Discurs del Sant Pare a l'Assemblea General de l'ONU: CIDSE es fa ressò de la petició del Papa de canvi radical

1280x720_50923P00-HPVDBDirigint-se a l'Assemblea General de les Nacions Unides aquest matí (25 de setembre), el papa ha subratllat que l'exclusió social i econòmica és un atac als drets humans i el medi ambient natural. El Papa va assenyalar que és el mal ús del poder en el nostre món que ha deixat a molts a l'exclusió pura i simple, i ha danyat el medi ambient que sustenta la vida humana. "L'abús i la destrucció del medi ambient són, al mateix temps, acompanyat d'un imparable procés d'exclusió. De fet, un desig egoista i il·limitada de poder i benestar material, condueix tant a l'abús dels recursos naturals disponibles i amb l'exclusió dels més febles [...] ".

Ha parlat repetidament de l'efecte devastador que té el clima extrem a les comunitats de diferents parts del món. Parlant avui sobre el canvi climàtic, el Papa va dir: "La crisi ecològica, juntament amb la destrucció d'una gran part de la biodiversitat mundial, pot posar en perill l'existència de l'espècie humana. Això, i les conseqüències perjudicials d'una equivocació irresponsable de l'economia global, guiada per l'única ambició de riquesa i poder, han de ser una crida a una profunda reflexió sobre l'home ". Exhorta a les IFI a que prioritzin el desenvolupament sostenible dels països i no a cegament presentar-se als dictats dels mercats financers.

Inspirat per les paraules de Francesc, CIDSE fa una crida als líders polítics a prendre mesures urgents per prevenir el canvi climàtic d'empènyer a la gent en la pobresa més.

"Els líders internacionals han de prestar atenció a les paraules del Papa. Els drets humans i el respecte del medi ambient ha de ser central en la implementació de la nova agenda d'objectius de desenvolupament sostenible i l'acord sobre el clima a París ", va dir Bernd Nilles, secretari general de CIDSE. "En aquest sentit, la necessitat d'un acord just i vinculant sobre el canvi climàtic a la cimera de l'ONU al desembre és essencial per canviar de rumb", va dir el secretari general de CIDSE Bernd Nilles.

Dos dies abans de la cimera de l'ONU sobre el Desenvolupament Sostenible, declaració coordinat per CIDSE i co-signada per més de 50 decisors polítics, escriptors, activistes, líders religiosos i representants de la societat civil es va emetre. L'anomenada exigir una major ambició en la lluita contra les injustícies socials i cridant a un nou èmfasi en les nocions de benestar, una cultura de cura i prosperitat compartida. Com Sa Santedat ha assenyalat, hi ha una "necessitat d'un canvi radical en les mesures polítiques i econòmiques per tal de satisfer les necessitats de les poblacions més vulnerables del món."

ONU promet no deixar ningú enrere

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Nacions Unides, US

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *