Connecteu-vos amb nosaltres

Bulgària

Comissió assigna 16.2 milions d '€ del Fons de Solidaritat de la UE a Grècia i Bulgària en el deixant dels desastres naturals

COMPARTIR:

publicat

on

a_1Avui (23 juliol) la Comissió va decidir concedir ajuts per valor de 16.2 milions d’euros Fons de Solidaritat de la UE a Grècia i Bulgària després de desastres naturals ocorreguts a l’hivern de 2015. Grècia va patir una inundació àmplia que afectava a cinc de les seves regions, mentre que a Bulgària es van produir danys considerables a causa de severes condicions hivernals.

L'ajuda, que consisteix en 9.9m € per a Grècia i 6.3m € per a Bulgària, cobrirà part dels costos d'emergència de les operacions de recuperació després dels desastres en ambdós països. En particular, ajudarà a restaurar infraestructures i serveis vitals, reemborsarà el cost de les operacions d’emergència i rescat i cobrirà alguns dels costos de neteja a les regions afectades.

La comissària de Política Regional, Corina Crețu, va dir: "El Fons de Solidaritat de la UE és un dels nostres símbols de solidaritat més forts en moments de necessitat. Avui aportem suport financer a les regions de Grècia i Bulgària afectades pels desastres d'aquest hivern, que van causar un dany considerable Ara podem començar a reconstruir junts ".

Molts dels programes cofinançats per la Europea Estructurals i Fons d'Inversió 2014-2020 té com a objectiu invertir en prevenció d'inundacions i mitigar-ne l'impacte del canvi climàtic, per a això hi ha una necessitat sostinguda.

Fons

Grècia: Des de principis de febrer de 2015, Grècia es va veure afectada per les inundacions generalitzades a la zona més àmplia dels rius Evros i Ardas a la regió de Macedònia Oriental i Tràcia. Les inundacions a la conca d’Evros van afectar especialment el sector agrícola; es van inundar unes 17 500 ha de terra, destruint la infraestructura agrícola, els magatzems i els cultius. A més, es van danyar 150 km de carreteres, així com el subministrament d’aigua i clavegueram en molts edificis.

Durant el mateix període, les principals parts de la Grècia central i occidental, incloent les regions d'Epiro, Grècia Occidental, Grècia Central i Tesalia, van ser afectades per esdeveniments similars. Van patir fortes precipitacions i tempestes, així com fortes nevades a les muntanyes i vents del sud tempestuosos a les zones costaneres i terrestres. Les adverses condicions meteorològiques van provocar fallades elèctriques, els rius van esclatar les seves ribes i les extenses esllavissades de terres van permetre aïllar una sèrie de poblats muntanyencs i haver evacuat els habitants. El desastre va causar danys a més de 60% de la xarxa de carreteres a Epir. Les cases particulars, les botigues i altres empreses comercials i les granges es van veure afectades, i alguns dels béns del patrimoni cultural de Grècia van quedar danyats considerablement, incloent el pont històric de Plaka, a Tzoumerka, que va ser arrossegat per les aigües del riu Arachthos.

anunci

Bulgària: A finals de gener, 2015, parts de Bulgària també van patir fortes precipitacions, neu, inundacions i esllavissades. Com a resultat, es va causar un dany considerable a les infraestructures públiques, a les empreses, a les cases particulars i als béns, i el sector agrícola es va veure afectat. La regió sud-est de Bulgària va ser la més afectada pels esdeveniments. Només a la ciutat de Burgas, els edificis 300 van ser inundats. Els esllavissades van destruir una important infraestructura; Els dics van trencar, molts rius van esclatar els seus bancs i van inundar terres agrícoles i boscos. Els vents ràpids van destruir els boscos de pins, van provocar fallades d'energia que van pertorbar les xarxes de comunicació i les carreteres van ser bloquejades per arbres caiguts.

El Fons de Solidaritat de la UE

La dotació anual total disponible per al Fons de Solidaritat de la UE a 2015 és de 541.2m €. Afegint la resta de l’assignació de l’any anterior, l’import total del Fons de Solidaritat de la UE disponible durant 2015 és superior a € 895m.

La contribució financera del fons es calcula en funció del dany directe total resultant d’un desastre. Aquesta ajuda només pot utilitzar-se per a operacions essencials d’emergència i recuperació (tal com es defineix a l’article 3 del document) Reglament del Fons de solidaritat de la UE).

El Fons de Solidaritat de la Unió Europea es va crear per donar suport als estats membres i als països que sol·liciten l'adhesió a la UE, oferint suport financer després de grans desastres naturals. El fons va sorgir arran de les greus inundacions al centre d’Europa a l’estiu de 2002.

El Reglament revisat del fons de solidaritat de la UE va entrar en vigor a 28 June 2014 i simplifica les normes existents per tal que l’ajut es pugui pagar més ràpidament que abans.

Més informació

Reforma FSUE: Comunicat de Premsa i MEMO / 13 / 723
Twitter: @EU_Regional @CorinaCretuEU #EUSF

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències