Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els eurodiputats rebutgen els comptes de control pressupostari del Consell per 2013

COMPARTIR:

publicat

on

ParlyEl Parlament no hauria d'aprovar la despesa del Consell Europeu i del Consell de la UE per al 2013 perquè no han proporcionat la informació i els documents sol·licitats, va dir la comissió de control pressupostari aquest dimarts (22 de setembre). El Parlament s'ha negat a liquidar els comptes del Consell cada any des del 2009.

No obstant això, el comitè està d'acord que el Institut Europeu de Tecnologia (EIT) i les empreses conjuntes ENIAC i Artemis (que ara es fusionen com a components electrònics i sistemes per al lideratge europeu - ECSEL) han implementat moltes de les recomanacions formulades pel Parlament el passat mes d’abril i, per tant, s’hauran de netejar els comptes de l’hereu.

El comitè subratlla que el Consell no ha rebut cap explicació pel seu creixent nivell de subestimació i recuperació de compromisos en el pressupost de 2013. També assenyala que no ha rebut els informes de progrés que ha sol·licitat per a la construcció de projectes o informació sobre l'impacte en el pressupost de modernització administrativa del Consell.

El comitè apunta especialment a la compra de l'edifici Residence Palace. Vol conèixer l’import total dels crèdits utilitzats, l’ítem pressupostari des del qual s’ha extret aquest crèdit, les quotes ja pagades i les que encara no s’han pagat.

IET: millora de l’auditoria i revisió dels procediments de contractació pública

La comissió està més satisfeta amb la reacció de l'EIT al primer informe de descàrregues del Parlament i reconeix que ha abordat les deficiències detectades en la qualitat dels certificats d'auditoria i ha millorat els seus procediments de contractació. L’institut basat a Budapest ha fet canvis en els procediments de planificació i seguiment relacionats amb l’execució del pressupost i ha pres mesures per reduir l’elevada rotació del personal.

ENIAC i ARTEMIS: nous acords d'auditoria per verificar les transferències dels estats membres

anunci

ENIAC i ARTEMIS, que es van fusionar el juny de 2014 per crear la iniciativa de tecnologia conjunta de components electrònics i sistemes electrònics per al lideratge europeu (ECSEL), també han pres mesures per demostrar que els fons de la UE es gasten de manera correcta i transparent. Segons l'informe de la comissió, nou ex post S'han introduït mecanismes d’auditoria per verificar els acords amb les autoritats nacionals de finançament, un dels principals problemes plantejats pel Tribunal de Comptes Europeu.

Fons

El Parlament és l'encarregat de donar la descàrrega a les institucions individuals de la UE, el que significa aprovar la seva despesa amb el pressupost general de la Unió Europea. Funciona sobre la base dels informes del Tribunal de Comptes Europeu i de les recomanacions no vinculants del Consell i pot concedir, ajornar o rebutjar l'adjudicació. Cal acomiadament per al tancament formal dels comptes anuals.

Propers passos

El Parlament en conjunt votarà a l’octubre els informes presentats per la Comissió de Control Pressupostari.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències