Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Declaració conjunta amb motiu del Dia Mundial contra el Treball Infantil

COMPARTIR:

publicat

on

650d35103a3411b750e6e56d097b-largeAmb motiu de la Dia Mundial contra el Nen Labour, alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i vicepresident de la Comissió, Federica Mogherini, comissari de Cooperació i Desenvolupament Internacional Neven Mimica, comissari d’ajuda humanitària i gestió de crisis Christos Stylianides, ocupació, afers socials, habilitats i mobilitat laboral La comissària Marianne Thyssen i la comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere Věra Jourová van fer la següent declaració.

“El treball infantil no només condemna els nens d'avui i les generacions futures a una vida de pobresa i injustícia social, sinó que està privant el món sencer d'un capital inestimable de coneixement, enginy i creativitat. Al voltant de 168 milions d'infants d'entre 5 i 17 anys estan en treball infantil[1] i això no es limita en cap cas als països més pobres. Fins i tot a les economies desenvolupades, la crisi econòmica ha creat un entorn en el qual cada vegada hi ha més nens i menors que renuncien a l’escola, però cap nen hauria d’haver de sacrificar la seva infància i educació per proveir-se de la seva família o, de fet, per garantir la seva pròpia supervivència.

“L'accés a una educació i atenció infantil de qualitat és la millor inversió que es pot fer i és un requisit previ per trencar els cicles de pobresa intergeneracional. Continuant amb el seu compromís ferm per abordar les causes arrels, des de la pobresa fins als conflictes, la UE continuarà invertint molt en educació i continuarà els seus esforços per garantir que tots els nens en tots els entorns tinguin accés a una educació de qualitat.

“Això s'aplica encara més als nens d'arreu del món que pateixen les injustes conseqüències dels conflictes que redueixen encara més les seves possibilitats d'una educació i una vida digna. És per això que la UE finança projectes com la Iniciativa EU Children of Peace, que té com a objectiu principal promoure projectes educatius en situacions d'emergència, dirigits a nens afectats per emergències humanitàries.

“El treball infantil és una de les barreres més grans per assolir l'objectiu de desenvolupament internacional de l'educació primària universal. L'eliminació de les pitjors formes de treball infantil, inclosos els nens i els conflictes armats, seguirà sent la nostra prioritat per al període 2014-2020".

anunci

Comparteix aquest article:

Tendències