Connecteu-vos amb nosaltres

EU

De ponent a coordinador: diferents funcions assumides pels eurodiputats

COMPARTIR:

publicat

on

20150401PHT40052_originalSer eurodiputat implica més que debatre i votar propostes legislatives. Se'ls pot encarregar d'elaborar un informe que representi la posició del Parlament sobre una proposta legislativa o qualsevol altre assumpte. També poden actuar com a coordinadors de grup en una comissió, seguir el progrés d'un informe legislatiu o encarregar-se d'elaborar un dictamen sobre una proposta. Continueu llegint per obtenir més informació sobre les diferents responsabilitats que els eurodiputats poden assumir al Parlament Europeu.


Relator

Quan arriba una nova proposta legislativa, una comissió que s'ocupa de la qüestió en qüestió s'encarrega d'elaborar una recomanació perquè tots els eurodiputats voten. Per exemple, si es tracta d'alguna cosa a veure amb el transport de bestiar, llavors el comitè d'agricultura s'encarregaria d'això, mentre que si es tracta d'un tractat comercial amb el Canadà, aniria al comitè de comerç internacional. El comitè nomena un eurodiputat per preparar l'informe. Aquesta persona, coneguda com a ponent, consulta sovint amb els grups polítics i amb experts, de vegades durant audiències especialment organitzades. A partir de la informació rebuda, redacta un text, amb esmenes incloses, que després la comissió vota. Tot seguit, tots els eurodiputats voten l'informe durant una sessió plenària.

ponent a l'ombra

Per seguir el progrés d'un informe, els grups polítics tenen l'opció de designar ponents alternatius. Representen les opinions del seu grup polític sobre el tema i tenen un paper important facilitant la recerca d'un compromís sobre la proposta legislativa en les converses amb la resta de grups polítics.

Coordinador

Els grups polítics també poden nomenar algú com coordinador en cada comissió actuar com a portaveu principal del grup en aquesta comissió i preparar, juntament amb la resta de coordinadors, les decisions que ha de prendre la comissió, especialment sobre el procediment i la designació de ponents. També poden mobilitzar els membres del grup durant les votacions importants i poden nomenar relators ombra.

Si se li demana una comissió de dictamen sobre un informe elaborat per un altre comitè, té l'opció de designar un ponent, Que seria responsable de la preparació d'aquest dictamen.

anunci
Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències