteix en la vigilància més dura del règim, amb una revisió dos anys després que s'aplica i posteriorment cada tres anys (en lloc dels tres i sis anys, respectivament, segons el que preveu la Comissió)

àmbit geogràficLa regulació s'aplica a totes les zones d'alt risc afectades pel conflicte del món, de les quals la República Democràtica del Congo i la zona dels Grans Llacs són l'exemple més evident. L'esborrany de llei defineix les "zones afectades per conflictes i d'alt risc" com les que es troben en un estat de conflicte armat, amb violència generalitzada, el col·lapse de la infraestructura civil, zones fràgils després del conflicte i zones de govern i seguretat dèbils o inexistents, caracteritzada per "violacions generalitzades i sistemàtiques dels drets humans".

anunci

Propers passosEn una votació de vots a 343 331, amb nou abstencions, el Parlament va decidir no tancar la posició en primera lectura i que entrés en converses informals amb els estats membres de la UE per buscar un acord sobre la versió final de la llei.

Estany, tàntal, tungstè i or s'utilitzen en molts productes de consum a la UE, en particular, per les indústries, electrònica, aeroespacial, d'embalatge, construcció, il·luminació, maquinària industrial i eines d'automoció, així com en joieria. La llei pròxima afecta potencialment als fabricants de 880,000 de la UE, la majoria de les quals són petites o normes medium-sized.EU cadena de subministrament de Due Diligence es basarà en la A causa OCDE Orientació Diligència recomanacions, que estan dissenyats per ajudar les empreses respectin els drets humans i contribueix a disminuir els conflictes mitjançant les seves compres minerals procedents de zones afectades per conflictes i d'alt risc.

Procediment: Procediment legislatiu ordinari, la lectura 1st

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències