Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Oceana: Estat dels mars d'Europa va de mal en pitjor

COMPARTIR:

publicat

on

homepage_hero_oceana_10-28-14_0El primer informe a tota la UE descobreix que només el 4% de les espècies marines és ara un "bon estat ambiental", lluny de l'objectiu 2020 de 100%.

Segons el primer Estat dels mars europeus reportar, els nostres mars no són ni sans ni nets, i encara que actualment són productius, això pot estar compromès en el futur si continua el deteriorament dels ecosistemes marins. Oceana està preocupada per les conclusions de l'informe, incloses les pèrdues observades de biodiversitat i degradació dels ecosistemes en tots els mars regionals d'Europa, i el fet que només es consideri que el 4% de les espècies marines té un bon estat (contra l'objectiu de 100% de 2020 ). L’informe també conclou que les ambicions de creixement de l’economia blava de la UE no coincideixen amb l’actual estat de pobresa del medi marí europeu.

"Els nostres mars no poden sostenir la pressió actual de les activitats humanes durant molt més temps. No és només pel bé del medi ambient, sinó també per la nostra pròpia –fins al límit dels ecosistemes marins–, també apostem per la nostra seguretat alimentària i el nostre creixement econòmic ”, va dir Lasse Gustavsson, directora executiva d'Oceana a Europa. "El missatge als líders de la UE és clar: amb menys de cinc anys per recuperar la salut dels nostres mars, no hi ha temps per retardar i retardar".

Aquest informe és la primera avaluació de la Unió Europea sobre l'estat dels mars europeus en funció dels objectius establerts en la Directiva marc de l'estratègia marina de tenir mars saludables, nets i productius. També té en compte els principals reptes de sostenibilitat que afecten els nostres mars i com la UE respon a aquestes. Les principals conclusions de l’informe inclouen:

- L'estat del 80% de les espècies i hàbitats avaluats és "desconegut"; només el 4% té un estat "bo" i el 2% de les funcions conegudes tenen un estat "dolent".
- El 100% dels ecosistemes avaluats tenen un estat "desconegut".
- La majoria dels estocs de peixos comercials avaluats als mars europeus (58%) no es troben en un "bon estat ambiental" (GES), mentre que el GES no es pot avaluar per al 40% de les captures de la UE, cosa que fa impossible avaluar si el seu estat ha millorat.

"Es desprèn de les conclusions que un dels principals obstacles per millorar l'estat dels mars europeus és la manca sistemàtica de dades sobre el medi marí. La UE ha d’invertir en la recopilació de dades de més i més qualitat, ja que en molts casos no se sap on es produeixen determinades espècies i hàbitats, quins estan en perill o quins canvis es produeixen. Sense aquesta informació, com podem començar a gestionar adequadament les activitats humanes perjudicials? ", Va afegir Ricardo Aguilar, director d'investigació a Oceana a Europa.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències