Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La plataforma social reclama a la Comissió que sigui més "de gran abast"

COMPARTIR:

publicat

on

Social-Platform_logo1S'ha instat a la Comissió Europea a "aprofundir en la seva anàlisi" i tenir més "abast" en les seves propostes sobre política social. La súplica ve de Plataforma Social, la major aliança de xarxes socials d'ONG.

La Plataforma Social diu que això és necessari si es vol fer front a l'"emergència social" a la Unió Europea.

Arriba després que la comissió organitzés el seu primer Debat d'Orientació sobre política social el dimarts.

En la seva roda de premsa, el vicepresident de la Comissió Valdis Dombrovskis i la comissària Marianne Thyssen van abordar algunes de les preocupacions de la Plataforma Social, la major aliança de la societat civil que lluita per la justícia social i la democràcia participativa a Europa.

En la seva carta de l'1 de juny, va demanar:

- El compliment de l'objectiu de pobresa de la UE amb un enfocament integrat que combina polítiques d'ocupació amb polítiques socials, inclosa una protecció social adequada.

- El desenvolupament de propostes concretes d'estàndards socials europeus pel que fa a la protecció de la renda i els serveis socials per a una convergència social ascendent entre els països de la UE.

anunci

- El millor ús dels instruments financers de la UE, com els Fons Estructurals i d'Inversió Europeus.

En el seu resum del que va acordar el Col·legi, la comissària Thyssen es va referir a aquestes qüestions.

Però la Plataforma Social diu que encara queda molt per fer per concretar aquestes converses inicials i transformar-les en propostes polítiques concretes.

“Aconseguir una convergència social a l'alça no es tracta només d'ocupar la gent. És vital que la societat civil, no només els interlocutors socials, participi en el desenvolupament i el seguiment d'aquestes polítiques", va dir.

En declaracions després de la conferència de premsa, Pierre Baussand, director de la Plataforma Social, va dir: "Aquest primer debat del Col·legi sobre la política social a la UE s'havia endarrerit des de fa temps tenint en compte l'emergència social que viuen molts a tot Europa. Encara ens preocupa que l'enfocament del comissari Thyssen en els llocs de treball sigui massa limitat.

"No obstant això, les seves referències a la convergència social a l'alça, fins i tot mitjançant l'establiment d'estàndards socials com ara la renda mínima, el salari mínim i l'accés als serveis, ofereixen una certa promesa d'una comprensió més àmplia de les polítiques socials.

"Creiem que reduir la pobresa i les desigualtats i invertir en les persones, en particular en les més desafavorides de les nostres societats, és l'única manera d'aconseguir la qualificació social 'triple A' a la qual aspira la UE.

"La Plataforma Social està disposada i disposada a donar suport a la reflexió en curs de la Comissió i les accions futures en aquest àmbit".

Formada per 48 xarxes paneuropees d'ONG, campanyes de la Plataforma Social per garantir que les polítiques de la UE es desenvolupin en col·laboració amb les persones que afecten, respectant els drets fonamentals, promovent la solidaritat i millorant les vides.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències