Connecteu-vos amb nosaltres

EU

"Les probabilitats de les dones amb discapacitat"

COMPARTIR:

publicat

on

BeFunky_rape_pattanayakD'acord amb inclusion Europe, les dones amb discapacitat intel·lectual tenen més probabilitats de ser víctimes de violència domèstica. Tenen més probabilitats de patir abús sexual i, si estan embarassades, és més probable que els treguin els seus fills. També és més probable que siguin esterilitzats per la força o traficats, però, al mateix temps, la manca d'ajustaments raonables fa que els seus testimonis siguin més propensos a ser desestimats als tribunals. Aquesta llista podria continuar i seguir. En la majoria dels àmbits de la vida, les dones amb discapacitat en general, i amb discapacitat intel·lectual en particular, s'enfronten a una discriminació múltiple i sistemàtica, com a resultat de la interacció entre el seu gènere i la seva condició de discapacitat. Tenint això en compte, Inclusion Europe acull amb satisfacció l'esborrany d'Comentari general sobre l'article 6 de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat (CRPD de les Nacions Unides). Com a interpretació integral, Inclusion Europe espera donar un impuls molt necessari als Estats membres perquè comencin immediatament a posar en marxa disposicions contra la discriminació, en benefici de totes les dones i nenes amb discapacitat. Si bé Inclusion Europe dóna suport a la posició del Comitè CDPD en inclosa la violència contra les dones amb discapacitat, la restricció dels drets sexuals i reproductius i la discriminació interseccional com els seus tres principals temes de preocupació, Inclusion Europe creu que calen més addicions i aclariments per garantir que l'Comentari general millori realment la vida de les dones i les nenes amb problemes intel·lectuals. discapacitats. En a submissió al Comitè CDPD de l'ONU, Inclusion Europe va subratllar la necessitat de subratllar que les dones amb diferents discapacitats poden enfrontar-se a diferents barreres. La situació de les dones amb discapacitat intel·lectual profunda o amb necessitats complexes és especialment preocupant, ja que moltes poden convertir-se fàcilment en víctimes de violència o maltractament i objectiu de coacció i dany. A més, les dones amb discapacitat intel·lectual són moltes vegades víctimes d'avortament forçat, és probable que se'ls negui la possibilitat d'adoptar un fill i sovint se'ls treu els seus fills i els incloguin en institucions, acolliment o en adopció. També poques vegades se'ls ofereix educació sexual, per la qual cosa no poden detectar i denunciar els abusos. Per tant, Inclusion Europe creu que l'Comentari general hauria de fer referència especialment a l'article 23 sobre el "Dret al respecte de la llar i la família", ja que està interrelacionat amb el dret de les nenes i les dones amb discapacitat. El Comitè també hauria d'esmentar l'article 25 sobre el "Dret a la Salut", sabent que els estudis mostren que les dones amb discapacitat s'enfronten a una clara discriminació a l'hora d'accedir als serveis sanitaris i de prevenció, amb greus conseqüències a llarg termini.

Els governs nacionals haurien d'esforçar-se per eliminar totes les barreres físiques, estructurals i informatives que impedeixen que les dones amb discapacitat gaudeixin dels seus drets fonamentals en igualtat de condicions amb les altres. Les dones i les nenes amb discapacitat haurien de ser empoderades per prendre decisions relacionades amb les seves pròpies vides i han d'estar estretament implicades en el desenvolupament de totes les polítiques que afectin el seu benestar. Només quan s'apliquen aquestes mesures les dones amb discapacitat tindran més probabilitats de tenir èxit.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències